reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynik testu

Sandra_kaminska

Zaciekawiona BB
Dziewczyny. Czy ten wynik jest pozutywny. Okres powinnam miec w sobote i dalej go nie ma.
IMG_20200605_064054.jpeg
IMG_20200605_064012.jpeg

reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny, sama nie wiem, co o tym myśleć. Miesiączkę mam mieć dopiero 15.08,wczoraj ot tak, zrobilam test - 7 dpo. Test z Carrefoura, robiony w południe, a tu takie coś. Na zdjęciu i tak jest słabiej widoczne, w rzeczywistości widać to od razu, choć to ledwie cień. Kurczę, czy to jest w ogóle możliwe, żeby 7 dni po owu test cokolwiek pokazał?! Zobacz załącznik 1160435
Na tym teście nic nie ma...
Cześć dziewczyny!
Zrobiłam dzisiaj test 7 dni przed okresem 10 dni po owulacji. I pierwszy i drugi wyszly pozytywnie. Powiedźcie czy to ciąża? Tak szybko wykryta? Jestem w szoku
Kreski widać jeżeli pojawiły się w czasie podanym na opakowaniu. Najlepiej poczekać do terminu @ i powtórzyć. Możesz zrobić tez bete dla 100% pewności. Ja nie jestem zwolennikiem testowania przed @ bo zdarzają się ciąże biochemiczne. Oczywiście nie życzę i trzymam kciuki

reklama
Dziewczyny, sama nie wiem, co o tym myśleć. Miesiączkę mam mieć dopiero 15.08,wczoraj ot tak, zrobilam test - 7 dpo. Test z Carrefoura, robiony w południe, a tu takie coś. Na zdjęciu i tak jest słabiej widoczne, w rzeczywistości widać to od razu, choć to ledwie cień. Kurczę, czy to jest w ogóle możliwe, żeby 7 dni po owu test cokolwiek pokazał?!
IMG_20200809_161628.jpg

Dziewczyny, sama nie wiem, co o tym myśleć. Miesiączkę mam mieć dopiero 15.08,wczoraj ot tak, zrobilam test - 7 dpo. Test z Carrefoura, robiony w południe, a tu takie coś. Na zdjęciu i tak jest słabiej widoczne, w rzeczywistości widać to od razu, choć to ledwie cień. Kurczę, czy to jest w ogóle możliwe, żeby 7 dni po owu test cokolwiek pokazał?! Zobacz załącznik 1160435
Skad wiesz ze owu byla 7 dni temu? Jesli byla to nie ma raczej opcji zeby test cos pokazal. Dla mnie ta kreska eyglada na fabryczna

Skad wiesz ze owu byla 7 dni temu? Jesli byla to nie ma raczej opcji zeby test cos pokazal. Dla mnie ta kreska eyglada na fabryczna

Pewności stuprocentowej nie mam, jedynie po objawach, czyli śluz, lekkie plamienie i ból jajnika.
Fabryczna raczej nie jest, ponieważ jest widoczna zarówno pod światło, jak i normalnie - tu foto pod światło, bo na zdjęciu jakoś nie mogłam jej uchwycić. Cykle mam regularne, co 26-27 dni, nigdy dłuższe /krótsze.
Pytam dlatego, że trochę testów w życiu zrobiłam, negatywy zawsze były negatywami, bez cienia drugiej kreski (nawet pod światło), ale pierwszy raz zrobiłam test tak szybko i z takim wynikiem i pierwszy raz był to test z marketu 😁

Zagnieżdżenie zarodka występuje 6-12 dni po zapłodnieniu wiec nie ma szans żeby 7 dni po owulacji było cokolwiek widać.

Nie ma szans aby coś test już pokazał. Bo beta hcg jest wydzielana po zagniezdzeniu się zarodka tak jak koleżanka wyżej napisała. Masz możliwość teraz uczyć się cierpliwości bo w ciąży i przy dziecku będzie Ci ona bardzo potrzebna. A co do testu to po co robić ten test tak wcześnie? Jeśli chcesz mieć pewność to w dniu miesiączki powtórz test o czułości 10 lub idź do labo na betę hcg i będziesz miała czarno na białym czy jesteś w ciąży czy też nie.

Tu Nic nie ma , to i tak za wcześnie, nawet na bete A co dopiero test

reklama
Na tym teście nic nie ma...

Rozwiązanie
Do góry