reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

reklama
Dziewczyny a jak to jest u Was z odbijaniem! Odbijacie dzieci po każdym karmieniu? Nawet jak zaśnie przy cycu?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie. Jak nie ma kolek i wdec. Zresztą nie zawsze się dziecku odbije. Mojemu po mm się odbija bo je w złości o się nalapie powietrza ale kp jest z reguły na tyle spokojne ze nie trzeba

Ja mieszkam z teściami, mam nadzieję, że pod koniec tego roku się wyprowadzimy i też teściowa wpada do pokoju jak słyszy płacz. Wkurza mnie to, zdarza się, że dzieci płaczą bo inaczej nie potrafią jeśli coś im nie pasuje...

A czemu starszy tak woła :)? To masz wesoło :)

jestem dzisiaj zmęczona. Całymi dniami jestem sama z małym, zakupy sama, gotowanie i sprzątanie tylko ja, kąpanie, usypianie... Kręgosłup nie daje mi spokoju. Czasem jest mi przykro, że tak to wygląda. Dzisiaj jest ten dzień... :)

Ja jestem sama zazwyczaj do okolo 18, a dzis do prawie 20 i tez padam na twarz. Nie wyobrazam sobie jak samotne matki daja rade.

Ja czasami odbijam a czasami nie. W nocy i jak usnie przy cycu to nie odbijam.

Dziewczyny ale macie z tymi tesciami. A pomagaja Wam przynajmniej? Hope to trzymam kciuki za Wasza wyprowadzke bo ja bhm sie zagotowala hakby mi ktos z takimi tekstami wpadl. Ehh niestety ludzie nie pamietaja jak to jest, a mogloby sie wydawac ze takich rzeczy jak opieka nad dzieckiem sie nie zapomina :) my tez nie mamy zbyt wiele pomocy ze strony rodzicow i tesciow. Moja mama pomaga mi w taki sposob ze czasami mi ugotuje ale mala sie nie zajmie bo sie boi a tesciowa jak na razie raz zostala z mala na 3h jak ja maz uprosil bo chcial mnie zabrac do restauracji. Teraz ma zostac z mala na jedna noc bo jedziemy w gory na wesele i nie chcemy jej ciagnac wiec to bedzie drugi raz na 5 miesiecy.

n59y6iye227k1jnm.png

Dordaw a Ty będziesz czuła się spokojna jak zostawisz malutką z teściową?

Ja mam ten problem, że nie chce zostawiać małego ze swoją teściową i nie umiem tego wytłumaczyć.

To bardzo miłe, że mąż zabrał Cie do restauracji :)

Ja właśnie wiem jak mają samotne matki, ciężko jest. Ze wszystkim daje sobie radę, ale naprawdę super by było mieć kogoś do pomocy.

Wlasnie bardzo sie boje ja zostawic :/ ale tez nie chce jej meczyc taka podroza. Musielibysmy zrezygnowac z tego wyjazdu bo siedzenie z nia na weselu to by bylo max do 21 i wszyscy bysmy wrocili umeczeni, a z drugiej strony chcielibysmy na chwile sie gdzies wyrwac. Moja tesciowa ma corke 11 lat i jeszcze sporo z opieki nad maluchem pamieta. Tak zle i tak niedobrze, ale postanowilam ze musze sie przelamac i ja zostawic, zeby samej odpoczac. Ciekawe jak to bedzie i czy nie bede siedziala i tylko myslala jak tam mala...
Hope a w weekendy maz Ci chociaz pomaga?

n59y6iye227k1jnm.png

Dordaw ja już raz zostawiłam Mikołaja jak pojechaliśmy na wesele. Spał u mojej siostry i byłam spokojna :) Jak wysłała mi zdjęcie, że mój skarb już śpi to poszłam się bawić :) na pewno będziesz myślała, ale skorzystaj i pobaw się :)

Mój M ma swoją firmę i pracuje cały czas. Albo go nie ma, albo pracuje przy laptopie. Rozumiem, że zarabia ale nawet godzine dziennie powinien dla mnie wygospodarować, po prostu nie chce. Wszystkie domowe sprawy są na mojej głowie. Najgorsze jest uczucie, że sama sobie jestem winna bo wiedziałam, że może nie być kolorowo. Ale nie wiedziałam, że może być aż tak źle. Jeszcze mieszkam z jego rodzicami, nie przepadam za nimi, nie czuje się tutaj jak w domu i jest ogólnie ciężko.

Dziewczyny szczepicie swoje maluchy na pneumokoki/meningokoki?

reklama
Dordaw ja już raz zostawiłam Mikołaja jak pojechaliśmy na wesele. Spał u mojej siostry i byłam spokojna :) Jak wysłała mi zdjęcie, że mój skarb już śpi to poszłam się bawić :) na pewno będziesz myślała, ale skorzystaj i pobaw się :)

Mój M ma swoją firmę i pracuje cały czas. Albo go nie ma, albo pracuje przy laptopie. Rozumiem, że zarabia ale nawet godzine dziennie powinien dla mnie wygospodarować, po prostu nie chce. Wszystkie domowe sprawy są na mojej głowie. Najgorsze jest uczucie, że sama sobie jestem winna bo wiedziałam, że może nie być kolorowo. Ale nie wiedziałam, że może być aż tak źle. Jeszcze mieszkam z jego rodzicami, nie przepadam za nimi, nie czuje się tutaj jak w domu i jest ogólnie ciężko.

Dziewczyny szczepicie swoje maluchy na pneumokoki/meningokoki?
Hope ja szczepię tylko na pneumokoki.
Co do zostawiania małego to z mama juz zostawialam a tesciowa sama by nie chciała, teściu czasem zostaje ale tak do godzinki. Tesciowej nawet jak dam to odda tesciowi a nagada się przy tym ze źle go "nauczylam" "przyzwyczailam" "ze jej dzieci. ." Itd wiec wole mieć spokojna głowę :)

Do góry