reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

reklama
no tak właśnie..dwa razy się spytalam, bo tez to było dla mnie dziwne. jesoo a może wypić zjeśc i po godzinie na badanie?? zaczynam głupieć. A nawet nie mam do kogo zadzwonić i się spytać.

Aniu z tego co ja wiem to glukoze robi sie na czczo:tak:potem pijesz glukoze i po godzinie powtarzasz badanie. Ale między czasie można jeść???? kurcze sama nie pamiętam:-(a kiedy masz tą glukoze? bo ja jutro rano idę wiec mogę się zapytać.

to chyba jestes jedyna ktora ma zjesc przed glukoza. Ja moge jedynie herbatke wypic i to tez bez cukru oczywiscie. Miala ktoras z Was tak jak aniawos?

u mnie każą na każde badanie na czczo przychodzić więc sie dziwie z tym jedzeniem:baffled: ale pewnie to zależy od gabinetu.

ja mam robic na czczo glukoze i to mnie martwi troche bo potem 2 godziny czekania bez jedzenia toja zwariuje chyba :(
na wszystkie badania jezdze na czczo ale co innego odrazu po zjesc cos a co innego tyle siedziec.

No właśnie żadna tak nie miała i ja już zgłoopiałam..mam ją wypić i iść na badanie po godzinie. Tak miałam z Igą, też pobierane raz, po wypiciu, przed nie musiałam. Teraz tylko to jedzenie mi się "wkradło" i jakoś nie mogę tego zrozumieć. Może poprostu zrobię tak jak miałam z Igą, wypiję na czczo glukozę pójdę na badanie i dopiero po zjem..chyba najprościej.

Dziewczyny Wy miałyście po godzinie po wypiciu badanie? Bo ja po dwóch? I pewnie znów coś nie tak zrobiłam. :no:

W pierwszej ciąży miałam po godzinie, najpierw pobierali krew bez glukozy po wypiciu glukozy czekałam godzine i znów pobierali. Jutro będę miała tak samo. Ale z tego co dziewczyny piszą nie wszędzie jest tak samo, u jednych 2 u innych 1godz. Ehhhhhhh norlamnie jak by nie mieli wspólnych procedur, tylko mętlik biednym matkom robią:wściekła/y:

reklama
Mira ja też miałam się zgłosić po dwóch godzinach. A czy to nie jest tak że jak się pije 50 g to sie zgłasza po godzinie a jak 75 g to po dwóch? Coś mi się chyba takiego obiło o uszy... No i pierwsze kłucie na czczo, potem picie glukozy, potem nie mogłam nic jeść ani pić i jak najmniej sie ruszać (to akurat nie wiem dlaczego) no i po dwóch godzinach wrócić na drugie pobranie.

Do góry