reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawianie urodzin dzieciom przedszkolnym

U Olka w przedszkolu jest taki zwyczaj ,że dziecko przynosi cukierki i zostawia je u Pani.Po śniadaniu dzieci siadają na dywanie,Pani sprawdza obecnośc,prosi do siebie Jubilata i składa mu życzenia.Cała grupa śpiewa "100 lat" i dziecko częstuje słodyczami Panią i dzieci.Następnie odbywają się zajęcia a po nich dziecko z nauczycielką idzie poczęstowac pozostały personel przedszkola.Przedszkole nie jest duże i wszystkie relacje są jak w rodzinie.

reklama
Mam 4 letniego synka i ostatnio organizowaliśmy mu urodziny przez firmę: urodzinki.pl - DLA DZIECI ZROBIMY WSZYSTKO! :-) Jaś był naprawdę zadowolony.
Myślę, że żadna zabawka nie dałaby mu takiej frajdy i tylu wspomnien. Teraz srednio raz na tydzien pyta sie mnie kiedy będą jego następne urodziny.
Myślę, że warto organizować dziecku urodziny, choćby po to, żeby nauczyło się cieszyć życiem. :)

Ponieważ dla dzieci urodziny w sali zabaw są dużą atrakcją i fajnym przeżyciem, staram się spełnić marzenia moich dzieciaków ( chociaż sama za salami zabaw nie przepadam), w przedszkolu i szkole mamy zwyczaj żeby zebrać kilkoro jubilatów i wspólnie świętować, więc koszty imprezy są zdecydowanie mniejsze. Sprawdź może są jeszcze inni rodzice, którzy dołączyliby sie do Waszej imprezy i tym sposobem dzieci byłyby przeszczęśliwe , a wasze finanse nie ucierpiałyby zanadto.
Tylko nie wiem, czy Mc Donalds jest takim świetnym pomysłem. sale małe, jedzenie paskudne.
W tym wieku dzieci potrzebują dużo ruchu, więc tzw. małpie gaje nadają się super.
Jedzenia i picia powinno być niewiele, bo i tak towarzystwo zajęte jest kompletnie czym innym:-), więc najlepiej samemu załatwić catering i tort:-)

a znacie jakieś fajne miejsce w Wawie lub okolicach gdzie można zorganizować przyjęcie jednocześnie dla dorosłych i dzieci ???

Nam sie ostatnio straasznie skurczyła powierzchnia mieszkania :sorry2:
i teraz się zastanawiam gdzie wyprawić następne urodziny synkowi :blink:

a co do przedszkola mój synek chodzi od października
i nie wiem jak jest z urodzinami jeszcze :zawstydzona/y:

nie wiem jak będzie do kwietnia
ale jeśli chodzi o dzieci z przedszkola
to ja nie widziałam i nie znam większości
rodziców i opiekunów dzieci,
przychodzimy z dziećmi i odbieramy je o tak różnych
porach że właściwie zawsze się mijamy
pomijając że u nas ja zaprowadzam a tatuś odbiera

nie znam tych dzieci ani ich rodziców
dlatego przede wszystkim nie mam pojęcia
jak będą wyglądały przedszkolne urodziny

ja ostatnio korzystałam z usług firmy (nie będę podawać nazwy) na urodzinach starszego syna (10 lat). u nas w domu. i nie jestem zadowolona. pani sobie nie radziła, jej pomysły na zabawy dla dzieci w tym wieku były zupełnie nieadekwatne, dzieciaki się nudziły a ja miałam wrażenie, że pani z coraz większym trudem panowała nad sobą, żeby się nie rozpłakać albo na nie nawrzeszczeć. generalnie żałowałam tych 300 zł :/

wcześniej z powodu oszczędności zrobiłam 2 razy urodziny w mcdonaldsie. plusem jest cena i to, że nie trzeba sprzątać po dzieciach no ale minus jest taki, że chyba niedobrze jest dzieciom demonstrować, że spędzanie czasu w takich fastfoodziarniach to zdrowy i fajny styl życia..

A dużo u Ciebie było tych dzieci? Jak ja korzystałam z usług firmy, to pani mi powiedziała, że w standardzie przyjeżdżają dwie i jedna to tylko w wyjątkowych przypadkach, jak jest dosłownie garsteczka dzieci - 8 np. Ja chciałam dla ok. 15, więc przyjechały dwie. Ale bardzo zadowolona byłam, bo miałam z głowy - wcześniej chciałam przygotowywać zabawy i w ogóle sama jakoś towarzystwo ogarnąć (ostateczni jestem nauczycielką, więc to dla mnie nie jest jakaś nowość), ale wiecie - tort, jakieś lody, jakieś kanapeczki, ciastka, jakieś cuda przygotowywałam, rodziców też chciałam móc ugościć, jakby chcieli zostać, więc zdecydowałam się na firmę -poleciła mi koleżanka - miała wizytówkę z jakiegoś festynu, jak znajdę, to wrzucę stronkę. Bawilandia się nazywało. I w sumie dobrze, bo raz że się dziećmi zajęły tak, że się towarzystwo nie nudziło, a dwa, że zrobiły mi w salonie dekoracje, przebrały dzieci wszystkie i ogólnie na prawdę zadowolona byłam.

Tylko jedna rada. Jak zamawiacie u takiej firmy coś brudzącego - typu fontanna czekoladowa, to pogódźcie się z upaprańcami... Ja miałam całą umywalkę w czekoladzie... Ale do ogarnięcia - zwłaszcza, że sama jestem czekoladomaniaczką ;p

O, przypomniałaś mi, że obiecałam wrzucić linka, wybaczcie, to moje to było: Bawilandia

Na pewno w takiej sali jak piszesz odpada sprzątanie po gościach, ale jak zobaczyłam różnicę w cenie, to stanowczo stwierdziłam, że dobrze, że zrobiłam w domu. I wzorzec też był gotowy - wybraliśmy kosmos, chociaż niedługo czekają mnie piraci - bliźniaki (chłopaki) mi dorastają ;p Sprzątania też jakoś umówmy się dużo nie było, bo te Panie po swoich papraniach posprzątały, po wszystkich zabawach plastycznych, ruchowych związanych z chlapaniem wodą itp. No tylko ta nieszczęsna czekolada w umywalce, ale to przecież jest kilka minut - na szczęście miały takie ceratowo-papierowe czy jakieś jednorazowe obrusy i pilnowały, żeby towarzystwo tylko na nie chlapało. No i na siebie, ale to to już nie do przeskoczenia - chociaż trochę śmiesznych zdjęć porobiłam;p

Poza tym dzieciaki jeżdżą w kółko do tych małpich gajów i z rodzicami i na urodziny właśnie i to już nie jest jakiś super-fun. Ala (hehe, jak zwracam się do imienniczki, to mam jakieś schizofreniczne odczucia ;p), a Ty robiłaś swoim dzieciakom coś tam? Pytam szczególnie o tę profesjonalną obsługę, bo w małpich gajach te niektóre panienki są... No w sensie są ok, jeśli chodzi o zapewnienie dzieciom bezpieczeństwa, czy obsługi sprzętów, takie tam, ale część z nich (oczywiście nie wszystkie) jest jakaś drętwa, zniechęcona, bez energii albo z małą charyzmą i te same dziewczyny prowadzą potem urodziny... Jakoś tego ne czuję, bo wtedy odświętność polega tylko na tym, że można sobie w sali zdmuchnąć świeczki, a potem zjeść chrupki... No i jakoś dlatego nie chciałam takiej rurowo-piłeczkowej sali.

reklama
Ja zdecydowałam się wyprawić synkowi urodziny w domu i skorzystałam z usług firmy, która zajmuje się organizacją takich imprez. Przyjechały do nas dwie animatorki przebrane w strój klauna i zapewniły nam dwie godziny fajnej zabawy. Dziewczyny na prawdę miały podejście do dzieci, a maluchom najbardziej podobały się zwierzątka z baloników i zabawy z kolorowym tunelem. Powiem szczerze, że rodzice też włączyli się w różne wyścigi z dziećmi i przeciąganie liny. Ubaw był przy tym po pachy :) Firmę poleciła mi znajoma. Wrzucam linka, może komuś się przyda: klaunpolska.pl

Do góry