reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Smile, a u nas kojec się nie sprawdził :-D...a może trzeba było kupić łóżeczko w normalnej cenie a nie za grube pieniądze, może mały byłby mniej wybredny ;-):-D

reklama
Dotkass - łóżeczko było w normalne, a kołyskę dostaliśmy od teściów - co ja mogę za to, że on tam nie chciał spać. To była jakaś paranoja z tym wkładaniem go tam. 5 sekund i był ryk na cały dom :/. Pocieszam się, że nie tylko mój taki, bo znam jeszcze jedną taką królewnę, która też łóżeczka nie uznaje i spała w gondoli na podłodze :)

ja tez generalnie nie jestem za tym zeby dziecko np. usypiało w wózku w domu, dla mnie to nie do przejścia ;/
moja córka spała sama w łóżeczku od początku, do około 8/9 miesiąca zasypiała sama w łóżeczku w dzien i na noc, ale niestety skonczyło sie jak szły zęby, ale w łóżeczku cały czas spała sama

nigdy nie zabrałabym wózka do domu:no:

a ja juz kurcze butelki przeglądam :D i mam juz faworyta, kupuje tomme tippe :D

U nas młoda od poczatku spała w łóźeczku, tylko w 1 m-cu ją w nocy już brałam do siebie bo nie miałam siły wstawać, a byłam sama więc nei miał mi kto jej przynieść :-)a tak dużo miejsca miałyśmy. Ale już później normalnie spała u siebie. Później jak się starsza zrobiła to w dzień nie chciała w łóżeczku tylko w wózku spała ale w nocy nie było mowy tylko łóźeczko.
Ja myśle, że nie ma co inwestować grubych pieniędzy w wypasione łóżeczka bo w sumie chodzi tylko, żeby stabilne było i miało szczebelki wyjmowane (nasze nie ma i mi brakowało). My kupiliśmy z Glucka wiec troche kasy wydaliśmy a teraz jak patrze to trzeba było kupić jakieś tańsze a kasa na co innego by się przydała :-)

Królewnazmarcepana w przypadku mojej córki wchodziło w grę, że albo nie śpi w ogóle przez caly dzień i trzeba ją nosić i zabawiać, w łóżeczku był płacz, albo chodzisz przez cały dzień po mieście, więc wolałam mieć wózek w domu.

Ostatnia edycja:
u mnie Młody raczej spał w łóżeczku. Choć muszę się przyznać ze niekeidy po prostu przysnęło mi się jak go karmiłam i spaliśmy razem w łóżku do rana;-)
teraz ma swój pokoik, bez problemu sam zasypia.

królewna ja też jestem za butelkami z tommee tippee. :tak:
z młodym niestety mnie się nie sprawdziły butelki bo on tylko cyca i cyca. ale jakąś trzeba mieć na wszelki wypadek

;-)

Smile kochanie drugie może być zupełnie inne :-)

krolewna właśnie butelki...też się zastanawiam i wiem jedno Aventu już nie kupię :no: smoczki są tak kiepskie, że nie ma mowy, zastanawiałam się też nad Lovi Cannpol'u, szczerze to jeszcze się nie rozglądałam za butelkami, tak naprawdę to w sumie za niczym, oprócz wózków, wózki przeglądam, bo cały czas się zastanawiam :baffled:

ja aventu ani lovi nie kupie wiecej, avent przereklamowana firma niby taka super a butelki i smoczki beznadziejne, lovi .. uzywałam bo tylko przez nie leciało nasze mleko, ale smoczek raz w tygodniu do wymiany ;/ a smoczki uspokajacze z lovi to kompletna porażka, gumowe obwódki cały czas takie nitki gumowe sie robiły i małej do buzi właziły ;/

tomme tippe miałam niekapka i super, teraz zainwestuje w butelke na pewno

a smoczuś nie wiem własnie jakiej firmy wybrac.. ehhh :p

reklama
My miałyśmy butelki z aventu i nie bylo tak źle :-) ale smoczków z aventu młoda nie chciala, najpierw nuka miała a później canpole jej kupowałam i było ok.
A nie orientujecie sie bo mam laktator z aventu czy tylko butle z aventu do niego pasują? ew. czy do butelek tylko smoczki z aventu?

Do góry