reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wychowywać, ale jak?

To widze,ze nie tylko ja mam problem z ubieraniem Mileny. Ostatnio oprocz tego,ze nie chce sie w ogole ubrac, to jeszcze wybiera sobie ubrania np. krzyczy ze nie ubierze tych rajstop, albo skarpetek i ze chce inne. Chyba modnisia mi rosnie:rofl2::sorry2:

reklama
Zgadzam sie z Kasią:tak:.
Jesli Zosieńka chetnie z Toba współpracuje,to bardzo dobrze,bedzie mniej pracy w przyszlości.
Konrad na razie jest sklonny dogadac sie własciwie w kazdej sytuacji.Zawsze uprzedzam go co bedziemy robic i generalnie sie nie sprzeciwia.jak czegos nie moze dostac od razu,to nawet grzecznie potrafi poczekac:szok:;-).Zabawek nie sprzatamy razem,wlasnie zauwazylam mój bład;-).

Nie wiem, czy Wasze dzieciaczki też tak mają, ale Oliwka uwielbia być goła. Po kąpieli i rano trochę pozwolę jej pobiegać na goło, zanim ją ubiorę, dostaje wtedy wigoru, biega po całym mieszkaniu, tańczy i woła: jestem goła! jestem goła! Normalnie widać na jej twarzy taką radość :-D że pomimo tego, że się boję o zaziębienie (zwłaszcza po kąpieli), to nie potrafię jej odmówić tych kilku minut szczęścia ;-)

Nie wiem, czy Wasze dzieciaczki też tak mają, ale Oliwka uwielbia być goła. Po kąpieli i rano trochę pozwolę jej pobiegać na goło, zanim ją ubiorę, dostaje wtedy wigoru, biega po całym mieszkaniu, tańczy i woła: jestem goła! jestem goła! Normalnie widać na jej twarzy taką radość :-D że pomimo tego, że się boję o zaziębienie (zwłaszcza po kąpieli), to nie potrafię jej odmówić tych kilku minut szczęścia ;-)

To Oli i Milka moga sobie podac rece. Milena tez jest szczesliwa jak moze biegac na golasa. :tak::tak:

:-D:-D:-DKonrada szybko ubieram po kapieli,jakos nigdy nie zapróbował takiej frajdy:-D.

Emilka też tak ma :tak:
o 18:00 najczęściej się rozbiera i biega i woła że chce się myć ale po kąpieli jej na golasa nie puszczam choć jak zje kolacje i leży u nas w łóżku to sciąga spodnie i leży z gołym tyłkiem i tak najcześciej zasypia :tak:
z rana ściąga je z powrotem i biega aż ją znowu ubiorę a w dzień jak biega w samych rajstopkach to potrafi się kilka razy rozebrać

Emilka też tak ma :tak:
o 18:00 najczęściej się rozbiera i biega i woła że chce się myć ale po kąpieli jej na golasa nie puszczam choć jak zje kolacje i leży u nas w łóżku to sciąga spodnie i leży z gołym tyłkiem i tak najcześciej zasypia :tak:
z rana ściąga je z powrotem i biega aż ją znowu ubiorę a w dzień jak biega w samych rajstopkach to potrafi się kilka razy rozebrać
:-D:-D

U nas dokładnie to samo, tylko ,ze Marta mowi: '"jestem golas":tak::-D

reklama
u nas dokładnie to samo i tylko wtedy Szymek korzysta z nocnika inaczej o nim totalnie zapomina.

Do góry