reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

nooo więc nie licze, że dzidziuś będzie w tym spał 2 lata :-) ale myślę, że na 6 miesięcy taka kołyska powinna wystarczyć (oczywiście zależy od wielkości dziecka) :-)
taka kolyska to na max, duze max 4 miesiace :szok: i nawet nie chodzi o wielkosc dziecka, tylko o to ze juz sie podciagaja do siadania, i po prostu moze ci dziecko wyleciec z tego!

reklama
taka kolyska to na max, duze max 4 miesiace :szok: i nawet nie chodzi o wielkosc dziecka, tylko o to ze juz sie podciagaja do siadania, i po prostu moze ci dziecko wyleciec z tego!

nie każde dziecko jest takie samo i w tym samym wieku robi pewne rzeczy wiec nie raz już pisałam, że wszystko ZALEŻY OD DZIECKA, nikt nie jest idiotą i siadającego dziecka trzymać w tym nie będzie

Dotkass ja z mlodym tez mialam duzo pokarmu i jak nie sciagnal za duzo ze mnie to mi potem cieklo jak z kranu, a w porze karmienia to mleko strzelalo na odleglosc z cycka :-D widok komiczny, ale uciazliwe to bylo jak diabli. Pamietam ze kupilam wtedy laktator reczny aventu... ale co sie umordowalam z nim to moje.

Dziekuje dziewczyny za opinie na temat kolyski. To moje pierwsze dziecko i nie mam pojecia czy powinna to byc kolyska czy lozeczko? Co jest najbardziej praktyczne i starczy na dluzej, jak myslicie? Moze od razu lepiej lozeczko? Ja nie mam zielonego pojecia, prosze o pomoc i przyklady:))))

Myslalam, ze kolyska moze byc latwiejsza opcja do usypiania(moi rodzice chwalili sobie kolyske). I apropos usypiania slyszalam wiele mam mowiacych o usypianiu suszarka :)
Wczoraj sie usmialam widzac ten film:

Usypianie dziecka suszarką do włosów - YouTube

Czy u was to dzialalo?:)

hahahahah :-D u nas suszarka byla rewelacyjnym rozwiazaniem ;-) pozniej jak znalazlam mp3 suszarka (wpiszesz w google i masz do sciagniecia plik) to juz nie bylo nam potrzebne ;-) napewno bardziej praktyczne bedzie lozeczko.... ale co kto woli.... a jezeli chcesz to masz jeszcze lozeczko z funkcja kolyski np radek III z kolyska (ja takie mialam - i nawet ok bylo) ŁÓŻECZKO RADEK TEAK SZUFLADĄ I KOŁYSKĄ - Sklep wyjątkowych Rodziców ;-)

Lepiej nie przyzwyczajać dziecka do zasypiania kołysząć, bo potem będziesz się mordować do 2 lat. Najlepiej od samego początku po prostu odkładać maluszka spokojnie do łóżeczka/kołyski, pogłaskac po policzku i dać spokój, bo dziecku taka szarpanina przed snem wcale nie jest potrzebna, to tylko naszym babciom tak się wydawało :) Suszarka to rewelacyjny sposób na uspokojenie maluszka, np. jak brzuszek boli albo ogólnie jak płakusia :))

O to w sumie fajne. Jak myslisz jak dlugo posluzy dziecku? I nie bedzie na poczatku zbyt duze dla noworodka?
(Przepraszam za pytania, ten temat to dla mnie nowosc:) )

Widziałam że był temat ubranek dla dzieciaczków u nas mimo że niko był cały czas powyżej i ok 97 centyla to sprawdzały się super bodziaki + śpiochy i pajacyki ale takie rozpinane od szyjki do nóżek. Nie lubiłam bardzo kaftaników i śpiochów do tego bo miałam wrażenie że ten kaftanik się zwija z każdej strony.

Pchła u nas czasami jak młody był strasznie marudny to sięgaliśmy do suszarki i działało :) od razu się uspokajał i robił się spokojny :) A co do łóżeczka to ja polecam od razu łóżeczko drewniane. U nas Niko podnosił się do siedzenia ok 4 m-ca więc kupując kołyskę trzeba byłoby już wtedy wymieniać. Miał od razu łóżeczko drewniane tylko wybierając popatrzcie na to żeby miało wyciągane dwa szczebelki jak dzidzia będzie starsza będzie mógł sam wychodzić z łóżeczka i na jakiej wysokości można ustawić materacyk. Bo niektóre łóżeczka mają tylko jedną wysokość a jak dzidzia jest malutka to może materacyk być u góry wygodniej dla Ciebie.

reklama
My kupiliśmy nazwyklejsze drewniane łóżeczko. Bez żadnych wynalazków typu kołyska, szuflada. Zwykłe 3poziomowe, z wyjmowanymi dwoma szczebelkami (teraz Alcia sama sobie wychodzi rano). Ten model, tylko kolor inny WYPRZEDAŻ! BOCIAN ŁÓŻECZKO DREWNIANE NIKOL 120X60 (2716430935) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Łóżeczko sprawuje się udealnie, a uwierzcie, ze Ala cuda tam wyprawia, skacze regularnie. Jedynie materacyk kupiłam droższy g-p-k. Dokupiłam też falbankę na dół, która sprawdziła się lepiej niz szuflada, bo weszło więcej paczek pampersów itp., a i tak nic nie widać.

Do góry