JAAGA i bardzo dobrze zrobisz Najważniejsze jest badanie krwi i moczu zrobione po 36 tc. Reszta badań jest dodatkowa i lekarze nie ma obowiązku ich zlecić. Mogą nie muszą, bo to kosztuje. A już naciąganie kobiety przed porodem na zrobienie tylu badań za prywatne pieniądze uważam za co najmniej niewłaściwe.
reklama
aga31
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Jaaga własnie wróciłam ze szpitała i do porodu musisz miec badanie grupy krwi ,dobrze jesli będziesz miała morfologie mocz i ostatnie usg a reszta jest do niczego nie potrzebna.(do porodu naturalnego) jesli będą czegos potrzebowac to robia cito na miejscu.tak jest u mnie w szpitalu.podejrzewam ze w większosci jest podobnie. reszta badan to jakies fanaberie tego lekarza
A nie mówiłam... ;D
Jaaga najważniejsza morfologia,mocz i ostatnie (w miare świeże oczywiście ) usg.
Ja poprosiłam swojego jeszcze o Hbs bo tak nam poradziłą połozna w szpitalu gdzie bede rodzic , no ale na skierowanie wiec nie płaciłam a jakbym nie miała to i tak zrobia w szpitalu
ale konieczny jest dokument potwierdzajacy grupe krwi-wszędzie- musicie o tym pamiętać
Jaaga najważniejsza morfologia,mocz i ostatnie (w miare świeże oczywiście ) usg.
Ja poprosiłam swojego jeszcze o Hbs bo tak nam poradziłą połozna w szpitalu gdzie bede rodzic , no ale na skierowanie wiec nie płaciłam a jakbym nie miała to i tak zrobia w szpitalu
ale konieczny jest dokument potwierdzajacy grupe krwi-wszędzie- musicie o tym pamiętać
Nieeee no to sie w pale nie miesci....co mnie spotkało...sytuacja nr 1 pomyslałam ,ze skoro obok bloku mam przychodnie a tam jest poradnia dla kobiet gemelli (frutisek tam chodzi) to pojde i zarejestruje sie do tamtejszej pani ginekolog licząc na to ze moze by mi dała skierowanie na te wszystkie wymazy itd no nic zachodze siedzi młoda pani w recepcji mowie- dzien dobry chciałam sie zarejestrowac.. pani odpowiada..a ktory to tydzien?? ja mowie 38 a z jakiej pani przychodni?? ja mowie ze z zadnej jestem tu pierwszy raz bo moj gin jest na urlopie..odpowiedz.. to co pani oszalała w 38 tyg pani chce przyjsc do naszego lekarza??? oczy staneły mi w słup.....no zagotowałam sie na maxa ..zeby nie oglądac mendy to zapytałam tylko gdzie moge zrobic prywatnie te badania ( bo w tej przychodni i tak takich nie robią a po 2 to przeciez i tak by mnie menda chyba nie zarejestrowała a nawet jak juz to niewiem czy ta gin by mi dała skierowanie jak oni tam mają takie nastawienie...) pani zapisała mi na kartce i poszłam sobie ....sytuacja nr 2 schodze na dół podaje pani kartke z wypisanymi badaniami i mowie ,ze chce zrobic je prywatnie i prosze o rachunek..do tej pory zawsze dzien wczesniej sobie za badania płaciłam..po czym pani na mojej kartce wypisała tylko co ile kosztuje i kazała przyjsc rano przed samym badaniem....no krew mnie zalała..juz nie chciałam robic burdy....bo poprostu mendzie sie nie chciało bo kolezanki czekały z kawką.........i jak tu mozna chodzic państwowo w tym kraju do lekarza zeby cie normalnie traktowali?????
Jaaga, ja to nie wiem skąd wy te przychodnie bierzecie???tez by mnie wk... bo co za różnica w którym tyg. jesteś???
ale w takim razie ta przychodnia moja to jakiś ewenement na skale krajowom!!! jest mała to fakt i tylko podst. lekarze ale np. mnie juz panie z recepcji znaja zawsze pytaja jak sie czuje itd. gin zajebisty-jakie tylko chce badania to mnie kieruje(bezpłatnie) , tam tez wybrałam pediatre dla małej.
Czysto, miło i przyjaźnie-chyba opisze moja przychodnie w jakimś czasopiśmie o zjawiskach paranormalnych ;D
A naprawde co do obsługiwania mojej osoby przez różne instytucje jestem bardzo wymagajaca :
ale w takim razie ta przychodnia moja to jakiś ewenement na skale krajowom!!! jest mała to fakt i tylko podst. lekarze ale np. mnie juz panie z recepcji znaja zawsze pytaja jak sie czuje itd. gin zajebisty-jakie tylko chce badania to mnie kieruje(bezpłatnie) , tam tez wybrałam pediatre dla małej.
Czysto, miło i przyjaźnie-chyba opisze moja przychodnie w jakimś czasopiśmie o zjawiskach paranormalnych ;D
A naprawde co do obsługiwania mojej osoby przez różne instytucje jestem bardzo wymagajaca :
aga31 rodzinny na toxo i cyto i rózyczke nie da skierowania(chyba że ten mój nie chciał dać ) , tylko gin moze , ja sie tego dowiadywałam i rodzinny odesłał mnie do gina a ten (na kase chorych ) dał niby skierowanie ale musiałam płacić ,później zmieniłam gina (tez chodze na kase) i potrafił jakos dac skierowanie na te badania bezpłatnie, to wszysko zależy od checi lekarza, mój daje mi skierowania na wszystko i za n9ic ni płace a ten pierwszy chyba miał w dupie moje finanse, "jak se zażyczyłas to se płac głupia babo"
no tak juz jest, wszystko zależy jakim się jest człowiekiem, mój gin jest wyjatkowym ;Dżycze wszystkim takiej opieki
no tak juz jest, wszystko zależy jakim się jest człowiekiem, mój gin jest wyjatkowym ;Dżycze wszystkim takiej opieki
Aga nie u nas takie numery jak byłam z 2 miesiącu ciązy to byłam u swojego rodzinnego i chciałam skierowanie na morfologie i lekarka sie mnie pyta gdzie chodze do gina ja nieświadoma mowie ze prywatnie a ona na to ze jak prywatnie to ona skierowania dac nie moze i musze sobie zrobic to za swoją kase.....
reklama
aga31
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
no tak tylko robienie w 38 tyg.badania na toxo i rózyczkę nie ma żadnego sensu.nie doczytałam jakie te badania i mysłałm za chodzi o jakąs morfologie albo mocz.
po co komu teraz badanie na toxo przecez i tak juz nic nie zmieni????
po co komu teraz badanie na toxo przecez i tak juz nic nie zmieni????