reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
Lakator pewnie rzecz bardzo wazna, ale najpierw to chce wiedzieć czy bede miała mleko, a potem bede dopiero kupować:)

Przyjaciółka mi mowiła, że wazne jest żeby do szpitala zabrać rękawiczki, takie malusie że podobno zakładaja niemowlakowi na rączki, bo zaraz po porodzie paznokci obcinać nie wolno maluszkom, a on po buzi sobie jeździe łapkami i aby sie nie podrapał:)

Lakator pewnie rzecz bardzo wazna, ale najpierw to chce wiedzieć czy bede miała mleko, a potem bede dopiero kupować:)

Przyjaciółka mi mowiła, że wazne jest żeby do szpitala zabrać rękawiczki, takie malusie że podobno zakładaja niemowlakowi na rączki, bo zaraz po porodzie paznokci obcinać nie wolno maluszkom, a on po buzi sobie jeździe łapkami i aby sie nie podrapał:)

ja też laktator będę kupować dopiero po porodzie.

mój synek nie ściągał sobie tych łapek. jeszcze w domu go w nie ubierałam, bo wydawało mi się że mu zimno :-)

ja przed 1 porodem tez myślałam, że będę kupowała laktator po porodzie, to oczywiście mama mi musiała w szpitalu kupować, a wiadomo, że w szpitalu drożej...
w szpitalu denerwowałam się że nie mam mleka i laktatorem próbowałam trochę pobudzić laktację i udało się

Wyprawka dla naszych maluszków jest bardzo ważna, ale weźmy pierw pod uwagę jak będziemy wracać ze szpitala czy ktoś nam pomoże,czy będziemy wracać Taxi, autem czy autobusem, niestety jest dużo przyszłych Mam które będą musiały wracać same do domu ze swoim Szkrabem, są różne sytuacje.
Nie przesadzajmy tez z ubrańkami pamiętajmy, że będziemy tylko 3-4 dni, ja sobie przygotowałam nastepujące rzeczy:
5 kaftaników ( bo to będzie się najczęściej brudzić)
3 szt śpioszków
2 szt pidżamy
2 par skarpetek
1 op pieluszek
5 pieluszek tetrowych
1 mydło
1 mała butelka
1 mała oliwka
ubranko na wyjście
spiworek na wyjście
1 ręcznik
1 kocyk ( nie ma potrzeby brania jeszcze dodatkowego rożka )
2 szt czapeczek cienkich
1 op chusteczk nawilżających
1 smoczek
Dodatkowo nie ma potrzeby żadnych brać dodatkowych kremów czy pudrów po pierwsze dostaniemy w szpitalu ( jako wyprawka ), a po drugie nie faszerujmy odrazu naszych Maluszków od samego początku chemikaliami, wystarczy że chusteczki i pieluszki mają detergenty itp.
Może nie którym to się nie spodobać, ale pierw przemyślmy różne sprawy co będzie nam potrzebne a co nie, a potem nie dajmy się zwarjować reklamom które mówią co mamy wziąć, co kupić a co nie, najważniejsze jest aby Nasze Szkrabki były zdrowe, szczęśliwe i kochane jak tylko się da.

reklama
Częściowo się z tobą zgodzę, ale widzisz u mnie np. w szpitalu nie dostaje się żadnych próbek jako wyprawki. Położne dają całą masę ulotek i książeczek i ani jednego kosmetyku, więc ja muszę mieć wszystko dosłownie dla dziecka. Ponadto bierzesz pod uwagę 3-4 dni w szpitalu, a różne są sytuacje i czasami pobyt przedłuża się do tygodnia. A poza tym, jeżeli są mamy, które chcą od razu stoowac kremiki i inne "chemikalia" jak piszesz to będą i tak je stosować - niezależnie od reklam.

Do góry