reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawianie urodzin dzieciom przedszkolnym

W naszym przedszkolu obchodzone są urodziny. Jest to sposób na zintegrowanie dzieci, dobrą zabawę ale także wytłumaczenie dzieciakom co to jest czas i przemijanie. Nie mamy potrzeby robienia takich imprez jeszcze w domu.

reklama
Też wolę jak moje dziecko idzie na urodziny do kogoś do domu niż do McDonalds. Zdarzały się imprezy w innych miejscach i też nie było źle, ale wszelkie Pizze Hut itp. staramy się omijać. Na szczęście pozostali rodzice coraz rzadziej decydują się na zabawy w takich miejscach.

Witam, to prawda jest to super zabawa dla dzieciaczków ale i dla dorosłych :) byliśmy na urodzinkach Mikusia mojej koleżanki, 3 lata :) przyjęcie było wyprawiane w Hotelu Włoskim... super miejsce, wszystko nam sie podobało..począwszy od samej obsługi, jedzenia po wystrój i atmosfere, która panowała podczas całej imprezy. Tez postanowiliśmy tam wyprawić przynajmniej raz urodzinki naszego Antka :) Polecam i pozdrawiam

Witaj, super pomysł z wyprawieniem urodzinek poza domem :) ale uważam, ze fast foody dla dzieci to nie jest dobry pomysł, moge polecic Tobie restauracje w Poznaniu Italia, miesci sie w Hotelu Włoskim na Dolnej Wildzie, miejsce bardzo przytulne, jedzenie pyszne, zdrowsze nic w McDonaldzie, personel pomoze w zorganizowaniu całej imprezy :) dzieci mają zajecie, zabawy i konkursy dla starszych ale i mali bawia sie super :) byliśmy na 3 urodzinkach synka mojej koleżanki polecam bardzoooo :) było super :)

Ja już wkrótce urządzam córce 5 urodziny w domu. Robię jej imprezę niespodziankę. Na zorganizowanie imprezy w sali zabaw dla całej grupy przedszkolnej mnie nie stać, więc wszystko zrobię sama. Zaproszonych jest kilkoro ulubionych dzieci i mam nadzieję, że moja córcia z imprezy będzie bardzo zadowolona.

Witajcie. W tym roku sama stanęłam przed takim dylematem. Już od dwóch lat obiecywałam, że zrobimy taką imprezę i wreszcie zdecydowaliśmy się. My wyprawiliśmy urodzinki Młodego w domu, a właściwie na ogrodzie. Mieliśmy fajną pogodę, więc udało nam się zrealizować wszystkie plany: konkursy - wyścig na trzy nogi (mało się nie popłakałam ze śmiechu), wyścig w workach i strzelanie taką wielką piłką (do skakania w ciąży) do bramki, a na finał mieliśmy ognisko z kiełbaskami. Było super, ale przyznam, że po dwóch godzinach zabawy z horda pięciolatków byłam wykończona. Dzieciaki chyba też :) Szczerze mówiąc preferuję taki aktywny wypoczynek.
Uważam jednak, że wyprawianie urodzin w McDonalds nie jest znowu takie tragiczne. Jeśli dzieciaki nie chodzą na tydzień, to raz na sto lat im nie zaszkodzi. Ja mam to szczęście, że mój Młody jedzenia z Maca do ust nie bierze :)

Załączniki

• relgdf9h3w1z20vo.png
    relgdf9h3w1z20vo.png
    7,9 KB · Wyświetleń: 129
Ostatnia edycja:
Sala zabaw jest świetnym rozwiązaniem, wszystko organizatorzy przygotowują i mam problem z głowy jeśli chodzi o atrakcję, kupuje tylko tort,a przekąski oni przygotowują:-) Jestem osobą zapracowaną i nie mam tyle czasu, więc sala zabaw sprawdza się doskonale:-)

reklama
Do góry