reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Jagódka - bardzo fajna lista :tak: chyba tylko cążków/nożyczek do paznokci nie widziałam, a to się kupuje dla każdego dziecka osobno prawda? Ew. szczoteczka do włosów - nam się nie przydała bo N. łysa jak kolano :rofl2:
Ta lista mi uświadomiła, że w dupie jestem z zakupami, bo choć mam dużo po córce to kupę pierdół mi zostało kupić :szok:
Ja kosza nie miałam i teraz też nie będę miała, bo nie mam miejsca :-( ale bez przewijaka sobie życia nie wyobrażam :rofl2::rofl2::rofl2:
Smoczek - to jest temat rzeka :sorry: moją córkę za namową mamy nauczyłam korzystać (bo przecież jak dziecko w zimę bez smoczka, będzie odychało buzia), używała może kilka tyg i smam się go pozbyła, ale miała wtedy ok 6 m-cy, chyba go jak zabawkę traktowała i tyle :sorry: teraz kupię jakiś na wszelki wypadek, tak jak kupię ze 2 małe butelki, żeby w razie czego męża nie wysyłać i tyle :sorry:

reklama
Nożyczek na niej nie ma, bo ich nie kupuję:no: Nożyczki z zaokrąglonymi brzegami są do dupy, straszna tępota. Nie mogłam tym wcale paznokci obciąć i obcinałam moimi nożyczkami, przy Adasiu będę robić tak samo.
Szczoteczki też nie ma, Klaudia miała długie, bujne włosy od początku, ale ta szczoteczka nie dawała sobie z nimi rady, więc jak dla mnie wydatek bez sensu.. Teraz leży gdzieś w zabawkach Klaudii:-D

ja mialam nożyczki z Nuka, ostre są, nawet sama nimi czasami sobie obcinałam, jak obcinak się zawieruszył :p szczotkę miałam, też chyba z Nuka w zestawie z grzebykiem, Ola miała długie włosy, więc ta szczotka średnio je rozczesywała, ale grzebyk się przydał do walki z ciemieniuchą

A zamierzacie kupic monitor oddechu? Mialam tez zapytac, kiedy wprowadza sie smoczki ;)
monitor miałam i teraz też zamierzam mieć :)
Smoczki niektórzy dają już w szpitalu, moja nie chciała i była bezsmoczkowa.
Kosza nie miałam, teraz też nie kupuje, najwyżej jak pojemnik na podwórku będzie śmierdział - po tej cholernej ustawie śmieciowej zabierają śmieci 1 raz na 2 tygodnie, to zamówię ten pojemnik, a może same woreczki starczą :-p

Nożyczki dla dzieci gdzieś mam, szczoteczkę do włosów kupię, Karolka była kudłata i lubiła jak po kąpieli ją miziałam po główce. Przydaje się też jak dziecko ma ciemieniuchę, chociaż nas ominęła ta "przyjemność"

Dziewczyny nie ma co panikować z wyprawką. Z dniem porodu internet nie przestanie działać, mąż/chłopak/ktokolwiek zawsze będzie mógł podjechać do apteki i coś dokupić.

Potwierdzam - nożyczki z Nuka są ok :tak:

Szczotkę do włosów miałam w komplecie razem z grzebieniem - Mati uwielbiał czesanie :-) Później zrobiły mu się ogromne loki, więc kupiłam "dorosły" grzebień do loków:tak: Głupia byłam, że mu te loki obcięłam :wściekła/y:

ja też myślę o monitorze, co prawda mamy 2 pokoje, ale boję się, że będę jak głupia stała nad tym łóżkiem i patrzyła co 5min czy oddycha, więc to taka fanaberia dla mojego spokoju

ja też jeszcze prawie nic nie mam z wyprawki, bo starałam się ograniczyć myślenie o tym przed egzaminami do minimum, ale na szczęście maraton zaczyna się w środę i w weekend zacznę przygotowania wyprawki:-)

a co do smoczków to na tym Bezpiecznym Maluchu facet fajnie mówi o rozwoju jamy ustnej i smoczkach, niby przedstawiciel NUK'a, ale generalnie odradzał smoczki jeśli nie są potrzebne, jak ktoś ma jeszcze okazję to polecam się wybrać:tak:

przekonałyście mnie z tymi antyalergicznymi kosmetykami - spróbujemy najpierw normalne, ale muszę dokładnie przejrzeć składy, bo nie chcę wcierać w małego od urodzenia zbędnej chemii, chociaż sama używam teraz emolium z polecenia derm, bo mnie wszystko zaczęło uczulać:crazy:

a ten laktator jest rzeczywiście potrzebny?

Laktatora nie musisz kupować teraz, zależy jak będziesz karmiła, możesz go zawsze dokupić.

undomiel7 ja na warsztaty się 24 wybieram i zapisałam się na oba to znaczy dla mam z brzuszkiem i dla mam dzieci do roku:) bo ten drugi cykl jest fajny .

Ja nie kupiłam i mąż jeszcze jak byłam w szpitalu, biegł do apteki kupować.. Jak dla mnie, był niezbędny przy nawale.

Undomiel
ja kupuję ten: HiPP Babysanft, Waschgel Haut & Haar (Żel do mycia ciała i włosów) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

Tutaj Wyłącznie dla dzieci - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) masz opinie mam dotyczące różnych kosmetyków dla dzieci, warto poczytać

reklama
Laktator użyłam kilka tylko razy, ale bez niego bym miała problem :sorry: nie jest to przedmiot pierwszej potrzeby.
Ja mam cążki chyba Campol Baby, do tej pory ostre :tak: dla siebie tylko cążków używam, bo jakoś nożyczkami nie umiem :sorry: ale sowich bym dziecku nie dała, jakoś tak wyszło, że każdy w rodzinie ma prywatne cążki :-p

Pisałyście o Paklankach, nie wiem czy nadal, ale w pieluszkach Happy gratis takie zapachowe woreczki były, tyle, że mniejsze i bez rączek. Nie wiem czy nadal są.

Do góry