tak, wiem że powierzchniowo,ale też słyszałam o kremach które maja witaminy A i te retinole że nie powinno sie stosować w czasie ciąży,a i na bazie kwasów owocowych też nie za bardzo. czytałam to już w kilku artykułach np,mamashape.
reklama
Z retinolem (czyli wit. A) faktycznie nie powinno się stosować w pierwszych miesiącach bo to za duża dawka witaminy dla organizmu maluszka (może mieć wady rozwojowe), kwasy owocowe odpadają ze względu na to, że mogą zostawić plamy na skórze (wspóldziałając z szalejącymi hormonami), natomiast takie wyciągi jak kofeina nie powinny zaszkodzić maleństwu.
Teraz jak piłeczka zaczyna mi sterczeć do przodu zaczynam się dobrze czuć w obciałych rzeczach, no jeszcze trochę się wstydzę wielkiego sterczącego pępka.... Muszę sobie kupić coś ciążowego bo na razie chodziłam w swoich luźniejszych ciuchach, ale już się nie mogę pozapinać... A ciążowe ciuszki zawsze ni się bardzo podobały Więc nadszedł ten czas
przyznam że ostatnio trochę przestałam smarować się kremami typowymi dla kobiet w ciąży i od razu mnie to pokarało na jednej piersi zobaczyłam takie 2 małe czerwone linie(rozstępy,wrr) i pierwszy raz je odczuwałam,normalnie nie mogłam podnieść ręki do góry bo strasznie mnie to bolało!muszę dziś kupić krem,chyba gerbera zakupię.
Pycha
mama Mai i Marty
Ja na szczęście rozstepów nie mam, ale dopadł mnie cellulitis. Już 9 dni sie smaruję i chyba maluśko, ale sie poprawiło. Na tubce jest napisane, że juz po 14 dniach widać efekty. Ja mam przez to straszne kompleksy, ale wczoraj na plaży widziałam wiele dziewczyn z cellulitem, które wcale się tym nie przejmowały.
pycha zawsze mnie ciekawią te napisy na kremach że działają po 14 dniach,ja używam już z miesiąc krem ujędrniający i zastanawiam się teraz czy coś sie poprawiło bo tak naprawdę chyba chodzi o to żeby to wszystko połączyć z ćwiczeniami i dietą,tylko o tym nie piszą jak się okaże że u Ciebie ten krem działa to kupuję ten sam,lepiej używać coś sprawdzonego
eg a Ty dalej ćwiczysz tę jogę?ja jeszcze za żadne ćwiczenia się nie wzięłam choć obiecuje to sobie cały czas
eg a Ty dalej ćwiczysz tę jogę?ja jeszcze za żadne ćwiczenia się nie wzięłam choć obiecuje to sobie cały czas
reklama
Podziel się: