reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

U nas jest drugi zab :)

Wczoraj bylismy na rehabilitacji i mala tak sie darla ze masakra. Zazwyczaj byla spokojna a wczoraj cos jej nie podpasowalo. Mam nadzieje ze nie dostaniemy juz wiecej skierowania na cwiczenia choc jeszcze miesnie brzucha nie sa idealne :/

n59y6iye227k1jnm.png

reklama
Super, że wyszły jej już dwa zęby!

U Nas dzisiaj nie spokojny dzień. Od rana to czułam bo zawsze Mikołaj leży obok mnie w łóżku i się bawi godzinke a dzisiaj marudził. Płakał w dzień i teraz jak go położyłam to już dwa razy płakał. Nie wiem co się dzieje :(

Dzisiaj podjęłam decyzje o odstawieniu od piersi. Mam już bardzo mało pokarmu, zanim zacznie coś lecieć to mały musi się namęczyć. Moje piersi są takie same jak przed porodem. Ciężko jest odstawić :( ale cieszę się, że udało mi się karmić go 8 miesięcy.

Super, że wyszły jej już dwa zęby!

U Nas dzisiaj nie spokojny dzień. Od rana to czułam bo zawsze Mikołaj leży obok mnie w łóżku i się bawi godzinke a dzisiaj marudził. Płakał w dzień i teraz jak go położyłam to już dwa razy płakał. Nie wiem co się dzieje :(

Dzisiaj podjęłam decyzje o odstawieniu od piersi. Mam już bardzo mało pokarmu, zanim zacznie coś lecieć to mały musi się namęczyć. Moje piersi są takie same jak przed porodem. Ciężko jest odstawić :( ale cieszę się, że udało mi się karmić go 8 miesięcy.
Hope kochana ja też odstawiam. Mleka coraz mniej a prawda tez jest taka ze im mniejsze dziecko tym łatwiej. Tez mi trochę szkoda ale zrobiłam sobie malutkie nagranie i bede wzdychac do niego.
U nas tez Wikus nerwowy przez górne jedynki no i strasznie się denerwuje bo by już chciał tylko stać a siedzenie to nuuuuudyyy :)

Ja tez sie do tego przymierzam bo mleka malo przez nowe pokarmy i mm.

Dziewczyny a jak planujecie sobie porafzic z usypianiem bez cyca? Moja Maja usypia glownie ssac piers bo smoczka sobie odrazu wyjmuje i nie chce. Czasami tylko na noc jak zje butelke na lezaco to sama usnie ale ja obok niej leze.

Hope moze Mikolajowi tez zeby ida! Maja tez byla marudna tak ze 2 tyg zanim wyszly.

n59y6iye227k1jnm.png

Ja tez sie do tego przymierzam bo mleka malo przez nowe pokarmy i mm.

Dziewczyny a jak planujecie sobie porafzic z usypianiem bez cyca? Moja Maja usypia glownie ssac piers bo smoczka sobie odrazu wyjmuje i nie chce. Czasami tylko na noc jak zje butelke na lezaco to sama usnie ale ja obok niej leze.

Hope moze Mikolajowi tez zeby ida! Maja tez byla marudna tak ze 2 tyg zanim wyszly.

n59y6iye227k1jnm.png
Moj Wikus zasypia w wozeczku

Właśnie myślę, że może chodzi o zęby bo dzisiaj też był marudny dzień.

Dordaw też bałam się co z usypianiem, ale zanim się zdecydowałam to zaczęłam kłaść Mikołaja i dawać mu butelkę z piciem. I on teraz tak mi usypia, nawet napije się trochę i już nie chce, więc daje mu smoczka i zaraz zasypia (leżę cały czas obok niego). Mamy stałe pory spania i zazwyczaj jest już zmęczony więc szybko usypia.

Po tym co napisałyście nie mam wyrzutów sumienia, że odstawiam kp :)

Ja tez od paru dni probuje z butelka usypiac i wczoraj obeszlo sie bez cyca a dzis cos dlugo sie krecila i na chwile dalam i odrazu usnela. Szkoda ze moja Maja tego smoczka tak wyjmuje i sie rozbudza od niego, ale bedziemy musialy sobie jakos poradzic. :)

Jeszcze troche robienie butelki w nocy mnie przeraza. Cyc jest jednak bardzo wygodny. Biore mala na chwile do piers i zaraz znowu spi a z butelka sie pewnie rozbudzi. Musze to w najblizszym czasie przy okazji przetestowac.

n59y6iye227k1jnm.png

Ja tez od paru dni probuje z butelka usypiac i wczoraj obeszlo sie bez cyca a dzis cos dlugo sie krecila i na chwile dalam i odrazu usnela. Szkoda ze moja Maja tego smoczka tak wyjmuje i sie rozbudza od niego, ale bedziemy musialy sobie jakos poradzic. :)

Jeszcze troche robienie butelki w nocy mnie przeraza. Cyc jest jednak bardzo wygodny. Biore mala na chwile do piers i zaraz znowu spi a z butelka sie pewnie rozbudzi. Musze to w najblizszym czasie przy okazji przetestowac.

n59y6iye227k1jnm.png
Dordaw Wikus tez jest całkowicie bezsnoczkowy a starszy był więc wiem doskonale jaka to wygoda. Co do nocy cóż. . liczę na to ze jak zrobi się ciepło to i spanie będzie lepsze :)

Widzę ze wy juz powoli kończynie KP! Ja bym chciała karmić jak najdłużej tym bardziej ze pokarmu mam dużo ale boje sie jak to bedzie po moim powrocie do pracy juz za miesiąc [emoji20]a niestety chcąc nie chcąc muszę wracać [emoji20]
Póki co tydzień temu zaczęliśmy rozszerzanie diety! Jedliśmy juz marchewkę, dynie, brokuł i pasternak! Marchewkę zjada ale bez szału pozostałe smakują bardzo szczególnie pasternak! W przyszłym tygodniu dołożymy rownież owoce! Zjadamy juz cały słoiczek 125g na raz [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja już gotuje dla małego :) wczoraj zrobiłam krupniczek.

Dordaw potrzeba czasu. Mi Mikołaj zasypiał przy piersi, ale przy butelce teraz też zasypia, tylko musi zjeść całą. To cały proces przyzwyczajania :)

Też mnie przerażało robienie butelki, Mikołaj tak często się budził w nocy. Ale słuchaj to chyba pierś ma znaczenie bo już 3 noce, czyli w sumie odkąd się nie kp to budzi się tylko 2 razy z czego tylko raz je mleko! Budzi się około 2, daję mu 150 ml, a później jak się budzi to go przytulam i daję smoczka. I śpi już do 6:00. Zobaczymy jak będzie dalej. Zawsze wieczorem szykuje sobie dwie butelki z wodą. Jedną wstawiam do podgrzewacza, a drugą obok. W pojemniku mam wymierzone łyżeczki mleka, więc jednym zamachem wsypuje całość. Jak jesteśmy po I karmieniu to wstawiam drugą butelkę do podgrzewacza w razie czego :)

Do góry