reklama
martela
Fanka BB :)
ja właśnie wczoraj miałam robiony wymaz na obecność paciorkowca,pobrał go ginek na wizycie na NFZ tyle,że musiałam sama zawieźć to do labolatorium w szpitalu na Polnej (Poznań) i zapłacić 30 zł.Wynik za tydzień,ale i tak odbiorę to za 2 tyg. jak przypada następna wizyta.Mam nadzieję,że nie mam paciorkowca,bo cc mi się nie uśmiecha...
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Mi dzisiaj ginka nic nie mówiła o tym badaniu, a ja zapomnialam zapytać, bo ciągle miałam w głowie to hcv...
Napisałam na watku o wizytach, że muszę wykonać badanie HCV-RNA, tylko muszę się dowiedzieć czy jest refundowane, bo koszt to ok 300zł, i chyba czeka mnie wizyta w poradni chorób zakaźnych....ehh ważne że maleństwu nic nie grozi
Napisałam na watku o wizytach, że muszę wykonać badanie HCV-RNA, tylko muszę się dowiedzieć czy jest refundowane, bo koszt to ok 300zł, i chyba czeka mnie wizyta w poradni chorób zakaźnych....ehh ważne że maleństwu nic nie grozi
ellsi
W szpitalu teraz jak mnie przyjmowali to pytali się czy miałam robione badanie na paciorkowca więc podejrzewam że mnie za niedługo lekarka wyśle (pracuje tam) bo chyba wymagają tego.
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
Igocencja dziekuję za informację
Znalazłam stronę szpitala Rydygiera bo chyba ty tez tam chcesz rodzić?
II Miejski Szpital im. dr Ludwika Rydygiera w �odzi
Znalazłam stronę szpitala Rydygiera bo chyba ty tez tam chcesz rodzić?
II Miejski Szpital im. dr Ludwika Rydygiera w �odzi
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
Dzisiaj byłam na badaniach u mnie w przychodni i wykonują tam badanie na HCV -koszt 35 zł a na czystość pochwy koszt to 15 zł ;-)
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Ja wczoraj dzwoniłam do Poradni Chorob zakaznych i tam mi powiedzieli ze maja kolejki do konca roku, a zeby zrobic to badanie to i tak na odzial kieruja. Wkurzylam sie i pojechalam zrobilam to badanie prywatnie, zaplacilam 130zl,i wyniki za 2tyg
Przepraszam ze bez polskich znakow ale Majka cos mi z klawiatura zrobila
Przepraszam ze bez polskich znakow ale Majka cos mi z klawiatura zrobila
Ja właśnie dziś odebrałam wyniki badań wymazu i niestety wyszło mi, że mam paciorkowca z grupy B ... i jestem troszkę tym faktem zasmucona, przerażona?? Poczytałam sporo na ten temat i oczywiscie są pozytywne i negatywne opinie na temat tego dziadostwa ... jak na złośc leczy się to antybiotykiem z grupy penicylin - a ja jestem na nie uczulona... I jak się tu nie załamywac :-( Bardzo sie martwie, jutro musze zadzownic do mojego gina i zapytac co powie... czy któraś z Was miała/ma podobnie?
reklama
sylwia8708
Karola nic się nie przejmuj, Twój gin Ci wszystko wytłumaczy i wesprze na duchu. Ja na szczęście nie wyhodowałam paciorkowca i nie wiele na ten temat wiem, i nie wiem co napisać. Trzymam kciuki by wszystko było dobrze :-) Dobrze że o nim wiesz - zawsze przecież podadzą coś osłonowo dzidziusiowi i będzie wszystko dobrze :-)
Podziel się: