reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyglądać sexy

tak, wiem że powierzchniowo,ale też słyszałam o kremach które maja witaminy A i te retinole że nie powinno sie stosować w czasie ciąży,a i na bazie kwasów owocowych też nie za bardzo. czytałam to już w kilku artykułach np,mamashape.

reklama
Z retinolem (czyli wit. A) faktycznie nie powinno się stosować w pierwszych miesiącach bo to za duża dawka witaminy dla organizmu maluszka (może mieć wady rozwojowe), kwasy owocowe odpadają ze względu na to, że mogą zostawić plamy na skórze (wspóldziałając z szalejącymi hormonami), natomiast takie wyciągi jak kofeina nie powinny zaszkodzić maleństwu.

wczoraj kupiłam sobie kurteczkę na jesień,jest bombowa i bardzo tanio mnie wyszła :) warto czasem zerknąc w sklepie na ciuchy :D akurat dziś mi się przydała,na dworze chłodnawo i siąpi deszczyk...

Ja się właśnie zastanawiam co tu wygodnego a jednocześnie ciepłego ubrać na te pierwsze zajęcia w SR. Pewnie obrobię szafę męża i gwizdnę mu jakąś bluzę, akurat będzie teraz na mnie pasować ;)

Teraz jak piłeczka zaczyna mi sterczeć do przodu zaczynam się dobrze czuć w obciałych rzeczach, no jeszcze trochę się wstydzę wielkiego sterczącego pępka.... Muszę sobie kupić coś ciążowego bo na razie chodziłam w swoich luźniejszych ciuchach, ale już się nie mogę pozapinać... A ciążowe ciuszki zawsze ni się bardzo podobały :) :) :) Więc nadszedł ten czas :)

to super że już ciuszki obcisłe :) i czekam z niecierpliwością na jakieś Twoje zdjęcie z brzuniem :) ja mam teraz aparat cyfrowy więc pewnie będę zarzucać "listopad" swoimi zdjęciami :)

przyznam że ostatnio trochę przestałam smarować się kremami typowymi dla kobiet w ciąży i od razu mnie to pokarało :( na jednej piersi zobaczyłam takie 2 małe czerwone linie(rozstępy,wrr) i pierwszy raz je odczuwałam,normalnie nie mogłam podnieść ręki do góry bo strasznie mnie to bolało!muszę dziś kupić krem,chyba gerbera zakupię.

Ja na szczęście rozstepów nie mam, ale dopadł mnie cellulitis. Już 9 dni sie smaruję i chyba maluśko, ale sie poprawiło. Na tubce jest napisane, że juz po 14 dniach widać efekty. Ja mam przez to straszne kompleksy, ale wczoraj na plaży widziałam wiele dziewczyn z cellulitem, które wcale się tym nie przejmowały.

pycha zawsze mnie ciekawią te napisy na kremach że działają po 14 dniach,ja używam już z miesiąc krem ujędrniający i zastanawiam się teraz czy coś sie poprawiło :) bo tak naprawdę chyba chodzi o to żeby to wszystko połączyć z ćwiczeniami i dietą,tylko o tym nie piszą :) jak się okaże że u Ciebie ten krem działa to kupuję ten sam,lepiej używać coś sprawdzonego :)

eg a Ty dalej ćwiczysz tę jogę?ja jeszcze za żadne ćwiczenia się nie wzięłam choć obiecuje to sobie cały czas :)

reklama
Ćwiczę i nawet zauważyła, że przestał mnie w ogóle boleć kręgosłup, a brzuszek jednak coraz większy ;) Do tego jeszcze doszły mi te ćwiczenia, które pokazuje położna.

Do góry