reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

reklama
A ma coś pod spodem? Jakieś body? A jak w ciagu dnia? Ile warst zakładacie waszym dzieciom?
Tak pytam bo mam wrażenie ze starsza córkę cieplej ubierałam! Młodsza teraz często śmiga w samym body i spodenkach/śpiochach

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zazwyczaj ma w nocy body na szelkach na to pajacyk a w dzień tylko rajstopy/spodnie i body z długim rekawem lub sweterek czyli 2 warstwy ;) w pokoju max 19/20 stopni

W ciągu dnia ubieram body na długi spodenki i skarpeciochy, a na noc najczęściej śpioch i ciepły kocyk, co chyba że jak dziś to było, był w praniu to jeszcze sweterek mu nałożyłam i lekki kocyk na nóżki.

Napisane na PMT3277_3G w aplikacji Forum BabyBoom

ja troszkę cieplej ubieram, bo u Nas w domu jest zimno. Zakładam rajstopy i spodenki, body z krótkim i na to body z długim. Może troszkę śmiesznie ale jak ubieram o jedną warstwę mniej to ma zimne uszy, ręce i nos :)
A na noc zakładam body z długim, pajacyk i skarpetki. Przykrywam kołderką z minky i taką cienką kołdrą. Ale tylko dlatego, że u Nas jest chłodno.

Dordaw zapomniałam Ci napisać, że Mikołaj też nie potrafił złapać oddechu jak na niego wiało. Nawet jak na niego lekko dmuchnęłam to go zatykało. Ale już mu przeszło :)

Ja cienko ubieram synka. Zazwyczaj sa to body z dlugim rekawem i spodnie. W nocy spi pod kołderka. W pokoju mamy ok 22 stopni.

reklama
Mi tak pediatra powtarzał i ten NFZ i prywatny ze 19 max 20 to najzdrowsza temp. W salonie mamy więcej.

Do góry