reklama
U
użytkownik 902
Gość
Przejrzałam jeszcze to co muszę kupić i co już mam tak mniej więcej:
Szpital:
Chusteczki nawilżane, pampersy newborn
Czopki glicerynowe – na oczyszczenie przed porodem
Pieluchy tetrowe -mam
Tantum rosa – mam
Octenisept do pępka – mam
Maltan purelan – coś do sutków
Majtki siatkowe – chyba ze 2 sztuki mam
Podkłady poporodowe Hartmann
Duże podpaski – 2 op.
Hipp do mycia od pierwszego dnia - do domu, w szpitalu położne myją
Dla mnie coś bezzapachowego do mycia - biały jeleń?
Wkładki laktacyjne – gerber miał fajne
Koszule do karmienia – mam
Biustonosze do karmienia – może kupię jeszcze jakiś biały
Klapki – mam
Podkłady poporodowe na łóżko – mam
Ręczniki papierowe – do krocza
Papier toaletowy
Sztućce
Ręcznik do kąpieli
Jakiś mały szampon do włosów, szczoteczka i pasta do zębów, szczotka do włosów, suszarka,
Woda min z dziubkiem niegazowana
Szlafrok – kupić cienki
Herbatka mlekopędna
Łapki niedrapki – dokupić!
Podkłady do wc, żeby nie siadać na desce
Rożek/kocyk
Żel antybakteryjny do rąk – dla gości i mnie po korzystaniu z toalety
Do domu:
Łóżeczko + materac i pościel – kupić materac i sprawdzić łóżeczko
Wanienka, - mam
Okrycia kąpielowe - mam
Pieluszki tetrowe i flanelowe - mam
Chusteczki nawilżane,
Pampersy
Przewijak i pokrowce na niego -mam
Laktator –mam, sprawdzić stan
Termometr na podczerwień –mam
Kupić regał do Dusi i komodę dla Adasia na górę
Pościel wypełnienie dla Adasia 120x90
Sól fizjologiczna – ze 20 ampułek
Proszek do prania dzieciowy do kolorów – biały niczym się nie różni
Wózek – mam
Fotelik samochodowy – kupić! wybrany: Fotelik samochodowy Mimas 0,13kg firmy Safety ****ADAC
Szczotka do mycia butelek
Frida z zapasem – katarek tylko w domu, na wyjścia frida - przecież odkurzacza ze sobą nie zabiorę
Gąbka do kąpania - taka podkładka
Pościel do wózka - mam, ale to tkaie widzi mi się
Bepanthen do tyłka
Paklanki albo coś podobnego
Sól morska do nosa – mam marimer
Szpital:
Chusteczki nawilżane, pampersy newborn
Czopki glicerynowe – na oczyszczenie przed porodem
Pieluchy tetrowe -mam
Tantum rosa – mam
Octenisept do pępka – mam
Maltan purelan – coś do sutków
Majtki siatkowe – chyba ze 2 sztuki mam
Podkłady poporodowe Hartmann
Duże podpaski – 2 op.
Hipp do mycia od pierwszego dnia - do domu, w szpitalu położne myją
Dla mnie coś bezzapachowego do mycia - biały jeleń?
Wkładki laktacyjne – gerber miał fajne
Koszule do karmienia – mam
Biustonosze do karmienia – może kupię jeszcze jakiś biały
Klapki – mam
Podkłady poporodowe na łóżko – mam
Ręczniki papierowe – do krocza
Papier toaletowy
Sztućce
Ręcznik do kąpieli
Jakiś mały szampon do włosów, szczoteczka i pasta do zębów, szczotka do włosów, suszarka,
Woda min z dziubkiem niegazowana
Szlafrok – kupić cienki
Herbatka mlekopędna
Łapki niedrapki – dokupić!
Podkłady do wc, żeby nie siadać na desce
Rożek/kocyk
Żel antybakteryjny do rąk – dla gości i mnie po korzystaniu z toalety
Do domu:
Łóżeczko + materac i pościel – kupić materac i sprawdzić łóżeczko
Wanienka, - mam
Okrycia kąpielowe - mam
Pieluszki tetrowe i flanelowe - mam
Chusteczki nawilżane,
Pampersy
Przewijak i pokrowce na niego -mam
Laktator –mam, sprawdzić stan
Termometr na podczerwień –mam
Kupić regał do Dusi i komodę dla Adasia na górę
Pościel wypełnienie dla Adasia 120x90
Sól fizjologiczna – ze 20 ampułek
Proszek do prania dzieciowy do kolorów – biały niczym się nie różni
Wózek – mam
Fotelik samochodowy – kupić! wybrany: Fotelik samochodowy Mimas 0,13kg firmy Safety ****ADAC
Szczotka do mycia butelek
Frida z zapasem – katarek tylko w domu, na wyjścia frida - przecież odkurzacza ze sobą nie zabiorę
Gąbka do kąpania - taka podkładka
Pościel do wózka - mam, ale to tkaie widzi mi się
Bepanthen do tyłka
Paklanki albo coś podobnego
Sól morska do nosa – mam marimer
s.michalina
Fanka BB :)
Do czego służy sól fizjologiczna w ampułkach?
A przewijak faktycznie się przydaje? Bo słyszałam opinie, że bezpieczniej jednak na łóżku przewijać.
A przewijak faktycznie się przydaje? Bo słyszałam opinie, że bezpieczniej jednak na łóżku przewijać.
U
użytkownik 902
Gość
Przewijak bardzo się przydaje - kręgosłup się nie męczy, bo się nie nachylasz, poza tym jakoś łatwiej okiełznać dziecko na przewijaku;-) Ja nie tylko przewijałam,ale i przebierałam Klaudię na nim.
Sól fizjologiczna - do przemywania oczu u noworodka, można też nawilżać nią nosek maleństwa - czasem sól morska ma za mocne ciśnienie;-)
Sól fizjologiczna - do przemywania oczu u noworodka, można też nawilżać nią nosek maleństwa - czasem sól morska ma za mocne ciśnienie;-)
malgorzatkar
przewijak jest super, nachylać się na łóżku nad bobasem kilkanaście razy dziennie męczy, mocno męczy... potem jak większe i nie zmienia się pieluch tak często podkład rozłożony na łóżko wystarcza... nasza Ola miała taki okres, że uspokajała się na przewijaku, więc w gości przewijak jeździł z nami (do corsy b 3-drzwiowej pakowaliśmy wózek z gondolą, przewijak, leżaczek, torbę, walizkę, itp, sama się zastanawiam, jakim cudem to wchodziło wszystko...w bagażniku mielismy jeszcze butlę z gazem i koło zapasowe )
kopacz
Mummy :)
Mnie przeraza ta ilosc i ogrom tego wszystkiego...jak wy dajecie rade to ja nie wiem...podziwiam was!
U
użytkownik 902
Gość
Kopacz, podziel sobie to na etapy i jakoś dasz radę. Najdroższe rzeczy to wózek, fotelik i łóżeczko. Kosmetyki i większość rzeczy dla Ciebie do szpitala można ogarnąć w aptece (nawet internetowej) i drogerii. Na allegro możesz kupić rożek, kocyki, pieluszki, część ubranek, pościel + wypełnienie, jakieś tam pokrowce na przewijak, prześcieradełka. Poszukaj czy nie masz w okolicy sklepu/hurtowni z wyposażeniem dla dzieci - w takich sklepach da się teraz wszystko od a do z kupić i jeszcze jakiś rabat uzyskać.
elifit
Moderatorka
Ja też jak kupowałam to wszystko u jednego sprzedawcy na allegro lub w jwdnej aptece i tak jak Jagodka mówi sukcesywnie działać.
Gosia i Bartek
Zgadzam się z dziewczynami. Etapami można wszystko kupować. Michalina co do przewijaka to ja przy Bartolinim nie miałam ale teraz na pewno będę go mieć. Wcześniej posłuchałam opinii odnośnie widzimisię.
reklama
malgorzatkar
do Jagódkowej listy szpitalnej: u nas ręcznik dla bobasa trzeba było mieć swój, więc najpierw radzę sprawdzić przynajmniej na stronie szpitala, co każą przynieść ze sobą, często szpitale umieszczają takie gotowe listy
Gosia, ja nasłuchałam o widzimisię jak kosz na pieluszki kupowaliśmy, a uważamy teraz, że to jeden z trafniejszych bajerów i super nam się sprawdza, tylko zamiast kupować wkłady, które trochę kosztują, ładujemy do niego normalnie grube worki na śmieci (ostatnio kupiłam pachnące, lawendowe ). nie wyobrażam sobie pieluch w koszu w kuchni, woreczki też kosztują trochę, a taki kosz stał sobie przy łóżeczku, potem przeniósł się do łazienki, nie śmierdzi nic, dla mnie super
Gosia, ja nasłuchałam o widzimisię jak kosz na pieluszki kupowaliśmy, a uważamy teraz, że to jeden z trafniejszych bajerów i super nam się sprawdza, tylko zamiast kupować wkłady, które trochę kosztują, ładujemy do niego normalnie grube worki na śmieci (ostatnio kupiłam pachnące, lawendowe ). nie wyobrażam sobie pieluch w koszu w kuchni, woreczki też kosztują trochę, a taki kosz stał sobie przy łóżeczku, potem przeniósł się do łazienki, nie śmierdzi nic, dla mnie super
Podziel się: