reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
Dziewczyny takie 2 z kapturkiem wystarczą, co? Nie ma co przesadzać chyba?
A co do Oilatum, na Allegro można znaleźć fajne promocje, albo dają drugi gratis albo ręcznik właśnie i to całkiem porządny-sąsiadka tak zamawiała:)

Emri myślę, że dwa ręczniki wystarczą w zupełności. Ja jeden będę miała po Filipku, drugi chcę dokupić. Chociaż dla mnie to i tak bez różnicy czy kupię dwa nowe czy jeden bo i tak będę musiała wydać dodatkową kasę na ręczniczek dla Filipka.

A macie jakieś doświadczenia z laktatorami? Chodzi mi o to jaki polecacie i kiedy go kupić? Czy przed porodem jeszcze czy poczekać i odłożyć to na później? Zdarza się przecież, że tracimy pokarm bardzo szybko, no ale z drugiej strony czytałam o nawale pokarmu i to zaraz po wyjściu ze szpitala...achhh poradźcie coś:)

Ja laktator kupiłam juz, bo słyszałam że nawał czesto jest juz w szpitalu a tam strasznie długie kolejki do szpitalnego laktatora. Mam ręczny z tommy tippee.

Ja też właśnie planuję zakup jeszcze przed porodem tego ręcznego z tommy tippee - strasznie podobają mi się butelki z tej firmy i mam nadzieję że laktator też się sprawdzi

butelek mam z TT 5 szt. - 3 małe i 2 duże i jeszcze sterylizator parowy (wczoraj wypróbowałam, super 5 min i 5 butli gotowe). Szczotke i grzebyczek do włosków tez mam z TT i jeszcze obcinaczke do paznokietków. ;P Jakos mi sie spodobała ta firma, oby była ok.

ja mam laktator aventu kupiony okazyjnie, do tego była jedna butelka z tego do tego mam zamiar dokupić dwie male z aventu żeby były na przechowywanie pokarmu w razie czego i do tego mam dwie większe butelki z nuka takie zwykłe ;)

Sterylizatora miałam zamiar nie kupować ale też trafiłam okazyjnie i jest :)

reklama
z butelek jestes zadowolona( a raczej mały ) wiec z czystym sumieniem mogę polecic... co do laktatora to to wydaje mi sie ze jest zbednym wydatkiem .. mi sie nie zabardzo przydał ... w szpitalu nie miałam jeszcze pokarmu .. po powrocie do domku miałam ale mały wyjadał na bierząco... pozniej jak chciałam mu odciagnac to z butelki wogole nie pił mleczka .. bo niechciał , nieumiał... sama niewiem... przy nawale szybciej odciagałam reką :p
wiem ze szkoły rodzenia wypozyczają laktatory...

Do góry