reklama
aniawos
Fanka BB :)
no tak właśnie..dwa razy się spytalam, bo tez to było dla mnie dziwne. jesoo a może wypić zjeśc i po godzinie na badanie?? zaczynam głupieć. A nawet nie mam do kogo zadzwonić i się spytać.
S
sińka
Gość
Aniu z tego co ja wiem to glukoze robi sie na czczopotem pijesz glukoze i po godzinie powtarzasz badanie. Ale między czasie można jeść???? kurcze sama nie pamiętam:-(a kiedy masz tą glukoze? bo ja jutro rano idę wiec mogę się zapytać.
S
sińka
Gość
u mnie każą na każde badanie na czczo przychodzić więc sie dziwie z tym jedzeniem ale pewnie to zależy od gabinetu.
aniawos
Fanka BB :)
No właśnie żadna tak nie miała i ja już zgłoopiałam..mam ją wypić i iść na badanie po godzinie. Tak miałam z Igą, też pobierane raz, po wypiciu, przed nie musiałam. Teraz tylko to jedzenie mi się "wkradło" i jakoś nie mogę tego zrozumieć. Może poprostu zrobię tak jak miałam z Igą, wypiję na czczo glukozę pójdę na badanie i dopiero po zjem..chyba najprościej.
S
sińka
Gość
W pierwszej ciąży miałam po godzinie, najpierw pobierali krew bez glukozy po wypiciu glukozy czekałam godzine i znów pobierali. Jutro będę miała tak samo. Ale z tego co dziewczyny piszą nie wszędzie jest tak samo, u jednych 2 u innych 1godz. Ehhhhhhh norlamnie jak by nie mieli wspólnych procedur, tylko mętlik biednym matkom robią
reklama
Mira ja też miałam się zgłosić po dwóch godzinach. A czy to nie jest tak że jak się pije 50 g to sie zgłasza po godzinie a jak 75 g to po dwóch? Coś mi się chyba takiego obiło o uszy... No i pierwsze kłucie na czczo, potem picie glukozy, potem nie mogłam nic jeść ani pić i jak najmniej sie ruszać (to akurat nie wiem dlaczego) no i po dwóch godzinach wrócić na drugie pobranie.
Podziel się: