reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

madzik, trzymam kciuki zeby sie okazalo ze te wyniki nie maja teraz wplywu na malucha! Bedzie dobrze, nie mart sie na zapas.
klementyna wiekszosc z nas jak nie wszystkie bedzie miala teraz lub juz miala badanie na paciorkowca.

reklama
no właśnie, moja lekarka też zaleca a inni lekarze z mojej miejscowości nawet nie informują o tym badaniu - koleżanki w ciąży pierwsze słyszą ode mnie choć jesteśmy prawie w tych samych tygodniach ciąży.

Moj ginek mi o tym badaniu nie wspominał i ciekawa jestem jak będzie na tej wizycie.Zobaczymy
A to badanie jest refundowane w NFZ? czy nie?Bo w sumie to niewiem czy w mojej przychodni jest wykonywane to badanie.

chyba nie jest refundowane, ja chodzę na wizyty na NFZ lecz to badanie muszę zrobić prywatnie, wszystkie inne robię na skierowanie bezpłatnie. Jest robione podobnie jak cytologia bo to wymaz z pochwy.

O kurka to chyba będę musiała szukac labo gdzie to wykonują bo u mnie w przychodni robią wymazy ale z moczu czy z kału ale takie nie wiem,się spytam w poniedziałek jak będe robić te co mi teraz zlecił lekarz bo nie chce mi się po mieście latać tak to miała bym koło siebie bliziutko

u mnie w najbliższym rejonie jest tylko jedno laboratorium prywatne, gdzie wykonują ten wymaz. Zapytaj może w szpitalu, jeśli mają laboratorium bakteriologiczne to wydaje mi się, ze powinni robić również to badanie.

Zapytam się u nas w labo a jak nie to może mój gine będzie wiedział gdzie robić.Bo w szpitalu u nas w tym co będę robić to nie wiem tez czy robia a to spory kawałek ode mnie i w ciemno ni chce jechać.

cześć Dziewczyny

czy macie zalecenie od swoich lekarzy, aby wykonać wymaz GBS czyli na obecność paciorkowca??? Wiem, że nie wszyscy lekarze każą robić ten wynik a podobno jest bardzo ważny.

Też będę miała robione to badanie ale za jakies 5 tygodni. Koszt tego wymazu u mojego gina to 50zł. On mi pobierze wymaz i wysyłają do laboratorium, z którym współpracują.
Z tego co czytałam to to badanie jest bardzo ważne bo jeśli się okaże,że jest zakażenie GBS to poród narturalny raczej nie wchodzi w grę by nei zarazić dziecka.

Przyznam się, że nawet nie słyszałam o takim badaniu. Gin mi też nic nie wspominał. Muszę spytać na środowej wizycie. I jeszcze płatne? Ale dobrze wiedzieć, że trzeba zrobić.:shocked2:

reklama
Do góry