reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań laboratoryjnych

reklama
Dorotko, nie stresuj się!
To normalne że wyniki spadają. Trzeba to tylko monitorować i odpowiednio korygować. A to już zadanie dla lekarza. Ty masz tylko grzecznie wypełniać zalecenia i promienieć radością. Bo dzidzia zdrowa i grzecznie rośnie :tak:

Dorotko ja też mam kiepską morfologię, zwłaszcza hematokryt i hemoglobinę. Lekarz powiedział, że nic na razie się z tym nie da zrobić. Jak u Ciebie z żelazem?? U mnie jest w normie dlatego lekarz przypuszcza, że problem jest z jego przyswajaniem. Prawdopodobnie też miałam anemię przed ciążą, więc teraz napewno mi się nie polepszy. Głowa do góry, myślę że naszym dzidziom nic nie brakuje, wszystko będzie dobrze. Aha jeszcze jedno ponoć trochę lepiej z wynikami jest w trzecim trymestrze :tak:, musimy się trzymać tej myśli.

Dorotka będzie dobrze:tak:, nie zapominaj że dzidzia to taki mały pasożyt i bierze z nas wszystko czego potrzebuje (i wcale nas nie pyta;-) ), ale to dla jego dobra. Ja też mam anemię ale grzecznie biorę żelazo i witaminki i wierzę że się wszystko unormuje:-) . Zobaczysz że jeszcze bedziesz miała wyniki jak koń:-D :-D :-D , a może jak ryba?;-)

Dziewczynki
czy jak się ma dobre wyniki krwi to mimo tego jest konieczne badanie poziomu żelaza? Bo ja tego nie miałam robionego. Ale hemoglobinę i hematokryt miałam w normie.

Jeśli masz dobrą morfologię to nie musisz badać żelaza. Niedobór od razu by wyszedł w wynikach morfologii :-).

ja mialam morfologie tylko w 7 tygodniu i teraz pojde w 28tyg a mocz to nie wiem czy jeszcze bedzie. jak Wy czesto macie badania?

reklama
Asylan, no ja mialam juz 2 razy mocz i morfologie no i glukozke zaliczylam.
ale teraz przed wizyta kwietniowa mam znow zrobic siuski i krew...az mnie sie nie chce, bo w tym miesiacu - przez szpital i ta morfologie to mnei juz tak pokuli, ze niech ich cos trzepnie.Wydaje mi sie, ze w PL troszke duzo tych badan ;-)

Do góry