reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki HCG

D

Deleted member 187681

Gość
Witajcie,
mam problem.Czy mozecie mi pomóc rozgryść wyniki referencyjne dla beta hcg?
Czekam dzisiaj na wynik w ALAB, i patrząc na ich normy , nie mogę tego rozgryść ...
Jest napisane, ze:
<0,100 mlU/ml to poza zakresem ciąży (jak rozumiem brak ciąży)
wyniki są podane dla ciąż od 3 tygodnia (9-130).
Co zatem oznaczaja: 0-5,3 i 0 - 8 ? Takze brak ciąży? Bo tu jest od 0 ..do 8.

Wybaczcie moją niewiedzą, może dla niektórych to będzie jasne jak słońce :)
Ale dla mnie jeżeli wynik powyżej 0,100 oznacza brak ciąży, to jak to się ma do wartości podanych 0-5 i od 0-8? Że to także brak ciąży.?
No nie kumam tych zakresów ref.

Załączniki

• co-oznacza-moj-wynik-beta-hcg_65576 (2).jpg
    co-oznacza-moj-wynik-beta-hcg_65576 (2).jpg
    37 KB · Wyświetleń: 11 011
reklama
reklama
Własnie dzowniłam do Labolatorium i uzyskałam info, ze wyniki są wysłane do Warszawy, będą jutro.... ręce mi opadają. Mieszkam pod Warszawą...masakra jakas

również polecam diagnostykę :)
nigdy nie czekam na badanie więcej niż 1 dzień. (jedynie HIV i bodajże grupa krwi były z rana następnego dnia) ale wszelką morfologia, tarczyce, mocz, beta hcg parę godzin później. :)

Rozumiem, tylko ze jestem lekko uwiązana, bo mam karte medyczną i w placówce prywatnej, którą mam pod domem pobierają krew i współpacują z Alab :/ tylko z Alabm

reklama
Do góry