reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wypadające włosy po porodzie.

Jak kupiłam sobie serum na wypadające włosy, revitax i jestem zachwycona bo widzę jak ładnie odrastają włoski. Oprócz tego zmieniłam trochę nawyki- kupiłam dosyć drogą szczotkę do włosów zapobiegającą wypadaniu włosów, nie susze już ich suszarką.

reklama
To pewnie wina zmian hormonalnych, o której czytałam.
Trochę mnie to martwi, bo teraz mam problemy z wypadającymi włosami, a w ciąży nie jestem, strach pomyśleć, co będzie, jak zajdę - chyba całkowicie wyłysieję :(
Poradzić mogę stosowanie olejku rycynowego i ajurwedyjskiego, ten drugi mam w formie sprayu i zostawia fajne uczucie chłodzenia, znak, że działa. I faktycznie kilka dni po regularnym psikaniu pojawia się na głowie meszek.

Mi na wypadające włosy pomógł olejek arganowy, który wcierałam we włosy, do tego odzywka i maska do włosoó Biovax, te kosmetyki wzmacniają i odżywiają włosy

A co myślicie o Biotebalu? Wcześniej znałam ich tabletki, teraz zauważyłam w aptece szampon i odżywkę. Wprawdzie rodziłam kilka lat temu, ale włosy co jakiś czas potrafią mi wychodzić garściami. Podzielicie się swoją opinią? :)

Mi na wypadające włosy pomógł olejek arganowy, który wcierałam we włosy, do tego odzywka i maska do włosoó Biovax, te kosmetyki wzmacniają i odżywiają włosy

Potwierdzam, u mnie też była poprawa. Dodatkowo stosowałam jeszcze żel biovaxmed do wcierania w skórę głowy. Wyrosło mi mnóstwo małych włosków, dzięki czemu moja "czuprynka" o wiele lepiej wyglądała.

Też miałam z tym problem i pomogło użycie paru preparatów na porost włosów. Cóż jednakże znam przypadek znajomej, która mimo używania preparatów nie zauważyła żadnych zmian - dalej jej wypadały włosy. Skorzystała z zabiegu stymulacji wzrostu włosów i dopiero wszystko wróciło do normy, polecam co nieco poczytać w temacie zabiegu stymulacyjnego, może się komuś przydać. Tutaj znalazłam co nieco informacji w temacie tego zabiegu: Link do: Stymulacja wzrostu włosów Katowice - Slimgroup

Niestety, ale właśnie po porodzie wiele kobiet ma problem z osłabionymi włosami. Ja próbowałam najpierw łykać jakieś tabletki i witaminy, ale efekty szału nie robiły. Zaczęłam w końcu stosować specjalny szampon zgodnie z wskazówkami z tej strony Link do: Zdrowe włosy dzięki szamponom regenerującym - Zdrowie - rp.pl. Stosuje to już prawie miesiąc i w końcu co raz mniej boję się czesać włosy bo wypada ich już mniej ;)

Witam tez mam ten problem nie dosc ze w ciazy wypadaly to,po porodzie rowniez , a karmiac piersia nic brac nie mozna tragedia

Napisane na PSP3505DUO w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Natala95 - poczekaj aż skończysz karmić piersią, sama tak miałam po ciąży i potem brałam oeparol piękne włosy z wiesiołkie,m, teraz też co jakiś czas do niego wracam jak widze że włosy bardziej wypadają, szczególnie w zimie mi się tak robi, warto brać przynajmniej przez kilka tygodni
Zanim ja skoncze karmic to wylysieje [emoji22]

Do góry