reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

reklama
ja się musze wybrac na ta glukoze i zwlekami zi zwlekam, chyba w niedziele się wybiorę.
Ja wszystkie badania mam na szczęscie za darmo i do teog mogę je zrobić 24 dodziny na dobę

madzik ja robiłam HCV ale nie pamiętam ile kosztowało..czyli znaczy się niedużo-myślę że w granicach 20 zł..HIv nie robiłam, ale koszt u nas to 35zł..

Ja tez mam glukozę zrobić, jakoś za tydzień. Ale mam zjeść śniadanie i po godzinie wypić 50g glukozy i iść na badanie. Mam nie iść na czczo..dziwnie jakoś. Czytam, że wy chodzicie po 2 razy na kłucie..ja w 1-szej ciązy tez szłam raz, ale na czczo musiałam to wypić i pobrać krew, ale tylko raz. A teraz kazał zjeść i dopiero iść..

Odebrałam wynki na próby wątrobowe i wczystko jest git. Wyniki w normie, więc te krosteczki na brzuszku to pewnie tylko potówki, uuffff...

JA na badanie krwi chodze zawsze po śniadanku lekkim bo się boję że mi się słabo w prychodni zrobi jak będę na czczo.
Bebzonik super że wyniki dobre i masz spokój ;-)

madzik ja robiłam HCV ale nie pamiętam ile kosztowało..czyli znaczy się niedużo-myślę że w granicach 20 zł..HIv nie robiłam, ale koszt u nas to 35zł..

Ja tez mam glukozę zrobić, jakoś za tydzień. Ale mam zjeść śniadanie i po godzinie wypić 50g glukozy i iść na badanie. Mam nie iść na czczo..dziwnie jakoś. Czytam, że wy chodzicie po 2 razy na kłucie..ja w 1-szej ciązy tez szłam raz, ale na czczo musiałam to wypić i pobrać krew, ale tylko raz. A teraz kazał zjeść i dopiero iść..

Witam,

Ja własnie po badaniach glukozy, ale musiałam być naczczo. Powiem Wam że nie taki diabeł straszny jak go piszą, przezyłam, zapomniałam o cytrynie, ale nie było aż tak źle, moja siostra nastraszyła mnie, że będzie mnie mdlić itd. Pobrali mi krew, potem wypiłam, co prawda na samą myśl az mnie wstrząsa takie to mdłe było, wróciłam do domu i po dwóch godzinkach znów na pobranie, teraz czekam na wyniki. :)

kurcze jeszcze muszę zrobić ta toxo, a czy wy robiłyście dwie próby na igg i iga? Bo kurcze mój lekarz się do końca nie okreslił i juz sama nie wiem, wiem że jedna próba jest na to czy się przeszło chorobą, a druga czy jest się nosicielem w danej chwili, każde 40 zł, a cytomegalia, to samo są dwie próby i każda po 48 zł.

A jak u Was to wygląda?

U nas w labo sa dwie próby tyle że jedna jest tańsza troche od drugiej i całość wychodzi gdzieś ok 60-70 zł.Na cytomegalię jest podobnie ale nie wiem jaka jest u nas cena bo nie patrzyłam.

reklama
mira robi sie z reguły po 2 IgM i IgG, wtedy masz pełny obraz.
Ja tak czytam o glukozie i wiekszosć robi na czczo..a ja mam zjeść..????:confused:

Do góry