reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Nafoczka Nasz siusiak zawsze jest skierowany do dołu. Tyle Mikołaj siusia w nocy, zastanawiam się nad jakimiś cudownymi pieluchami :) może takie na basen byłyby dobre :):)
Ziemniaczek odginanie główki nie musi mieć związku z napięciem miesniowym, ale staraj się nosić dzidziusia plecami do siebie. Tak mi mówiła rehabilitantka.
Wiecie co ja trochę wprowadzam tych stałych pokarmów. Wczoraj i dzisiaj jak karmilam Mikołaja to się denerwowal a później zaczął strasznie płakać, nie mogłam go uspokoić. I wpadłam na to, że chyba łyżeczka dotyka dziąseł, które bardzo go bolą. Może niedługo zobaczymy pierwszego ząbka :) To musi być fajne wydarzenie, chociaż bolesne dla malucha:( Nie dawno też się obudził z płaczem, a nigdy mu się to nie zdarzało.
Przy zabkowaniu mój był bardzo drażliwy ale spoko 2-3 dni :)
My przez jakiś czas daliśmy siusiaka do góry bo tak nam lekarka kazała bo jądra mu się nie chwały do woreczka i wtedy zawsze był przesikany
A my niedziele zaczynamy z katarem, u obu :(

reklama
Yvonne to nie wiedziałam :( dzisiaj dwa razy zmienialismy ubranie. W ogóle mały budzil się co dwie godziny i nie śpimy od 6:30.

To mało 2-3 dni, zobaczymy jak będzie u Nas.

Oczy mi się zamykają :( a jak u Was minęła noc?

Yvonne to nie wiedziałam :( dzisiaj dwa razy zmienialismy ubranie. W ogóle mały budzil się co dwie godziny i nie śpimy od 6:30.

To mało 2-3 dni, zobaczymy jak będzie u Nas.

Oczy mi się zamykają :( a jak u Was minęła noc?
A masz taką nakładkę na palec do masowania dziąseł? Mój mały mnie wtedy gryzie jak smoczek a ja mu masuje i ząbek szybciej przebija skórę a potem jest już łatwiej. Chyba z rossmanie kupilam.
Wikus w nocy wstaje ok 2.30 i 4.30 i 7. W lecie spał dłużej i lepiej ale to i wieczory nue były takie długie i więcej spacerów bylo

O to może kupię taką nakładkę.Ją się mrozi czy po prostu masuje?
Zapomniałam nafoczka napisać, że u Nas też jest katar. Dzisiaj powinnam Mikołaja wykąpać, ale boje się że pogorsze sprawę. Ostatni raz jak Mikołaj miał katar to kupiłam taką maść rozgrzewającą dla niemowląt, smarowałam mu stopy i plecy. Udało się bo wyzdrowiał :) Ale masz fajnie! Mój Mikołaj wstawał tak do 3 miesięcy :)

Dziewczyny my tez katar przerobiłyśmy jak Emma miała 6 tygodni niestety za pozno odkryłam wspaniały odciągacz do odkurzacza Katarek i skończyło sie zapaleniem ucha, na szczęście obyło sie bez antybiotyku, tylko miejscowo w kroplach! Polecam Wam ten Katarek - rewelacyjnie odciąga! I nie bójcie sie ze to do odkurzacza, bo można tego używać od pierwszych dni życia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez siusiak biorę w dół.
Wiecie co ja troche poczytałam o tym napięciu ale i tak nie rozumiem o co chodzi czy to jest złe czy trzeba leczyć

Ziemniaczku tak trzeba to leczyć! Pójdź moze z Małym do jakiego fizjoterapeuty zeby go obejrzał, on najlepiej ci powie czy to to i pokaże ćwiczenia

O to może kupię taką nakładkę.Ją się mrozi czy po prostu masuje?
Zapomniałam nafoczka napisać, że u Nas też jest katar. Dzisiaj powinnam Mikołaja wykąpać, ale boje się że pogorsze sprawę. Ostatni raz jak Mikołaj miał katar to kupiłam taką maść rozgrzewającą dla niemowląt, smarowałam mu stopy i plecy. Udało się bo wyzdrowiał :) Ale masz fajnie! Mój Mikołaj wstawał tak do 3 miesięcy :)
Hope to wygląda tak. Daje na to troszkę żelu i się tak bawimy
20161218_113156.jpg
Dziewczyny my tez katar przerobiłyśmy jak Emma miała 6 tygodni niestety za pozno odkryłam wspaniały odciągacz do odkurzacza Katarek i skończyło sie zapaleniem ucha, na szczęście obyło sie bez antybiotyku, tylko miejscowo w kroplach! Polecam Wam ten Katarek - rewelacyjnie odciąga! I nie bójcie sie ze to do odkurzacza, bo można tego używać od pierwszych dni życia

Nasz tez miał pierwszy katar jak miał 2.5 mca, teraz to trzeci raz ale to przez to ze starszy przynosi z przedszkola. Tez kupilam katarek. Polecam

Załączniki

• 20161218_113156.jpg
    20161218_113156.jpg
    209 KB · Wyświetleń: 76
Hope to wygląda tak. Daje na to troszkę żelu i się tak bawimy
Zobacz załącznik 788038

Nasz tez miał pierwszy katar jak miał 2.5 mca, teraz to trzeci raz ale to przez to ze starszy przynosi z przedszkola. Tez kupilam katarek. Polecam

Witam w klubie! U nas tez w domu pierwszoroczny przedszkolak - ciagle zasmarkany i kaszlący [emoji20]

reklama
Witam dziewczyny.Moje cudo tez wylezane prawie caluska ciaze i w domu i z ciaglymi wyjazdamo do szpitala bo a to krwawienie a to bole a to malo wrecz brak ruchow i tak caaaala ciaze.Koncowka i miesiac w klinice.Ale moj cud ma wlasnie 10 miesiecy i ciagle sie usmiecha.Pozdrawiam wszystkie Mamusie wylezanych Skarbeczkow

Do góry