reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Ja szczepie na pneumokoki! We wtorek mamy dostać druga dawkę! Meningokoki tez szczepie ale dopiero po roki! Teraz podobno jest nowa szczepionka na meningokoki, która podaje sie juz takim maluchom, jedna z trzech dawek kosztuje około 450 pln! Juz pomijając kwestie finansowe - nie chce aż tyle pakować w to maleństwo

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Yvonne a szczepilas na pneumokoki moze w tym samym dniu co bylo szczepienie obowiazkowe? Bo my idziemy na kolejne szczepienie obowiazkowe i zastanawiam sie czy tez od razu zaszczepic na pneumokoki czy odczekac i pozniej zaszczepic.

My obowiazkowe robilismy razem z rotawirusem a pneumokoki lekarz zasugerowal nam oddzielnie zrobic. Jestesmy juz po pierwszej dawce i pod koniec stycznia mamy druga.

Dzisiaj wyczulam u mojej Mai dziwne zgrubienie na brodawce na piersi. I w ogole ta piers jest na koncu lekko zaczerwieniona. Kiedys jak mi sie zrobil kaszak to czulam go pod palcami bardzo podobnie jak to co ona ma, troche sie tym dzis zestresowalam i czekam az nas wcisna na wizyte dodatkowa do lekarza w przyszlym tygodniu... :/

n59y6iye227k1jnm.png

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny ☺
Być może niektóre z Was pamiętają mnie z wątku o twardnieniu brzucha...
Wyleżałam cudownego syneczka a teraz odchodzę od zmysłów bo zaczęły się kłopoty z brzuszkiem. Eryk je z apetytem a później męczą go okrutne gazy, nawet we śnie czerwienieje i się napina. Póki co wyprobowalismy Colinox i Espumisan, herbatkę z rumianku i termoforek z pestkami wiśni. Bez efektu. Dzisiaj zalecono nam Infacol i Floractin. Czy Wasze dzieciaczki też miewają tego typu problemy? Dodam, że karmię niestety modyfikowanym, najpierw Enfamilem, teraz Bebilonem.

Strasznie mi go żal i psychicznie jestem w rozsypce. Cała ciąża w nerwach a teraz stres gdy patrzę jak maluszek cierpi. Czuję się jak najgorsza matka nie mogąc pomóc swojemu dziecku

U nas Bio Gaja i Espumisan stosowane na dluzsza mete pomogly. Bio Gaje stosowalismy do zakonczenia 3 miesiaca bo wtedy zazwyczaj te problemy brzuszkowe ustepuja :)

n59y6iye227k1jnm.png

No właśnie słyszałam o Biogai ale położna bardzo polecała Floractin to kupiliśmy... Czyli że na efekty trzeba poczekać kilka dni, tak? Bo ja jestem w gorącej wodzie kąpana i chcę natychmiastowej skuteczności.

A podawanie np. Espumisanu i probiotyku jednocześnie nie zaszkodzi dziecku?

reklama
Nie nie :) Ja tez sie upewnialam u pediatry i nie zaszkodzi, my tak dawalismy. Na efekty Biogai na pewno trzeba poczekac minimum kilka dni a zdecydowana poprawe u nas bylo widac dopiero po 2 tyg. Poza tym nie martw sie tym, przejdzie mu kolo 3 miesiaca, to niedojrzaly uklad pokarmowy.

n59y6iye227k1jnm.png

Do góry