reklama
Adrianna.em
Fanka BB :)
@Kingaa123 gratulacje! Jesteś w ciąży, jakiś 2-3 tydzień ja na bete lecę w poniedziałek i potem w środę, żeby zobaczyć jak przyrasta testy oczywiście pozytywne. Także może się spotkamy na październikowych mamach 2019
@Adrianna.em mam nadzieję że oby tak było wszystko wskazuje na tak testy 2 razy pozytywny beta hcg tak jak widać brak miesiączki. Ja we wtorek do lekarza ale w poniedziałek chyba też pójdę jeszcze raz zrobić beta hcg Tobie też gratulacje!
Adrianna.em
No najlepiej sprawdzić właśnie jaki jest przyrost i z wynikami do lekarza już iść ja umówiłam się na czwartek, żeby też już mieć wszystko czarno na białym To Twoja pierwsza ciąża?@Adrianna.em mam nadzieję że oby tak było wszystko wskazuje na tak testy 2 razy pozytywny beta hcg tak jak widać brak miesiączki. Ja we wtorek do lekarza ale w poniedziałek chyba też pójdę jeszcze raz zrobić beta hcg Tobie też gratulacje!
@Adrianna.em tak
Adrianna.em
Dziewczyna nic nie pisała odnośnie tego kiedy miała ostatnią mięsiączkę, jak długie cykle itd, więc ciężko zakładać, że to na pewno 4 tydzień ciąży. Prosiła o interpretację wyniku a z norm podanych wychodzi jak wychodzi zgodzę się natomiast, że na usg jeszcze prawdopodobnie nic nie będzie widać, pęcherzyk zaczyna być widoczny przy beta hcg powyżej 1500.Nie jest to 2-3 tc tylko raczej 4. Do lekarza nie masz co na razie iśc bo i tak na usg nic jeszcze nie zobaczy a Ty będziesz się niepotrzebnie stresować. Radzę poczekac jeszcze 2 tygodnie z wizytą.
reklama
jasani
Nie ma co patrzeć na normy bo one są bardzo rozległe. Taki poziom hcg jest zazwyczaj na samym początku ciąży czyli właśnie około 4 tydzień. Pęcherzyk widać przy becie około 1000 a czasami nawet mniej.Dziewczyna nic nie pisała odnośnie tego kiedy miała ostatnią mięsiączkę, jak długie cykle itd, więc ciężko zakładać, że to na pewno 4 tydzień ciąży. Prosiła o interpretację wyniku a z norm podanych wychodzi jak wychodzi zgodzę się natomiast, że na usg jeszcze prawdopodobnie nic nie będzie widać, pęcherzyk zaczyna być widoczny przy beta hcg powyżej 1500.