reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wypadające włosy po porodzie.

reklama
Wypadanie włosów po porodzie to norma. Nie nalezy się zbytnio przejmować tylko przeczekać, aż hormony sie ustabilizują. Wszelkie kuracje są kija warte ;)

@fademia - zgodzę się z tobą - wystarcza suplementacja którą się bierze przy karmieniu.

Z pierwszą córą włosy mi wychodziły garściami w ciąży a z drugą zaczęły wyłazić 2 miesiące po porodzie. Nic nie pomagało - samo się uspokoiło i wróciło do normy kilka miesięcy później - znaczy włosy odrosły do gęstości jaka była przed.

na wypadające włosy polecam Estrovite! Czyni cuda! Brałam też biotebal i on wzmocnil mi wlosy i sprawil ze duzo nowych wyroslo ale na wypadanie nie pomoglo, w tym temacie było bez zmian

Ja mam teraz taki:

Można go brać, nawet jak się karmi piersią. Jeszcze trochę za wczesnie by mówić o spektakularnych efektach, ale na pewno znacznie mniej włosów mi wypada niż po pierwszej ciąży.

No właśnie to jest jego ogromnym plusem, że można stosować nawet, kiedy karmi się piersią. A używasz może też tego lotionu Vitapil? Podobno po nim efekty są fajne, jeśli chodzi o zahamowanie wypadania, ale zastanawiam się, czy nie obciąża włosów?

Poza suplementami to ja polecam jeszcze wcierki do włosów. Z tego co wiem to czesto nawet w biedronce wrzucają jakieś smiesznie tanie kosmetyki ale jednak po ciąży starałabym się szukać czegoś naturalnego.

reklama
Zamiast leczyć wypadanie włosów można próbować zapobiec np. poprzez odpowiednią dietę. Warto zadbać o to, by w naszym jadłospisie znalazły się: kakao, różnego rodzaju kasze, brokuły, fasola szparagowa i inne zielone warzywa, a także owoce sezonowe. Powinny też pomagać wszelakie napary ziołowe.

Do góry