reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Mój maz śpi ze mną ale w nocy ja wstaje do Emmy! Od samego początku tak było i to z mojego wyboru bo on chodzi do pracy, a u nas pobudka w nocy wyglada tak ze biorę Mała do łóżka daje cyca - czasem obydwa i jak sie naje idzie do swojego łóżka i zasypia! Nie przewijam jej w nocy, robiłam tak przez pierwsze dwa miesiące i ta ja tylko niepotrzebnie rozbudzalo! Pampersy i Dada bez problemu wytrzymują cała noc!
A tak poza tym mój maz rewelacyjnie zajmuje sie dziećmi! Mogę go z nimi spokojnie zostawić i wyskoczyć na chwile do sklepu, fryzjera czy gdzie bądź! W zeszły piątek nawet byłam na imprezie firmowej od 22:30-2:30 [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My karmimy na zadanie i tylko cyc. Przerwy zrobiły sie dłuższe, mała spokojniej śpi. Starsza karmiłam 2 lata na przekór wszystkim, bo ja mała i cyce malutkie. I ciagle tylko słyszałam, ze nie dam rady itp.
Narazie było tylko wyjście na ważenie. Nie mam miejsca na wózek a z 3 piętra bym go nie dała rady znosić i wnosić. Dopiero od stycznia zmieniamy mieszkanie to sie to zmieni.
Mój maz mała zachwycony, chętnie sie nią zajmuje. Dziś nawet sam w nocy wstał i zmienił pampersa i mi podał do karmienia, choć z niego śpioch.

Mój mąż to w ogóle jest wyjątkowy egzemplarz. Przez tydzień od wyjścia ze szpitala tylko on wstawał do małego bo ja nie mogłam. Teraz Krzyś ma tylko jedno karmienie nocne więc wstajemy do niego na zmianę. I tak codziennie ktoś jest super wyspany :) ale u nas mm więc się tak da. A opiekuje się nim wspaniałe więc na dłużej też zostaje z nim sam jak trzeba :)

to super. Mój Mikołaj ma 5 msc i się nieprzekreca. Ćwicze z nim :) Może ma problem z powodu tego obniżonego napięcia mięśniowego.
A słuchajcie mój zawsze jest mokry po nocy, cały czas zmieniam śpiochy! Kupiłam nawet rozmiar większe pieluchy ale dalej to samo. Też nie chcę zmieniać pieluchy w nocy żeby go nie rozbudzać. Macie jakiś sposób :)?
Mój mąż nie śpi z Nami. I śpi bardzo długo. Czasem by mi się przydał w nocy jak musze wyjść po coś z sypialni a mały płacze. Ale trudno, daje radę :)

My sprawdzamy w nocy pieluszkę i często się zdarza że zmieniamy, ale na szczęście nawet jak się rozbudzi to później zasypia bez problemu. Na noc używam tych pampersów premium care, które mają pasek wskazujący zasikanie. Mi to bardzo pomaga.

Dziewczyny czy używanie lozeczek turystycznych? Czy one są bezpieczne i w miarę wygodne dla dziecka? Szukam czegoś do spania dla małego u teścia i właśnie zastanawiam się nad takim turystycznym lozeczkiem. U moich rodziców ma normalne lozeczko, ale takie składane mogłoby się przydac na jakieś wyjazdy... macie jakieś doświadczenia?

Moja siostra na wyjazdy ma właśnie składane łóżeczko i jest zadowolona. Tylko wiele osób narzeka na ten materac, że cienki. No i nie ma regulacji wysokości.

Też używam pampersów z tym paskiem, ale u nas kupki często więc po nocy min 3 sztuki są.

reklama
Wiekszosc moich znajomych uzywa tych lozeczek turystycznych na codzien bo jak dziecko zaczyna wstawac to sie nie obija o szczebelki i z tego co slyszalam to sa rowniez takie z regulacja wysokosci np w dwoch punktach. Ja zamierzam zmienic drewniane lozeczko ktore mamy pozyczone na takie turystyczne za jakis czas. No i sklada sie w moment wiec mozna wszedzie zabrac. :)

Ja od pewnego czasu tez nie przebieram w nocy i czasami pielucha nie wytrzyma ale bardzo rzadko. Ostatnio przerzucilam sie z pampersow na babydream fit&play i bardzo mi przypominaja premium care a zaplacilam za 52 sztuki 21zl.

Moja sie przekreca na boki jak zla i ostatnio po cwiczeniach zalapala ze ma sie podpierac na lokciach i nie robic samolotu gdy lezy na brzuchu dzieki czemu dluzej wytrzymuje. Teraz mamy cwiczyc min 3 razy dziennie co pochlania bardzo duzo czasu a nie zawsze jej sie podoba...

n59y6iye227k1jnm.png

Do góry