reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawianie urodzin dzieciom przedszkolnym

Ja w sumie nie do końca rozumiem dlaczego wyprawiać ogromne imprezy. Nie lepiej zaprosić dzieci do siebie do domu - wtedy rodzice będą mieli ich na oku. Po drugie, zrobienie własnych ozdób, toru przeszkód, zabaw oraz konkursów z małymi nagrodami jest o wiele bardziej ekscytujące niż MacDonald. Sala zabaw, całkiem ok, ale są tańsze, i co ważniejsze, lepsze dla malucha opcje. Myślę, że mała impreza w domu i właśnie urodziny z motywem przewodnim i grami, które zaangażują każde dziecko to idealny pomysł.

reklama
Moim zdaniem niektórzy rodzice już się prześcigają w organizowaniu coraz to lepszych urodzin. Ja powiem z własnego doświadczenia, nie ma co brać udziału w tym wyścigu :-) Lepiej jest organizować wszystko na spokojnie. Ja na przykład byłam z moją córką na urodzinach koleżanki z przedszkola, gdzie motywem przewodnim był papier. Na stołach znajdowały się kolorowe sztućce jednorazowe takie jak tu http://www.bittner.waw.pl/naczynia-i-sztucce-kolorowe.html. dziewczynki miały wykonywane z papieru spódniczki, chłopcy mieli z papieru wykonywane różne elementy do zabaw - wiadomo, że spódniczki nie dostaną ;-) To nie wyszło drogo, bowiem do tego doszła też krepa. Wystarczy kreatywny pomysł, tak myślę :)

Mój syn zaczął chodzić do przedszkola w ubiegłym roku, nie organizujemy takich imprez w mcdonaldzie czy innych tego typu miejscach. Robimy w domu, albo jak pogoda jest sprzyjająca w ogrodzie, z owocami i zabawami, grami zespołowymi. Nie czujemy się gorzej z tym, uważam, że powrót do takich form spędzania czasu to super pomysł :)

Cześć! Zastanawiam się nad zorganizowaniem urodzin dla mojego 7-latka w Krakowie. Chcemy coś fajnego, żeby dzieci miały dużo zabawy i mogły się wyszaleć. Czy ktoś ma sprawdzone miejsca?

Fajną opcją jest też organizacja urodzin w parku rozrywki lub w kinie z animacjami. Warto zapytać dziecka, czy ma jakiś ulubiony temat, bo wiele miejsc oferuje imprezy tematyczne, np. z superbohaterami.

Do góry