reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
pamiętacie jak miałam dylemat co do fotelika dla bobasa? szwagierka nam oddała w święta nasz fotelik i sprawdziłam, nie pasuje do naszego samochodu... tak jak w corsie (zresztą się nie zdziwiłam, w końcu teraz też mamy opla) nie można uzyskać właściwego konta nachylenia i jest zbyt pionowo... albo uda się dokupic bazę i baza wyprostuje kont, albo będę sprzedawać i kupować zestaw cały nowy... fotelik w stanie całkiem dobrym wrócił, trochę tapicerka zaciągnięta, bo przecież trzeba było kolory zrobić dziewczęce (fotelik mam szary, kilka odcieni szarości i taki szaro-niebieski) i doczepić na jakieś szpilki/agrafki kwiatuszki i inne różowe pierdoły, ehhhhh

Malgosiu oby pasowala inna baza, no chyba ze wolisz nowy;) Niestety zycie pokazuje iz przyslowie " dobry zwyczaj nie pozyczaj" sprawdza sie. Nie wiem tylko jak to jest, ze " obcy" znajomi bardziej dbaja o pozyczone rzeczy niz blizsi....

Dlatego ja nie pożyczam nic nikomu, chyba, że na wieczne nieoddanie:-p Sama staram się też niczego od nikogo nie pożyczać, jeśli mi się zdarzy, to albo oddaję jak najszybciej, albo dbam lepiej niż o swoje.

no ja tak samo, bardziej dbam o pożyczone niż swoje :) tak zostałam wychowana i myślę, że to dobre :)
my fotelik będziemy mieć po chrześniaku w kolorze niebieskim. Też planuję go trochę "udziewczęcić", ale w inny sposób niż pisała małgorzata. Foteliki mają wymienne pokrowce i zastanawiamy się właśnie nad wymianą całego pokrowca - nawet jak nasza ubrudzi czymś, to ubrudzi "swoje". Nie wyobrażam sobie agrafkami i innymi rzeczami majstrować żeby kwiatki były czy coś :-)

reklama
dla mnie to po pierwsze niebezpieczne takie przyczepianie, bo nie wiadomo, kiedy to się odczepi... tapicerki można dokupić, ewentualnie może właśnie kupię nową, ale coś mi się zdaje, że nowy fotelik będzie trzeba, bo raczej baza nie poprawi tego konta, za duża różnica... w przyszłym tyg pojedziemy do smyka megastore z tym fotelikiem i niech pan sprawdzi, czy się uda... przede wszystkim, czy do tego modelu bazę można dokupić, bo pan nie był pewny, czy nie za stary ten fotelik (bo teraz do cybexa atona 1 można dokupić, ale podobno do modeli produkowanych przed bodajże wrześniem 2011 nie pasuje... a ja mam z 2011 właśnie...)

Do góry