reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Ale rosnie? No to najwazniejsze :) w koncu nie kazde dziecko musi byc duze, zadne moje gigantem nie bedzie :)
Moj maly ma obwod glowy na 34 tc, reszte na 33 i tez boje sie jak ta duza glowa sie przepcha na swiat ;)

reklama
mój ma dużą główkę.. teraz na usg wyszło że główka 35tc wiec ponad 2 tyg do przodu. brzuszek tydzień do przodu ale krótkie nóżki.. główkę to ma po mnie.. ja sie urodziłam z wielkim baniakiem..po moim tacie.. a mój mąż ma dosyć krótkie nogi i długi tłów więc to pewnie po tacie będzie. także trochę męczenia z główką będzie.... ja się w ogóle duża urodziłam. zobaczymy ile mały posiedzi. i ile zdąży urosnąć. teraz ma 2kilo.

też mam takie obawy, już jak patrzę na brzuch to nie widzę opcji jakby miał się przecisnąć dołem a mały ma dopiero 1,5 kg:baffled:

U mnie różnica między terminem z OM, a usg jest 3 dni - wiem dokładnie kiedy w ciąże zaszłam (tak jak pokazuje suwaczek i pierwsze usg), bo byłam stymulowana i monitoring miałam

mój tato urodził się bardzo duży... miał 5.5kg. w latach 50tych nie robili cesarek za często no i trudniej im było ocenić wagę.. miał tez wielką głowę.. babcia podobno jak go rodziła chciała przez okno wyskoczyć i położne ją trzymały. ale jakoś wycisnęła.. a potem jeszcze dwójkę urodziła.

Ostatnia edycja:
Moja koleżanka mi dziś opowiadała jak rodziła córkę uwaga 3150g i oprócz tego że ją nacieli to pękła w środku. Miała 7 szwów. Podobno ma długą i wąską szyjke i większego dziecka by mogła nie urodzić. A z wyglądu wcale nie jest szczypior.

Także podziwiam kobiety które rodzą dzieci ponad 4 kg.

reklama
Do góry