reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

mojej tatuś kupił na gwiazdkę samochód na baterie z pilotem i szaleli oboje... nie wiem, które miało większą radochę... kolejki jeszcze nie mam, ale tatuś zawzięcie sprząta pokój Oli, więc pewnie miejsce przygotowuje :D klockami budują cały czas

reklama
w związku z czekającą mnie w najbliższym czasie długą podróżą samochodem z Maleństwem mam pytanie: co koniecznie muszę wziąć dla dziecka w bagażu podręcznym. Wiadomo, że pampersy, chusteczki, tetry i ubranka na zmianę na wypadek ulania. Myślę, że buteleczka z przegotowaną wodą, czopki paracetamol też się mogą przydać. Co więcej?

Dziewczyny pytanko mam, moja herbatka z Hippa się kończy, gdzieś przeczytałam, że ta z Rossmanna ma identyczny skład no i jest o połowę tańsza. Ktoś to może potwierdzić?
I smakowo jak? Bo przyznam, że ja tą z Hippa po prostu lubię i chyba przede wszystkim piję ją dla własnej psychiki, chociaż efekty też tam jakieś są.
Dla jasności chodzi mi o herbatkę do parzenia:)

sobie rzeczy na przebranie weź! podkłady z kilka, tetrówki, popatrz możliwość przewinięcia w samochodzie, czy coś potrzebujesz, np żeby przykryć siedzenie/chusteczki do czyszczenia tapicerki (no wszystko może się przydarzyć...). książeczkę zdrowia dziecka, ubezpieczenie

reklama
Wiem, że to kiedyś już było, ale przed zakupem a ja jestem ciekawa jak wrażenia- czy warto. Chodzi o te muszle na cycki.

A druga kwestia- kapturki, czy lepiej się brodawki goja? Pola pamietam, że po nich mialas problem, że maly bez nich nie chciał z jednej pić. Już jest ok?

Do góry