reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Podawałam Mikołajowi żelazo, musiałam mu dodawać do mleka.

Dzisiaj mieliśmy super noc, tylko dwa razy pobudka, w tym tylko raz jedzenie. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Chociaż już dwa razy od położenia płakał ale jak przyszłam to zaraz zasypiał. Nie wiem czy coś mu się śni, czy może boli go brzuch bo podałam mu trochę więcej kaszki glutenowej na noc. Może tak być od glutenu?

Dzisiaj wyruszyłam z nim na zakupy i kupiłam super ubranka od 10 do 29 zł w Smyku. Jestem zachwycona bo kupiłam troszkę większe, żeby były na później. Ogólnie przeraża mnie, że te ubranka są takie drogie, więc ciesze się dzisiaj, że mogłam kupić tyle fajnych rzeczy za takie pieniądze :)
U nas dziś dopiero pierwsza pobudka :) tylko ja się już wyspałem i zasnąć nie mogę :)
Juz mi koleżanki tez pisały o promocjach w smyku :) super :)
Wiesz co ja nie daje kaszki ani nic innego na noc tylko mm jakoś mam wrażenie ze może to być ciężkie tym bardziej ze mój cała noc potrafi spać na brzuszku ale to tylko taki mój wymysł :D

Dordaw daj znać jak bylo na badaniu. Sama się bije z myślami czy zrobić. Juz 4 raz ma katar a może to jakaś alergia?!jutro będę u dok to zapytam.

reklama
U nas noc nie taka straszna ale mogłaby być lepsza :) Mi zawsze kaszka kojarzy się z pełnym brzuszkiem i lepszym spaniem w nocy. Nafoczka czytałam na innym forum, że dziewczyny na wzmocnienie podają dzieciom tran Mollers.
Miałam okropne sny. Zaczyna mi brakować męża i trochę mi smutno dzisiaj od rana :(
Muszę dać dzisiaj Mikołajowi suszone śliwki bo znowu mamy problem z kupką.

Ja dzis tez w Smyku upolowalam fajna promocje. Kupilam ladny 5cio pak body za 29 zl :) Za tydzien jedziemy dosc daleko na wesele i pierwszy raz zostawiamy na noc mala wiec wzielam tez woreczki do pokarmu. Chcialabym przynajmniej z 8 porcji (180 ml) jej zostawic na dwa dni zeby nie byla tylko na mm. Bedzie ciezko tyle odlozyc ale sprobuje. Nie mam sukienki, najchetniej zamowilabym cos online... Maz sie obkupil a ja nic nie upolowalam.

Dzis rano bylismy na pobraniu krwi, kolo 21:00 maja byc wyniki. Mala lekko zakwilila tylko przy wyciaganiu igly a tak to sie caly czas patrzyla z zaciekawieniem na pielegniarki. Krew leciala po kropelce wiec samo pobieranie zajelo z 4 min bo nie bylo widac zadnej zylki. Podobno jakby mala plakala to by szybciej lecialo. Pielegniarka byla taka pod dzieci bo do tego gabinetu wchodzily tylko dzieci i kobiety w ciazy wiec bylismy zadowoleni :)

n59y6iye227k1jnm.png

Dordaw to super cena! Wspominałaś o weselu. Spróbuj ściągnąć jak najwięcej, chociaż to nie jest takie proste. Jak ja chciałam ściągnąć to bardzo mało mi się udało, nie wiem czemu.
Ja zamówiłam sukienkę na wesele na Link do: Sukienki - infinityfashion.pl. Może wpadnie Ci coś w oko :) gatunkowo bardzo fajna :)

My też mieliśmy często problem z krwią. Pamiętam, że raz z paluszka Pani w końcu pobrała krew. Daj znać jak będą wyniki. Dzisiaj też ćwiczyliśmy Twoim sposobem i wydaje mi się, że jakoś gładko idzie więc może załapie szybko :)

Hope super ta strona z tymi sukienkami :) bardzo ładne i cenowo ok!

U nas nareszcie mamy zdrowie bioderka, tak sie bałam ze skończy sie orteza ale na szczęście juz jest wszystko dobrze! Uffff

Kurde wiem jak u Was ale u nas jest masakra z tym smogiem! W ciagu dnia nie da sie wyjsć bo normy są kilkukrotnie przekroczone, a na dworze taka ładna pogoda! Dopiero koło 15 jak jakość powietrza jest dostateczna czy umiarkowana to wychodzimy na godzinę! Emma uwielbia spacery, całe przesypia! Teraz to jest dla mnie szczególnie ważne bo w domu nie bardzo chce spać w ciagu dnia! A jak juz to tak maks 30 minut

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hope dzieki za stronke, na pewno popatrze :) u nas tez ze smogiem dzis masakra ale widzialam bardzo duzo osob z wozkami jak zeszlam na chwile do sklepu. My w ten weekend nie wychodzilismy, jedynie do centrum handlowego. Ja zaluje ze nie mieszkamy nad morzem, tam nie ma az takiego problemu bo wiatr. Ja dzis zauwazylam ze Maja nie umie oddychac jak jej wiatr w twarz zawieje.

Wczoraj na wynikach krwi wyszlo malo neurocytow i jakichs granulocytow masakrycznie malo. Raptem 7 a norma od 30. Wczoraj sie tym tak zestresowalam ze usnac nie moglam ale przetlumaczylam sobie ze to pewnie znowu jakas pierdola tak jak z tymi brodawkami - oby! We wtorek bedziemy na szczepieniu to odrazu zapytam.

Dziewczyny od jakiej kaszki zaczynalyscie z obecnym lub poprzednim dzieckiem? Bo sa rozne typy, jakies owsiane, orkiszowe, jakies kleiki ryzowe etc. i zupelnie nie wiem od czego zaczac. Czym to sie w ogole rozni? W jaki sposob ta kaszke podawac? Przez butelke czy z lyzeczki? Wlasnie robie zamowienie na wtorek i sa te kaszki Holle i SunBaby rozne np owsiane. To bedzie dobre na sniadanie?

n59y6iye227k1jnm.png

Dordaw to super cena! Wspominałaś o weselu. Spróbuj ściągnąć jak najwięcej, chociaż to nie jest takie proste. Jak ja chciałam ściągnąć to bardzo mało mi się udało, nie wiem czemu.
Ja zamówiłam sukienkę na wesele na Link do: Sukienki - infinityfashion.pl. Może wpadnie Ci coś w oko :) gatunkowo bardzo fajna :)

My też mieliśmy często problem z krwią. Pamiętam, że raz z paluszka Pani w końcu pobrała krew. Daj znać jak będą wyniki. Dzisiaj też ćwiczyliśmy Twoim sposobem i wydaje mi się, że jakoś gładko idzie więc może załapie szybko :)
Hope sukienki super ale do kp to chyba mało się znajdzie :D i jeszcze figura by się przydała :D
Ja w lutym bede chrzestna mama i byłam coś kupić, no masakra...
Chciałam kupić sobie jakąś garsonke/kostium i musiałam dobierac dół rozm 36/ góra 40 Wszystko co dobre w dupci to za małe góra i na odwrót. Oj ciezko byli. Czekamy wiec do lata i zbijamy brzuszki :p

Dordaw ja próbowałam kaszek kukurydzianych ale nie bardzo lubi, zreszta wogole nie lubi gęstych rzeczy a obiadki mu rocienczam troszke

A widziałyscie jakie fajne rzeczy będą od czwartku w lidlu?

Dordaw jeśli chodzi o kaszki to na początek tylko ryżowe lub kukurydziane! Pozostałe jak Maja skończy 6 miesięcy i to stopniowo i powoli bo to juz są kaszki glutenowe a gluten dopiero po 6 miesiącu! Ja przy Amelii używałam kaszek Bobovita ale tylko tych neutralnych w smaku bo owocowe jakoś jej nie podchodziły bo były za słodkie! Pózniej używałam kaszek Nestle Zdrowy Brzuszek - te po prostu uwielbiała! Teraz jak jest ta afera z tym olejem palmowym to chyba tez bede kupować te Holle bo cenowo praktycznie to samo co Nestle tylko wybór smaków mniejszy :( swoją droga ciekawa jestem co robią mamy karmiące mm bo w każdym mleku m jest rownież dodany olej palmowy??

reklama
Nafoczka ja tez mam problem z góra ale nie tyle przez brzuch co przez biust - co mnie akurat bardzo cieszy, zawsze miałam biust taki przeciętny jeśli chodzi o rozmiar miseczka C a teraz mam co najmniej dwa rozmiary większy i jestem nim zachwycona - wyglada jak po wszczepieniu implantów ... chyba bede karmić mała do 18 urodzin [emoji12] bo po odstawieniu to jest masakra jakieś dwa rozmiary w dół [emoji20]

Do góry