reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka-co kupić i kiedy ?

ozesz...ale mi poscik wyszedl! namocniej przepraszam :)
qlfonku to ty sie wczesniej bierzesz za biznes-dzidzia plan :) i bardzo dobrze, odpowiedzialny, przezorny ojciec! :)

reklama
Posciki od Was moje Babeczki w mordę jeża pikne są!

Muszę jakoś nerw ciążowy rozładować.
Jem 300 razy dziennie i planuje.
Cholera może ja też jestem w ciąży? ;-)

JOSEPHINE- witam Cie i tu Slonko;-):tak:ale sie napisalaś:-)

QLFON- ja napisze tak-na szczescie te wszystkie wydatki sa rozlożone w czasie i nie musisz miec od razu gory kaski;-)ja mam dwoje dzieci i dzialamy nad trzecim (choc jest kiepsko......)
tak jak troche poczytalam to dziewczyny pisza i to prawda,ze sporo na poczatku pewnie dostaniecie dla maluszka-jesli chodzi o ubranka to naprawde po 3 szt body na pczatek czyli na rozmiar 56,62,68 ,jakies spioszki...Twoja dzidzia przyjdzie na swiat w lutym-tak??to wiadomo ,ze kombinezon bedzie potrzebny-teraz poki nie ma na nie sezonu pewnie dostaniesz go taniej:tak:
jesli chodzi o kosmetyki dla dziecka to napisze Wam,ze przy pierwszym duzo kupowalam a przy drugi prawie nic bo....pani z zaprzyjaznionej apteki dawala mi calą mase probek z firmy mustela -na odpazenia,szampon do wloskow,plyn do kapana itd-warto popytac w aptece;-)

mama kochana czesc :)
ale masz fajnie z tymi probkami... ja niestety nie dostaje! dla siebie tak a dla dziecka nigdy choc mam karte klienta i kupuje masowo! chamstwo!

qlfonie zgadzam sie z mama : te zakupy sa rozlozone w czasie, to nie tak ze musisz na raz z jednej pensji wywalic : ja pisalam o rzeczach do zakupu na narodziny (lozeczko, kosmetyki, rozki itp) ale spacerowke, wiekszy fotelik, krzeselko do jedzenia itp kupujesz pozniej!
poza tym te rzeczy ( o ile sie nie zdazy wypadek jak u nas z wozkiem chicco) zostaja dla drugiego bobasa, wie cpozniej juz duzo duzo kosztow odchodzi!
jesli chodzi o kosmetyki, to oprocz chusteczek, mi starczaja na dlugo: szampon to pewnie z pol roku mam! no chyba ze dziecko ma afro czuprynke a nie prawie lysinke :)
poza tym nie zawsze sie uda, ale staram sie kupowac promocjami/oferami : 3 paczki chusteczek 4ta gratis, podowjne opakowanie szamponu/zelu/melczka ( drugie za pol ceny itp)
to sa rzeczy, ktore i tak sie przdadza, wiec lepiej kupic na zapas, w duzym formacie, wyjdzie sporo taniej

JOSEPHINE- no teraz juz nie dostaje bo nie mam takiej potrzeby-jak Dominik byl maly i tak do prawie roku mialam te probki a mustela ma bardzo wydajne wiec na sporo mi probki starczyly-teraz kupuje szampon np 750ml J&Jonson i mi dla 2 dzieci starcza ,ze ho-ho;-)

QLFON- dasz rade ,zobaczysz-tylko tak jak ktoraś dziewczyna pisala -nie kupujcie oczami,ale przemyslcie zakupy.to tak jak nie robi sie zakupów spozywczych na glodniaka;-)

mama : a ja mam wspomnienie takiego szamponu jonhson lawendowego z polski
nie zabralam go bo nie mialam miejsca w bagazu a mial taki piekny zapach! ja to sie nietstey czesto nosem w zakupach kieruje ( zapach kosmetykow musteli!!!)

a co kosztow to mam do ciebie pytanko : czy po 2j-ce dzieci masz jeszcz ejakies rzeczy ( nie liczac lozeczka, czy krzeselka itp) ktore sa w stanie uzytkowym dla 3go? bo ja tez slyszalam opinie ze lepiej kupic lepsze, bo wytrzymaja dla drugiego, ale czesto z epo 2gim dla3go juz sa zabawki, ubranka zjechane tak, z eczesto trzeba zrobic wyprawke dla 3go jak dla pierwszego!!!!!! ( moja cioica kuoywala normalnie wszystko prawue: nowy wozek, posciel bo byly juz sprane, no duzo duzo rzeczy!)

mazia masz jakiegos linka o tych leżaczkach i wibracjach? bo chciałabym poczytać, a nie mogę znaleźć... opcja szukam nie chce mi w domu cos działac... A chce wiedziec co zrobiłam memu dziecku włączając wibracje i bujając w leżaczku. Bo jesli o spanie chodzi to w sumie zawsze zasypiał sam w łóżeczku bez bujania

Poród w kwietniu ale ale ...
QLf w całej swojej przezorności, piękności, wspaniałości, przystojności ... i skromności ;-)
woli już teraz po malutku po malutku a nie potem ja pierdziele muszę obrabować warzywniak.

reklama
JOSEPHINE- no ja wlasnie bede musial zrobic tak jak Twoja ciocia:tak::-)nie mam nic dla 3 maluszka(jesli wogóle uda sie zajść) mamy tylko lozeczko,spacerowke bo malo uzywana(MACKLAREN Trip) w bardzo dobrym stanie i to wsztsko-bujak,kojec,ubranka,butelki ,laktator,przewijak,rożek i wszystko inne powydawalam lub juz bylo zniszczone,ale nie martwie sie tym bo wiem co bedzie mi potrzebne i nie bede kupowac zbednych rzeczy i body w jednym rozmiarze po 10 szt bo dziecko tak szybko rosnie ,ze z niektorych to metki nie zdążylam odczepic i juz bylo za male...

QLFON- jak porod w kwietniu???jesli juz jest w ciąży Twoja kobietka to marzec albo luty....

Ostatnia edycja:
Do góry