reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

mojej tatuś kupił na gwiazdkę samochód na baterie z pilotem i szaleli oboje... nie wiem, które miało większą radochę... kolejki jeszcze nie mam, ale tatuś zawzięcie sprząta pokój Oli, więc pewnie miejsce przygotowuje :D klockami budują cały czas

reklama
w związku z czekającą mnie w najbliższym czasie długą podróżą samochodem z Maleństwem mam pytanie: co koniecznie muszę wziąć dla dziecka w bagażu podręcznym. Wiadomo, że pampersy, chusteczki, tetry i ubranka na zmianę na wypadek ulania. Myślę, że buteleczka z przegotowaną wodą, czopki paracetamol też się mogą przydać. Co więcej?

Dziewczyny pytanko mam, moja herbatka z Hippa się kończy, gdzieś przeczytałam, że ta z Rossmanna ma identyczny skład no i jest o połowę tańsza. Ktoś to może potwierdzić?
I smakowo jak? Bo przyznam, że ja tą z Hippa po prostu lubię i chyba przede wszystkim piję ją dla własnej psychiki, chociaż efekty też tam jakieś są.
Dla jasności chodzi mi o herbatkę do parzenia:)

sobie rzeczy na przebranie weź! podkłady z kilka, tetrówki, popatrz możliwość przewinięcia w samochodzie, czy coś potrzebujesz, np żeby przykryć siedzenie/chusteczki do czyszczenia tapicerki (no wszystko może się przydarzyć...). książeczkę zdrowia dziecka, ubezpieczenie

reklama
Wiem, że to kiedyś już było, ale przed zakupem a ja jestem ciekawa jak wrażenia- czy warto. Chodzi o te muszle na cycki.

A druga kwestia- kapturki, czy lepiej się brodawki goja? Pola pamietam, że po nich mialas problem, że maly bez nich nie chciał z jednej pić. Już jest ok?

Do góry