reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Ja właśnie wykorzystałam swój biust i zamówiłam sukienke z dużym dekoltem dwa miesiące po porodzie :) Po takim długim czasie leżenia (nie dbałam wtedy tak o siebie) chciałam się poczuć atrakcyjnie i spełniłam swoje marzenie :) Zamówiłam taką:Link do: SUKIENKA Z CYRKONIAMI NA RAMIĄCZKACH GRANATOWA - infinityfashion.pl

Dordaw ja też się przeraziłam jak odebrałam wyniki badań krwi Mikołaja, wyczytałam w Internecie jakieś bzdury, a pediatra powiedziała, że mimo to, że wg tej skali kilka nie mieściło się w normie to dla takiego malucha jak Mikołaj te wyniki były w normie. Więc spokojnie :)
Jeżeli chodzi o picie to ja podaje Mikołajowi ze względu na problemy z kupkami. Wody nie bardzo chce pić, ale kupuje soczki dla niemowląt i na maksa rozcieńczam je z wodą. Wtedy wypija bardzo dużo.
Co do kaszek to kupiłam pszenną i jaglaną. Pszenna jest z glutenem a jaglana jest bezglutenowa. Pszenną stopniowo dodaje do wieczornego mleka. A jaglaną robię jako pierwsze śniadanie i dodaje do niej trochę owoców. Kleiku Mikołaj nie chciał jeść.
Z tego co czytałam to manna ma mało wartości dlatego z niej zrezygnowała, poza tym zatykała Nam smoczek :) Orkiszowa daje dużo energii, a ja potrzebowałam kaszki na noc więc z niej zrezygnowałam :) już raz wkleiłam linka, ale poczytaj, mi pomogła ta strona w wyborze:Link do: Zdrowa kaszka dla niemowlaka - rozszerzanie diety
Jeszcze powiedz ze to Ty to padne trupem ;)
My dziś mamy skok rozwojowy. Nie dość że go złapać z fyrtakami nie mogę i nie wiem czy jego łapać czy kupę to opanował sztukę siadania wiec na moment go nie zostawię bo siup i siedzi :) jakby wiedział ze 7 mcy kończy ♡♡♡

reklama
Nafoczka ale super. Ja sie juz nie moge doczekac az moja usiadzie bo wtedy bede mogla ja sadzac z nami przy stole do posilkow :D a z jakiej pozycji sama siada?

Hope ale sexi ta sukienka :) faceci pewnie padali trupem na jej widok, ja mam za maly biust na taka. Mi sie tam jedna bardzo spodobala ale chyba nastepnym razem kupie bo sie boje ze moze nie przyjsc do piatku. Jutro maz bierze wolne a ja jade na konferencje do pracy to pozniej podskocze do centrum handlowego i moze tym razem cos wybiore choc mi sie nie chce...

Dzieki za tego linka o kaszkach, teraz dokladnie to przeczytalam bo ostatnio jeszcze sie tak bardzo tym nie interesowalam wiec tylko zerknelam. W paczuszce od Bobovity dostalam kleik ryzowy to moze od tego zaczne.

n59y6iye227k1jnm.png

Nafoczka ale super. Ja sie juz nie moge doczekac az moja usiadzie bo wtedy bede mogla ja sadzac z nami przy stole do posilkow :D a z jakiej pozycji sama siada?

Hope ale sexi ta sukienka :) faceci pewnie padali trupem na jej widok, ja mam za maly biust na taka. Mi sie tam jedna bardzo spodobala ale chyba nastepnym razem kupie bo sie boje ze moze nie przyjsc do piatku. Jutro maz bierze wolne a ja jade na konferencje do pracy to pozniej podskocze do centrum handlowego i moze tym razem cos wybiore choc mi sie nie chce...

Dzieki za tego linka o kaszkach, teraz dokladnie to przeczytalam bo ostatnio jeszcze sie tak bardzo tym nie interesowalam wiec tylko zerknelam. W paczuszce od Bobovity dostalam kleik ryzowy to moze od tego zaczne.

n59y6iye227k1jnm.png
Pol siedzacej w leżaczki bądź wózku
Dordaw jeśli chcesz żeby Mała ładnie się obracala to połóż ja bez pieluchy.

Ile drzemią Wasze pociechy? Mój ma 3,5mc i w nocy śpi od ok 2 do 7 , a w dzien kilka drzemek od pol h do godziny i wychodzi na to, że śpi koło 12 h dziennie..

Napisane na PMT3277_3G w aplikacji Forum BabyBoom
Sukienka seksi ale po porodzie mało w co się mieszcze. W piersiach nawet L byłaby mi za mała, jak będzie pasować kupuj i kuś;)

Napisane na PMT3277_3G w aplikacji Forum BabyBoom

haha to nie ja na zdjęciu :)
Chciałam zrobić wrażenie na swoim mężu ale nawet nie powiedział, że ładnie wyglądam! On taki jest, już trochę o nim wiecie... Ale słyszałam dużo komplementów, że ładnie wyglądam po porodzie. Przemyślałam to wcześniej i wiedziałam że jak nie będę karmiła przez jakiś czas to ten biust będzie jeszcze większy a co za tym idzie będę wyglądała jeszcze bardziej sexi i tak było ;) chciałam się poczuć atrakcyjna po ciąży i porodzie.

nafoczka to prawda bez pieluszki jest większy luz i łatwiej się dzieci przewracają. U Nas są od wczoraj próby (nieudane) ale i tak mnie to cieszy. I właśnie teraz Mikołaj podnosi pupe do góry i kuli nóżki co też mnie cieszy. Ale mamy dzisiaj koszmarny dzień, 3/4 dnia mały płacze a ja nie wiem co mu jest:(

Hope u nas tez sie zaczelo od nieudanych prob, po kilku dniach jej raz wyszlo raz nie i pozniej juz zalapala. Mysle ze u Was tez tak bedzie :) Moze mu zeby ida i marudzi? U nas jeszcze ani jednego zeba i boje sie tego okresu.

Torunianka ja nigdy nie podliczalam ile mala spi bo to bardzo roznie bywa. :)

n59y6iye227k1jnm.png

Mam nadzieję, że się uda, będę baaardzo z niego dumna! Myślałam, że dzieci same się rozwijają i samo im to przychodzi, a teraz wydaje mi się, że wszystkiego będę musiała Mikołaja uczyć.

reklama
Do góry