reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Hope my dlugo cwiczylismy bo jakos od 3 miesiaca malej czyli to 2 miesiace ale najpierw cwiczylismy zeby dluzej na brzuchu podparta lezala i tak naprawde az do wtorku, dopoki nie zaczela sie sama przekrecac to plywala rekami zamiast lezec podparta wiec myslalam ze jeszcze dluga droga przed nami ale tak z dnia na dzien zalapala. Ja mysle ze Mikolaj tez lada dzien zalapie. Poza tym na jakiejs grupie na facebooku czytalam ostatnio jak dziewczyny pisaly ze niektore maluchy to mialy po 7-8 miesiecy jak sie zaczely przekrecac! Niektore juz pelzaly a jeszcze sie nie przekrecaly wiec daj mu jeszcze czas i cwiczcie. U nas zadzialalo chyba takie cwiczenie ze mala lezy na boku i unosimy ja lekko do gory naciskajac bark tak aby napiela miesnie brzucha - musi przy tym patrzec do dolu. Noge zewnetrzna ma tez bardziej do srodka. Jak sie mocniej popchnie ten bark to sie dziecko przekreca. Robilismy takich unoszen po 3 razy dziennie dwa razy na dwie strony po 10 razy i niektore z nich konczylismy mocniejszym popchnieciem zeby sama sie przewrocila.

Pobudki co godzine to ja sobie nie wyobrazam jak Ty dajesz rade w ciagu dnia. Ja dzis mialam 3 i chodzilam na rzesach. Dzisiaj usypialam mala na noc bita godzine i w koncu sie zlamalam i wybujalam ja na rekach... Mam nadzieje ze tak nie beda wygladaly 4 najblizsze tygodnie skoku. ;)

n59y6iye227k1jnm.png

Ostatnia edycja:
reklama
Dordaw a czy mogłabyś zrobić mi zdjęcie jak układałaś małą? Bo nie potrafię sobie tego wyobrazić. Ja zawsze popycham nóżkę, a ręka zostaje zawsze wyprostowana z tyłu. Może bym spróbowała Waszym sposobem. My zaraz się wybieramy na rehabilitację. Właśnie piję kawe, dziś noc była też bardzo ciężka. Dziewczyny dosłownie co godzinę pobudka, a od 5 do 6:30 przerwa w spaniu. Dobre chociaż to, że od momentu zaśnięcia pospał 3h, a ja drzemałam w salonie. Wydaje mi się, że to może być problem brzuszkowy bo się napinał często w nocy. Dopiero rano się udało zrobić coś tam w pieluszkę.

Kilka ostatnich dni czekałam na miesiączkę i bardzo się bałam. Bardzo bardzo... Tak przeraźliwie boję się, że kolejna ciąża będzie wyglądała tak samo. Przed chwilą dostałam miesiączki i tak mi ulżyło, aż mi się płakać ze szczęścia zachciało..poważnie :) nie chodzi o dziecko, bo właśnie jak patrzę na Mikołaja to mnie ogrania radość, ale chodzi o to jak sobie poradzić z jednym małym na leżąco jak trzeba go wszędzie nosić. Nie dałabym rady przejść przez to wszystko. A jak się leży w szpitalu to nie widzi się swoich dzieci.
Najgorsze jest jeszcze to, że muszę walczyć z mężem o zabezpieczanie się. A boję się sama brać antykoncepcji dopóki karmię.
Się wygadałam :)

Widzę ze nam sie wszystkie dzieci "zepsuły" jeśli chodzi o spanie ... moja Emii tez sie budzi w nocy ze trzy razy, ostatnio w ogóle nie wiele sypia! Teraz wróciłyśmy ze spaceru - nareszcie udało sie wyjsć, bo ostatnie kilka dni siedziałyśmy w domu przez ten cholerny SMOG!!!! :(((

Jeśli chodzi o rozszerzanie diety to postanowiłam sie jednak wstrzymać do skończonego szóstego miesiąca

Hope doskonale cię rozumiem, jeśli chodzi o strach przed kolejna ciąża w naszej sytuacji, ja juz wiem, ze niestety problem skracającej szyjki pojawia sie w kolejnych ciążach - nie ma sie co łudzić ze nie!! Choć mam wrażenie ze u mnie było lepiej niż poprzednio a moze to kwestia nastawienia - tak czy siak było cieżko leżeć jak za oknem piękne lato i drugie dziecko w domu...
A ja tez juz sie przekonałam ze miesiączka podczas laktacji jest nieregularna - dlatego jak sie nie chce zaciążyć to trzeba bardzo uważać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

yvonne to prawda z tą miesiączką. Ja leżałam od marca do lipca i pamiętam jak było pięknie za oknem i cieplutko. Osoby, które mnie odwiedzały były opalone i super spędzały czas. Ciężko było :( Lepiej leżałoby się w zimę kiedy jest ponuro.
Mi też lekarze powiedzieli, że druga ciąża ma duże prawdopodobieństwo, że będzie taka sama. Może byłoby łatwiej z takim przekonaniem, że się na pewno uda, chociaż nie wiem kiedy u mnie nadejdzie taki moment :)

nafoczka musisz być silna, co? Myślę, że bardzo ważne jest wsparcie najbliższych i męża. U mnie niestety tego nie ma :(

Hope u nas tez ta reka zostawala z tylu. A do tego cwiczenia bierzemy na boczek i za ramie przyciagamy do dolu aby sie miesnie brzucha napiely. Jak sie je mocniej popchnie to dziecko przewraca sie na brzuch. Moja tak teraz sama robi jak sie obraca. Tylko bardzo wazne jest zeby maluch patrzyl do dolu bo jak odchyla glowe do tylu to sie raczej nie obroci, a przynajmniej bedzie mu ciezko. I my tak naciskamy do momentu napiecia brzucha i odpuszczamy do lezenia i znowu naciskamy i puszczamy i tak 10 razy na dwie strony. Za 10 razem przekrecamy na chwile na brzuch.

Naciskamy:
1485202540-aaaaaa.jpeg

Przyciagamy do dolu i napinamy miesnie brzucha poprzez skierowanie wzroku na dol:
1485202554-aaaaaa.jpeg

Jakby to bylo niezrozumiale to nakrece Ci jutro filmik.

Ja mam tak samo z tymi obawami o ciaze :/ do tego stopnia ze az sie boje seksu. Ostatnio lekarz mi mowil ze niby druga ciaza moze byc inna i wiele zalezy od nastawienia lekarza bo nie kazdy kaze lezec ale ja czuje w kosciach ze bedzie to samo.

n59y6iye227k1jnm.png

Dordaw jaka jesteś kochana! Bardzo Ci dziękuję!
Poje pytania :)
Czyli jak naciskasz na ramię to ona się trochę zgina w pół?
Skąd wiesz, że napinają się mięśnie brzucha?
Czyli tak się kiwa maluchem 10 razy, czy robisz 10 razy od położenia na pleckach do tego zgięcia?

Właśnie ja z jednej strony chcę seksu bo to ostatnio jedyny bliski kontakt z moim mężem, a z drugiej bardzo się boję. Moja gin powiedziała, że lepiej nie brać tabletek jednoskładnikowych bo nie ma jeszcze badań czy oddziaływują na dziecko, a druga powiedziała, że na pewno nie szkodzą. Mam trochę obawy, nie wiem czy bym nie zaszkodziła. No a prezerwatywy mój mąż nie chce zakładać od razu, a ja później myślę i się trochę stresuje.

Dordaw jaka jesteś kochana! Bardzo Ci dziękuję!
Poje pytania :)
Czyli jak naciskasz na ramię to ona się trochę zgina w pół?
Skąd wiesz, że napinają się mięśnie brzucha?
Czyli tak się kiwa maluchem 10 razy, czy robisz 10 razy od położenia na pleckach do tego zgięcia?

Właśnie ja z jednej strony chcę seksu bo to ostatnio jedyny bliski kontakt z moim mężem, a z drugiej bardzo się boję. Moja gin powiedziała, że lepiej nie brać tabletek jednoskładnikowych bo nie ma jeszcze badań czy oddziaływują na dziecko, a druga powiedziała, że na pewno nie szkodzą. Mam trochę obawy, nie wiem czy bym nie zaszkodziła. No a prezerwatywy mój mąż nie chce zakładać od razu, a ja później myślę i się trochę stresuje.
To jak wy już o seksie to i ja wzyce trzy grosze :) mi się nawet jak ochota pojawi to skończyć nie mogę a M. sie potem "smuci" i zamiast przyjemności to jest kwas :(

Może i my poswiczymy bo Wikus tylko z brzucha na plecy umie ale za to dziś spodobało mu się tupanie nogami, jakby chodzić chciał ale głównie jedna noga, jak maly byczek :)

nafoczka musisz być silna, co? Myślę, że bardzo ważne jest wsparcie najbliższych i męża. U mnie niestety tego nie ma :(
Hope wsparcie mam duże i nawet nie tyle poronienia czy lezenie mnie paraliżuje ale to ze przy Wikusiu była taka zła PAPPA i podejrzenie ZD 1:35 To był tak ogromny strach ze więcej bym już z losem nie igrala

reklama
Może powinnaś czegoś spróbować innego albo coś zmienić w seksie, chyba, że to głębszy problem :(

nie wiedziałam, że wyszła Ci zła PAPPA. Mojej koleżance wyszło 1:27, ale zrobiła test Nifty i jest spokojna bo nie wykazał żadnych nieprawidłowości w rozwoju.

U Nas kolejna noc nieprzespana. Nie wiem co się dzieje. Wybieramy się zaraz na spacerek.

Do góry