reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka-co kupić i kiedy ?

reklama
Hmm .. to już jest jakiś problem ... musisz koniecznie iść do ginekologa, objawy masz jak na bliźniaki ;) - chyba przez te powiększające się

( * ) ( * ) ;)

Cholera ...
Musiałem zaciążyć wtedy jak robiłem brzydkie rzeczy sam ze sobą w łazience ;-(

ps. wiecie pierwszy trymestr nie ma bara bara riki tiki ta ;(

O ja bym chciała mieć taki problem ... moje dziecko od 3 miesięcy budzi się w nocy co godzinę :-(Usg brzucha, główki przez ciemiączko, morfo, mocz posiew, bad ogólne, bad. na pasożyty .... i nic :/ fizykalnie zdrowy .... ale w nocy wstaje z krzykiem ...umarłego na nogi by postawił (połowa bloku cierpi razem ze mną heh) ;) Dostaliśmy Zyrtec, spał po nim tydzień i znowu wróciło wszystko do normy... w dzień dziecko spokojne, pogodne, nie jest płaczliwy .... umie się sam pobawić, sam zasypia ... nie był uczony na rękach ... nie wiem ...
Nikt nie umie mi odpowiedzieć czemu się tak dzieje ... coś się musi dziać jak zakłócony ma dziecko sen nieprawdaż ? Jedyne pocieszenie jakie dostałam od neurologa to - to, że może z tego wyrośnie ? Już ręce i umysł mi pada :/ Nie mogę powiedzieć nawet, że się wyspałam - chyba tylko po porodzie :) był ten jeden jedyny moment ...
Mojej szwagierki synek tak miał. Szczerze mówiąc trwało to do 2 roku życia, ale pocieszające jest to, że samo przeszło.

Ja mam jakąś ciąże urojoną ...
Od 3 dni jem takie ilości że sam siebie się boje ;-D
Może okres Ci się zbliża:-D

Jak z ciąża jest ok to można w każdym trymestrze.

NeSSi współczuję.
Moje dziecko od dana przesypia całe noce:tak:
Czasem się wierci i mnie budzi.
Ale wtedy wstaję, daję smoka albo przekadam na drugi boczek i śpi dalej:tak:

Chciałabym tak bardzooo :(
Szogun jest cudowny, uwielbiam tego srela ... ale czasem najzwyczajniej w świecie nie wyrabiam :/

Nie dziwię Ci się, bo czasem Idze też zdarza się obudzić kilka razy w nocy i następnego dnia na oczy nie widzę.
Mimo, że budzi się na góra 2 kminuty.
Poprostu nie przywykłam do tego.
Jak była noworodkiem to przed pójściem spać o północy karmiałam ją i budziła się potem tylko raz.

reklama
Do góry