reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Jaka mina :) U Nas była jeszcze śmieszniejsza jak Mikołaj próbował brokuła :)

Właśnie z pojedynczych warzyw to już chyba wszystko. Nie wiem jak to jest z burakiem.

Ciężka noc za Nami. Mikołaj od tygodnia nie robił kupy, zginam mu nóżki, więc ona pojawia się i chowa:( Dzisiaj budził się co godzinke, napinał i pojękiwał, w pieluszce pusto. Strasznie było mi go szkoda :( na innym forum dziewczyny poradziły mi suszone śliwki, rano dałam mu ale nic nie podziałało. Później pił jeszcze koperek. Teraz śpi już dwie godziny, odsypia noc. Ja zdrzemnęłam się godzinkę. Nie wiem jak mu pomóc:( Jeszcze myśle o tym syropie Lact.... Muszę dziś kupić.
Lactulosum :)
Mi o cukinii mowila pediatra ale nie widzialam w sloiczkach. Ja jak na razie podalam dynie, brokul i teraz jakies 3 dni bedzie probowac marchewke. Pozniej zostanie jeszcze ziemniak i nie wiem co jeszcze dac z takich pojedynczych... :)
Moja na poczatku otwierala buzie a teraz srednio. Najgorzej bylo z brokulem, tak sie krzywila ze postanowilam jej tylko jednego dnia go podac. Sama jak sprobowalam to tez mi nie smakowal. Wygladalo to mniej wiecej tak :) :

1484862436-aaaaaa.jpeg

Hope ciekawy temat tych ksiazek. Ja mam teraz jakies reportaze na tapecie ale nie moge sie za nie zabrac. Codziennie obiecuje sobie ze pojde spac o 22... ;)

n59y6iye227k1jnm.png
Dordaw a ja dostałam smoczek :)
20170119_123508.jpg 20170119_123616.jpg
Póki co służy jedynie za gryzak. Co za dziecko! Nie lubi smoczkow i juz, do mleka tez :( pije z kubka

Załączniki

• 20170119_123508.jpg
    20170119_123508.jpg
    256,4 KB · Wyświetleń: 61
  • 20170119_123616.jpg
    20170119_123616.jpg
    254,1 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Hope, Emmi ma 4,5 miesiąca. A wy w jakim wieku podalyscie Waszym dzieciom pierwsze warzywko?

Słodkie te Wasze dzieciaczki [emoji3]

Nafoczka moja starsza córka tez była antysmoczkowa, tyle ze ona zastąpiła sobie smoczek kciukiem [emoji20] i używa go do dziś, a ma 3,5 roku [emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pochwale sie Wam ze dziś miałam dłuższe wychodne - dostałam od męża w prezencie seans w gabinecie kosmetycznym peeling plus masaż twarzy i całego ciała - pełen relaks [emoji3]
Oczywiście przed wizyta był stres jak moja mama sobie poradzi z Małą bo musiała ja raz nakarmić! Ja odciągnęłam pokarm ale było pytanie czy chwyci butle! Na szczęście wszystko było ok choć mama mówi ze na początku myślała ze butelka to zabawka, potem wypiła polowe zawartości, a potem wypchnęła i zaczęła szukać piersi, ale koniec końców dały rade do mojego powrotu [emoji3]

Kurcze dziewczyny, chce wstawić zdjęcie z telefonu ale wyświetla mi się, że jest za duży rozmiar.

Yvonne ale super prezent. Ostatnio jak spacerowałam z Mikołajem to pomyślałam, że chciałabym taki dostać na urodziny i chyba poproszę siostrę ;) Bardzo ładnie Ci Emii rośnie :)

Ja podałam Mikołajowi pierwsze warzywko właśnie jak miał chyba 4,5 msc.

Pochwale sie Wam ze dziś miałam dłuższe wychodne - dostałam od męża w prezencie seans w gabinecie kosmetycznym peeling plus masaż twarzy i całego ciała - pełen relaks [emoji3]
Oczywiście przed wizyta był stres jak moja mama sobie poradzi z Małą bo musiała ja raz nakarmić! Ja odciągnęłam pokarm ale było pytanie czy chwyci butle! Na szczęście wszystko było ok choć mama mówi ze na początku myślała ze butelka to zabawka, potem wypiła polowe zawartości, a potem wypchnęła i zaczęła szukać piersi, ale koniec końców dały rade do mojego powrotu [emoji3]

JA też po 4 mcach :) dzis maskal chrupki kukurydziane :D

Mało tu zaglądam bo mam sporo zajęć, dwoje starszych i malutka.
My się cycamy długo i często. Daleko nam jeszcze do kaszek i marcheweczek. Ogólnie śpi ładnie w nocy w dzień cyc jej przeszkadza.
Teraz tylko borykamy się z wysypka.
Podczytywać was zdobędę wiedzę o żywieniu do wakacji

Nafoczka u mnie ten smoczek juz tez poszedl w odstawke. Nie wiem jak moja mala bedzie usypiac jak cyc sie skonczy, juz czarno to widze.

U nas pelen sukces z przewrotami, we wtorek zalapala, sroda, czeartek i piatek przewracala sie ale jeszcze z trudem a od wczoraj tylko by sie przekrecala i na brzuchu lezala :) Hope trzymamy kciuki za Mikolaja, zalapie z dnia na dzien!

Zaczal nam sie niestety chyba kolejny skok bo gorzej ze spaniem. Dzis 3 pobudki w nocy jak nigdy i w ciagu dnia ciezko. Do niedawna wystarczylo ze sie kladlysmy przy cycu a teraz to sie kreci ze 30 min zanim usnie a jak mocniej zmeczona to w taki placz wpada ze musze brac na rece i w trakcie chodzenia piers podawac i dopiero wtedy szybko usypia. Chyba musze w jakies nosidlo zainwestowac...

n59y6iye227k1jnm.png

Nafoczka u mnie ten smoczek juz tez poszedl w odstawke. Nie wiem jak moja mala bedzie usypiac jak cyc sie skonczy, juz czarno to widze.

U nas pelen sukces z przewrotami, we wtorek zalapala, sroda, czeartek i piatek przewracala sie ale jeszcze z trudem a od wczoraj tylko by sie przekrecala i na brzuchu lezala :) Hope trzymamy kciuki za Mikolaja, zalapie z dnia na dzien!

Zaczal nam sie niestety chyba kolejny skok bo gorzej ze spaniem. Dzis 3 pobudki w nocy jak nigdy i w ciagu dnia ciezko. Do niedawna wystarczylo ze sie kladlysmy przy cycu a teraz to sie kreci ze 30 min zanim usnie a jak mocniej zmeczona to w taki placz wpada ze musze brac na rece i w trakcie chodzenia piers podawac i dopiero wtedy szybko usypia. Chyba musze w jakies nosidlo zainwestowac...

n59y6iye227k1jnm.png
Dordaw ja też czarno widzę rozstanie z cycusiem. Teraz 3 dni pije chociaż z butelki moje mleko bo juz całkiem załamke miałam.
My już mamy nosidełko z chicco. Jest bardzo wygodne pomocne i młody tez lubi :)

reklama
też się boję rezygnacji z cycusia :( Nasze noce ostatnio to pobudki co godzinę, jestem później nieprzytomna. Nie wiem co się dzieje. Myślałam, że może za mało mu daję do jedzenia, ale wczoraj dostał więcej i na noc też więcej mleka i dalej się budził. Ciekawe jaka ta noc Nas czeka.
Dzisiaj Mikołaj próbował cukinie z ziemniakami ale mu nie podpasowało. Zresztą ja jak spróbowałam to myślałam, że zwymiotuję :):)

Dordaw a Wy mało ćwiczyłyście i szybko załapała? A jeśli z Nim coś jest nie tak? Może powinnam iść do kogoś innego na konsultację? Sama nie wiem. Ale widzę już różnice że podczas leżenia przekręca się trochę na boki i dźwiga taką dużą kostkę edukacyjną. Jak go przekładam na nodze to trzyma się na prostych rączkach. On tak jakby miał blokadę przed przekręcaniem i nie chciał tego robić.

Do góry