reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Tak ta butelka z Lovi polega na tym ze jest ona miękka i wyciska sie z niej pokarm bezpośrednio na ta łyżeczkę - ja kupiłam w Tesco, ale są tez w sklepach z artykułami dziecięcymi, na Allegro tez

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O to brzmi super, poszukam i chyba zakupie :)

n59y6iye227k1jnm.png

Jeśli chodzi o rozszerzanie diety to wejdź sobie na stronę Bobovity i zapisz sie do ich klubu! Dostaniesz bezpłatnie poradnik jak wprowadzać nowe pokarmy i jeden słoiczek

Ja zaczynałam od marchewki! Codziennie dosłownie dwie łyżeczki miedzy karmieniami jako dodatek nie zamiast! I tak chyba po tygodniu brokuł, potem kalafior! Pamietam ze owoce dopiero po 3 tygodniach, bo niektóre dzieci jak zasmakują w owocach to potem nie chcą warzyw!
Przyznam sie uczciwie ze karmiłam Amelie do 8 miesiąca wyłącznie słoiczkami, dopiero potem zaczęłam jej gotować
W piątym miesiącu zaczęłam jej wprowadzać gluten! Jako ze karmiłam z butelki dodawałam trochę kaszki glutenowej do mleka i tak przez miesiąc raz dziennie codziennie!
Po 6 miesiącu zaczęła dostawać juz kaszki glutenowe

Ziemniaczku ja mogę z Tobą pogadać tez o mm, bo trochę ich przetestowałam co prawda od 2 ale to chyba nie ma znaczenia!
Zaczynałam od Bebilonu bo wszyscy u nas mówią ze to takie super! Choć moja pediatra powiedziała ze te wszystkie mleka sklepowe to to samo mogą sie tylko nieznacznie różnic proporcjami składników! Mi sie Bebilon nie podobał ze względu na to ze sie strasznie pieni a Amelii średnio smakował wiec przeszliśmy na Nan i używaliśmy go chyba najdłużej! W międzyczasie jakiś Hipp i Humana na próbę! Po roku odkryliśmy Nestle Junior o smaku waniliowym lub z dodatkiem miodu i do jest do tej pory nasze główne mleko które kupuje jej do dzisiaj na przemian z Bebikiem! Amelia na teraz 3,5 roku i codziennie wypija przynajmniej 150 ml mm - za Chiny nie chce krowiego mleka [emoji20]

Hej Dziewczyny:) Dordaw dzieki za zaproszenie :))
Moj malutki tez byl tydzien na antybiotyku- zielone wody plodowe i porod 19 h. Ciaza tydzien przenoszona. Wszystko skonczylo sie SN ale stracilam przytomnosc. Oliwier dostal zakazenia. Dzis wiem ze zaplacilabym za cc na zyczenie.
Oliwier jest malym ssakiem- w dzien chce jesc co 1-1,5 h ale wydaje mi sie ze chodzi tu tez o potrzebe przytulenia, bo malo zje i zasypia. W nocy umie przespac 6 godz bez jedzenia. Nie moge przez to nigdzie wyjsc bez niego
Maly ma problemy z ulewaniem, ulewa strasznie ale dobrze przybiera na wadze wiec pediatra kazala sie narazie nie martwic. Przez ulewanie spi z nami bo boje sie ze nie uslysze gdyby sie zakrztusil czy cos.

Ojej Vita ale miałaś porod... a cała ciaza w strachu żeby tylko donosic. Ja tydzień po zdjeciu pessara dostałam lekkich boli jak na okres i wody zaczęły mi się saczyc ale lekko. Po 3h pojechalam na IP i mialam już 4 cm rozwarcia więc wszystko szybko poszlo. Fazę parta mialam dość długa bo 1,15min probowalam urodzic mala ale lekarka mi ją po nacieciu wypchnela.

A może wstawicie fotki swoich szkrabow?:)

n59y6iye227k1jnm.png

Ja dostalam bolesnych skurczy rowno o polnocy, pozniej biegunka i czop. O 3 bylam w szpitalu 1 cm rozwarcia i skurcze na ktg co 3-4'min. Wzieli mnie od razu na porodowke. O 9 2cm rozwarcia, a o 15 dopiero 3. Maly nie wstawial sie w kanal. Mieli juz robic cc ale przyszedl lekarz i Przebili mi pecherz plodowy i poszly zielone wody. Zaczely sie jeszcze gorsze skurcze, myslalam ze bede chodzic po scianach z bolu, krzyczalam przy kazdym skurczu przez 4 h. Nie polecam :)

reklama
Vita piękny :)
U mnie poród 17 godzin, z czego 12 na porodówce. Też przebili mi pęcherz i szybko po tym rozwarcie poszło, ale nie miałam skurczów partych. Urodziłam siłą woli ;) w ciąży 25 tygodni skurczów a przy porodzie ich brakowalo. Mały miał żółtaczkę patologiczną a później ja zakażenie rany... w szpitalu byliśmy tydzień.

Załączniki

• IMG_20161213_193229_734.jpg
    IMG_20161213_193229_734.jpg
    748,9 KB · Wyświetleń: 89
Do góry