reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań mamuś

JAAGA i bardzo dobrze zrobisz :) Najważniejsze jest badanie krwi i moczu zrobione po 36 tc. Reszta badań jest dodatkowa i lekarze nie ma obowiązku ich zlecić. Mogą nie muszą, bo to kosztuje. A już naciąganie kobiety przed porodem na zrobienie tylu badań za prywatne pieniądze uważam za co najmniej niewłaściwe.

reklama
Jaaga własnie wróciłam ze szpitała i do porodu musisz miec badanie grupy krwi ,dobrze jesli będziesz miała morfologie mocz i ostatnie usg a reszta jest do niczego nie potrzebna.(do porodu naturalnego) jesli będą czegos potrzebowac to robia cito na miejscu.tak jest u mnie w szpitalu.podejrzewam ze w większosci jest podobnie. :)reszta badan to jakies fanaberie tego lekarza

A nie mówiłam... ;D
Jaaga najważniejsza morfologia,mocz i ostatnie (w miare świeże oczywiście ) usg.
Ja poprosiłam swojego jeszcze o Hbs bo tak nam poradziłą połozna w szpitalu gdzie bede rodzic , no ale na skierowanie wiec nie płaciłam :)a jakbym nie miała to i tak zrobia w szpitalu :p
ale konieczny jest dokument potwierdzajacy grupe krwi-wszędzie- musicie o tym pamiętać

Nieeee no to sie w pale nie miesci....co mnie spotkało...sytuacja nr 1 pomyslałam ,ze skoro obok bloku mam przychodnie a tam jest poradnia dla kobiet gemelli (frutisek tam chodzi) to pojde i zarejestruje sie do tamtejszej pani ginekolog licząc na to ze moze by mi dała skierowanie na te wszystkie wymazy itd no nic zachodze siedzi młoda pani w recepcji mowie- dzien dobry chciałam sie zarejestrowac.. pani odpowiada..a ktory to tydzien?? ja mowie 38 a z jakiej pani przychodni?? ja mowie ze z zadnej jestem tu pierwszy raz bo moj gin jest na urlopie..odpowiedz.. to co pani oszalała w 38 tyg pani chce przyjsc do naszego lekarza??? oczy staneły mi w słup.....no zagotowałam sie na maxa ..zeby nie oglądac mendy to zapytałam tylko gdzie moge zrobic prywatnie te badania ( bo w tej przychodni i tak takich nie robią a po 2 to przeciez i tak by mnie menda chyba nie zarejestrowała a nawet jak juz to niewiem czy ta gin by mi dała skierowanie jak oni tam mają takie nastawienie...) pani zapisała mi na kartce i poszłam sobie ....sytuacja nr 2 schodze na dół podaje pani kartke z wypisanymi badaniami i mowie ,ze chce zrobic je prywatnie i prosze o rachunek..do tej pory zawsze dzien wczesniej sobie za badania płaciłam..po czym pani na mojej kartce wypisała tylko co ile kosztuje i kazała przyjsc rano przed samym badaniem....no krew mnie zalała..juz nie chciałam robic burdy....bo poprostu mendzie sie nie chciało bo kolezanki czekały z kawką.........i jak tu mozna chodzic państwowo w tym kraju do lekarza zeby cie normalnie traktowali????? :mad:

Jaaga, ja to nie wiem skąd wy te przychodnie bierzecie???tez by mnie wk... bo co za różnica w którym tyg. jesteś???
ale w takim razie ta przychodnia moja to jakiś ewenement na skale krajowom!!! jest mała to fakt i tylko podst. lekarze ale np. mnie juz panie z recepcji znaja zawsze pytaja jak sie czuje itd. gin zajebisty-jakie tylko chce badania to mnie kieruje(bezpłatnie) , tam tez wybrałam pediatre dla małej.
Czysto, miło i przyjaźnie-chyba opisze moja przychodnie w jakimś czasopiśmie o zjawiskach paranormalnych  ;D
A naprawde co do obsługiwania mojej osoby przez różne instytucje jestem bardzo wymagajaca ::)

jaaga a co chciałs zrobic za badania??? idz do rodzinnego on ci da skierowanie na bezpłatne badania.

aga31 rodzinny na toxo i cyto i rózyczke nie da skierowania(chyba że ten mój nie chciał dać ) , tylko gin moze , ja sie tego dowiadywałam i rodzinny odesłał mnie do gina a ten (na kase chorych ) dał niby skierowanie ale musiałam płacić ,później zmieniłam gina (tez chodze na kase) i potrafił jakos dac skierowanie na te badania bezpłatnie, to wszysko zależy od checi lekarza, mój daje mi skierowania na wszystko i za n9ic ni płace a ten pierwszy chyba miał w dupie moje finanse, "jak se zażyczyłas to se płac głupia babo"
no tak juz jest, wszystko zależy jakim się jest człowiekiem, mój gin jest wyjatkowym ;Dżycze wszystkim takiej opieki :)

Aga nie u nas takie numery jak byłam z 2 miesiącu ciązy to byłam u swojego rodzinnego i chciałam skierowanie na morfologie i lekarka sie mnie pyta gdzie chodze do gina ja nieświadoma mowie ze prywatnie a ona na to ze jak prywatnie to ona skierowania dac nie moze i musze sobie zrobic to za swoją kase..... :mad:

reklama
no tak tylko robienie w 38 tyg.badania na toxo i rózyczkę nie ma żadnego sensu.nie doczytałam jakie te badania i  mysłałm za chodzi o jakąs morfologie albo mocz.
po co komu teraz badanie na toxo przecez i tak juz nic nie zmieni????

Do góry