reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

ja do czyszczenia noska i oczek mam sol fizjologiczna...podobno w zupelnosci wystarcza...

ariska zabierasz laktator do szpitala?? i jak bedziesz powiedzmy tam odciagac pokarm to potem z tej buteleczki ktora jest przy nim bedziesz karmic dzidziusia?? bo ja w sumie nie wiem jak to jest...

reklama
aniwar - biorę laktator bo nawet na stronie szpitala mam napisane żeby zabrać. W sumie wiem że bardziej może się przydać przy nawale pokarmu niż do karmienia butelką bo chodzi o to że jak masz nawał to piersi są twarde i dziecko ma problem ssać a tak odciągasz trochę i pomagasz

gogi - a to widzisz nawet nie wiedziałam że można filtry watą zastąpić to wychodzi na to że mogę kupić obojętnie jaki aspirator

samantaa - u mnie w mieście nie ma tej apteki niestety :(

a jak sie odciaga pokarm bo ma sie nawal to co z tym odciagnietym pokarmem? wylewa sie go?czy podaje dziecku z butelki?

a smoczek taki do ssania tez zabieracie do szpitala? bo ja nawet nie wiem kiedy taki smoczek mozna dziecku podac? od urodzenia czy nie?

a smoczek taki do ssania tez zabieracie do szpitala? bo ja nawet nie wiem kiedy taki smoczek mozna dziecku podac? od urodzenia czy nie?

podobno smoczka się takiemu maleństwu nie daje...
moja kuzynka miała w szpitalu,dała synowi
ja biorę do kosmetyczki, dużo miejsca nie zajmuje a może się przyda

No wlasnie mi sie tak obilo o uszy ze dla takiego maluszka smoczek nie jest wskazany ale nie mam pewnosci...

podobno się to położnym nie podoba, a kurczę czy takie maleństwo umie tak dobrze zassać ten smoczek?hmmmmmmmm
a ja i tak biorę , jak piszę to mało miejsca zajmuje...
u mnie jest mało kosmetyków bo pozbierałam próbki co miałam w domu, żeby całych opakowań nie brać

O smoczkach Wam nic nie powiem, bo żaden z moich nie używał - i teraz też nawet nie kupiłam :-)

Aniwar - taki odciągnięty pokarm możesz sobie zamrozić na wszelki wypadek, ale nie podawaj go specjalnie w butelce, bo to się mija z celem. No i nie odciągaj za dużo, tylko tyle, żeby piersi zmiękły, bo organizm się przystosowuje do ilości potrzebnego pokarmu - jeśli za dużo będziesz odciągać, to ciągle będziesz miała za dużo. Po paru - parunastu dniach podaż dostosuje się do popytu :-)

reklama
Do góry