reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wychowanie naszych maluchów - zachowania, emocje...

keyko tak :tak: opiera sie np o szafke i odchyla sobie glowe do tylu i np ma cos w raczce i sie bawi a glowa tak robi do tylu do przodu do tylu do przodu ze nie zeby jakos tam mocno ale robi :eek:

reklama
Moja uwielbia okulary- zdejmować :-D:-D:-D

No i nauczyła się obrażać, strzela focha, że szok...bawi się czymś i jak jej zabierzemy, bo jest to np tel Tatusia to jest pisk, a potem mrużenie oczu i robienie dziubka z usteczek, w tym samy czasie odgina głowę do tyłu robiąc mini garba...komiczne :-D:-D:-D, kurcze, ale jeszcze nie udało mi się tego uwiecznić :dry:

Moja tez sie boi ludzi w okularach:sorry2:,daje buziaki-karpiki i wogole bardzo lubi sie po przytulac sama z siebie ,jest taka pieszczoszka.:tak::-):-):-):-)
Glowa tez wali i w tyl i w przod:baffled:
Ogolnie nie slucha sie mnie,czasami tylko zareaguje na moje NIE WOLNO:dry:

U nas też często jest grana rybka- cmoook :tak::-), a przytulaczek też z niej niezły...jak ma ochotę oczywiście :-)

A jeszcze jedno pytanie. Czy wasze dzieci siadają plecami do czegoś i zaczynają uderzać w to głową. To zachowanie mnie troche nie pokoi:confused:
nie. ale kładzie się na podłodze i nogami wali w jakiś przedmiot. :-)
z tego co pamiętam to moja siostra specjalizowała się w odbijaniu od oparcia kanapy.

Natanowi parę razy się zdarzyło obijać główka ścianę,wyglądało,że bardzo mu się to podoba:eek:
tera jak się bawimy i chcę go posadzić na podłogę to tak się prostuje,że zostaje mi go tylko położyć:-D:-D

Dominik wogóle boi się obcych, okularników z samej racji okularów nie, tylko obcych okularników.
Bardzo nie lubi jak mam turban z ręcznika, jak był mały to ryczał a teraz się chowa i wygląda zza winkla czy ten ktoś już poszedł. Ostatnio zaczęłam wiązać włosy ( bo strasznie szarpał za nie) i się długo przyglądał co jest nie tak. Zaczęłam zakładać opaskę , przez pól dnia się na nią patrzył dziwnie. Teraz umie już ja ściagnać i założyć z powrotem.

Nie ryczy jak mnie nie ma i jest z tatą, mało tego mogłabym wyjść i nie wrócić długo nawet by wtedy nie zauważył. Z tym to mi akurat ciężko bo tak myślę czasami, że on mnie mniej kocha. Nie podnoszę go do sufitu, nie pozwalam mu wsadzać łapki do video, nie oglądam z nim kreskówek. Z tatusiem jest weselej.

Daje buzi na życzenie lub jak ma humor ale tak z otwartym pyszczkiem , taki karpik. Robi też noski-noski-eskimoski i buc (delikatnie czołem w inne czoło). To takie jego okazywanie czułości. Bije też z liścia po twarzy i brzuchu ale nigdy mnie. Mnie gryzie w... pierś.
Jak zwykle mnie rozwaliłaś :-D:-D:-D:-D:-D Lubię czytać twoje posty, masz super poczucie humoru :-D:-D:-D:-D
Z tym biciem z liścia to u nas jest tak, że mama zawsze obrywa :dry: Ta mama, która karmi, ta mama, która w nocy wstaje, ta, która zawsze jest w pełni gotowa do pomocy :nerd:. Będę musiała jej tego zabraniać, bo się rozbestwiła...

Amelka boi się ludzi, a u lekarza jak jesteśmy to jest taki ryk!!!! Śmieję się, że ma chyba po mnie góralskie płuca, nie wiem skąd w niej tyle pary, żeby się tak drzeć

reklama
Och, shanta.
imangel.gif

Ja zrobiłam z Miku dzikuska bo jestem mało kontaktowa, ale zmienię się i na wiosnę będę chodzić na plac zabaw i gadać o dupie Maryni z innymi mamami. O dziwo, to samo robię na forum i zupełnie mi to nie przeszkadza.

Dziś mieliśmy gości ale z małymi dziećmi ( 3miesiace i 2 lata) a Miku bardzo lubi dzieci ( reklama z chichoczącymi dziećmi jest hitem, pokazuje palcem na dzidzie w gazecie, daje buzi dzidzi-lalce, typowe zachowania dla jego wieku ale śmieszne).
Zupełnie mu nie przeszkadzało, ze było dużo ludzi w domu, ze obcy brali go na ręce, popisywał się i wreszcie polubił niektóre zabawki (które chyba jednak kupiłam na wyrost) bo zobaczył, że duża dzidzia się nimi bawi.
Więc pewnie fajnie mieć dzieci z niewielką różnicą wieku, bo młodsze małpuje starsze przez to się szybciej rozwija.

Oglądałam program mamowo- dzieciowy na tvn style ( powtórka jakaś) i tam mówili,że inteligencja dziecka zależy też od tego jak zachowywal sie tata w okresie naszej ciaży. Jesli był czuły , uczynny to IQ w góre jeśli zlewał to w dół. No i w ten sposób Miku ma juz na starcie w plecy. Głupie chłopy.

Ostatnia edycja:
Do góry