reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań mamuś

reklama
Hello, jestem po wizycie u gina.
Mała urosła, waży wg usg 3010g, wszystko ma prawidłowo rozwinięte, serce bije jak dzwon (137 uderzeń na minutę), głowkę ma już nisko. Łożysko dojrzałe, szyjka rozwarta na ok. 1,5cm i krótka na 0,5 cm, pozostała częśc czopa dalej na miejscu, a to oznacza, że od ostatniego razu nie za wiele w tej kwestii się zmieniło, więc jeszcze trochę sobie poczekam na dalsze rozwarcie, pomimo skurczy i kłuć szyjki, chyba że wody mi wcześniej odejdą. Morfologia nadal constans, mocz też bez zmian, nadal mam brać żelazo (już do końca ciąży i jeszcze w połogu ::)) i feminatal.
Ale poza tym nie jest dobrze :mad: :mad: :mad: :mad: :( :( :( Zmierzył mi gin ciśnienie i miałam 150/100 :o :o, a poza tym strasznie mi dziś spuchły stopy i kostki (pewnie głownie przez ponad dwugodzinne siedzenie w poczekalni, z przerwami oczywiscie, ale i tak wiecej siedzialam niz chodzilam....). Powiedział, że moze to być skutek przemęczenia z powodu bezsenności (nie sypiam ostatnio więcej niż 6 godzin na dobę) i mam teraz bardzo dużo wypoczywać leżąc na lewym boku, z nogami wyżej, nie forsować się, czyli żadnych porządków, myć itd. I ciśnienie muszę sobie kontrolować 2 razy dziennie. Jeśli do następnej wizyty za tydzień nic się nie zmieni albo nie daj boże się pogorszy, to dostanę skierowanie na patologię.... :( :( :( Jestem załamana.... :( :(

Dominique kochanie, przede wszystkim gratuluje zdrowiutkiej corenki! To jest najwazniejsze!

Kurde, z tym cisnieniem - rzeczywiscie dosyc wysokie...ale mam nadzieje, ze jak porzadnie wypoczniesz, nie bedziesz sie forsowac myjac, piorac, wycierajac to Ci sie obnizy. I zycze Ci z calego serca, zeby patologia Cie ominela! Trzymam kciuki! Na pewno wszystko bedzie w porzadku!  :-* :-* :-*
Trzymaj sie kochana!!!

Ja tez mam caly czas brac Feminatal i zelazo (po porodzie tez).
Cisnienie mam cala ciaze idealne, ale puls ok. 85-100, wiec to tez nie jest ciekawe, tyle, ze zaden z lekarzy, ktory mnie badal nic na ten temat mi nie mowil...

Dominique trzymaj się :) :) napewno bedzie dużo, dużo lepiej jak sobie troszke odpoczniesz, poleżysz w łóżeczku :) Nie przejmuj sie wszystko będzie oki... :) :)
Najważniejsze,że córunia zdrowiusieńka :) :)

Hej dziewczyny ja też wróciłam właśnie od lekarza. Moje maleństwo nie szykuje się jeszcze na zewnątrz. Szyjka miękka, rozwarcie na opuszek palca. Lekarz powiedział że poród najprawdopodobniej będzie w terminie. USG - wszytko rozwiniete prawidłowo na 37 tydzień, równo się rozwija, mała waży 3190. Wód mam 14 (czegoś tam) norma od 8 do 18 także w normie. Łożysko dojrzałe prawie III stopień, ale powiedział że jest to norma ponieważ łożysko zaczyna się starzeć od 36 tygodnia i wszytko jest ok tak jak powinno być.

dominique kochana się nie denerwuj. Może ciśnienie Ci skoczyło z powodu długiego oczekiwania, może sam fartuch lekarski tak działa (ja mam normalnie ciśnienie 110/70, 100/60 a u gina skacze mi na 140/90)? Kontroluj sobie ciśnienie i zobacz jakie będzie. No i najważniejsze, że Majeczka dobrze się rozwija i jest zdrowa :) Głowa do góry!

reklama
dominique nie denerwuj się przede wszystkim   nie bedzie tak żle.odpocznij,polez troszkę a cisnienie sie unormuje.nerwy tylko ci moga zaszkodzic .

majka super ze dzidzia duza i zdrowa

Do góry