reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Masz rację, każdy szpital jest inny dlatego pierw sprawdzmy co oferuje szpital.
Każda Mama wie najlepiej co ma zabrać dla swojego Słoneczka i dla siebie, a posty i różne fora są po to aby podzielić się doświadczeniem i opinią co warto wziąć a czego nie.
Najważniejsze jest to aby przyszłe Mamy miały szczęśliwe rozwiązanie i jak najszybciej mogły przytulić swoje Słoneczka do Siebie.

reklama
Też odwiedzę szpital w którym bedę rodziła, chce się dowiedzieć co muszę mieć, a co zapewnia szpital:-)
Napiszcie mi odnośnie piżamy dla Nas, czy kupujecie dwuczęściową czy może jedno, bo ja dziś kupiłam dwu, bo w domu w piżamach nie spię, więc jesli uważacie, że złą kupiłam to wymienie, nie potrzebuje zbędnych ciuchów zatrzymywać. Proszę o radę...

z tego co wszędzie piszą to do porodu jakaś krótka koszulka, może być męża w każdym razie taka której nie będzie szkoda wyrzucić. A na salę koszule by można było wietrzyć krocze oraz do obchodów. A pozatym myślę że koszula wygodniej bo często trzeba zmieniać podkłady i zależy jeszcze od tego czy w szpitalu pozwolą mieć majtki bo jeśli nie to w piżamie 2 częsciowej może być ciężko;)

Też odwiedzę szpital w którym bedę rodziła, chce się dowiedzieć co muszę mieć, a co zapewnia szpital:-)
Napiszcie mi odnośnie piżamy dla Nas, czy kupujecie dwuczęściową czy może jedno, bo ja dziś kupiłam dwu, bo w domu w piżamach nie spię, więc jesli uważacie, że złą kupiłam to wymienie, nie potrzebuje zbędnych ciuchów zatrzymywać. Proszę o radę...

u nas wymagane są koszule lub długie koszulki męża - tak mówiła mi połozna. Pidżama jest niezbyt dobra, bo po porodzie trzeba wietrzyc krocze :-D a przed porodem łatwiejszy będą mieć dostęp lekarze.

Dokładnie tak jak napisały dziewczyny, najlepsze są koszule rozpinane

ja też Ci poradze koszule krótką rozpinaną ( łatwiej do karmienia). A co radzicie do podmywania się zaraz po porodzie? różnie mówia a to Tantum ROsa, szare mydło, jakiś roztwór czegos tam... nie wiem już sama...

ja też Ci poradze koszule krótką rozpinaną ( łatwiej do karmienia). A co radzicie do podmywania się zaraz po porodzie? różnie mówia a to Tantum ROsa, szare mydło, jakiś roztwór czegos tam... nie wiem już sama...

ja mam kupione Tantum Rosa do podmywania ( np, raz dziennie) ale pod prysznic do higieny intymnej będę używac Pliva Fem - stosuje to w ciąży (tylko, że delikatne) i odpukać nie mam żadnych problemów z zapaleniami i innymi rzeczami.
Zapewne szare mydło tez zakupię :-D

reklama
z tego co mi wiadomo to koszule a nie pizame ze spodniami.. bo lekarz tez musi sobie łatwo zajrzec :p... do podmywania to "szary jelen " ogolnie jest zalecany przez gin. wiec wydaje mi sie najleprzy na ten czas... ja z tego ze rodze(prywantej klinice to nie biore nic prócz koszuli i kosmet... dla siebie ) ale w aucie bede miała jeszcze jedną walizeczke spakowaną wrazie komplikacji do szpitala ale tylko na 3 doby ... pozatym tak jak przy Tomku w domu zostawie na krzesle rzeczy które misiek bedzie musiał mi przywiesc jak sie okaze ze musimy zostac dłuzej... zeby nie musiał przewalac i szukac... i tez dlatego ze jak on nie bedzie mógł mi czegos dowiesc to by mama albo tesiuszki odrazu znalesli a nie szukali po szafkach

Do góry