reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wybór wózka dla naszego maleństwa:)

Wózki zaczęłam oglądać w momencie jak zaczęliśmy planować ciążę. Podoba mi się wózek firmy kaps3 model jazz, wózek mimo że na ramie stalowej jest lekki, zwrotny, na amortyzatorach. Wszystkie części wózka można odpiąć, zdjąć i wyprać.
Dla dziewczyn z okolic Poznania polecam hurtownię w Komornikach PPHU Maret Marian Trybuś, ul. Słoneczna 11, 62-052 Komorniki - Wózki dziecięce, odzież niemowlęca, chodziki, łóżeczka . Swego czasu kupowałam tam wózek do Gosiaka, mają duży wybór od najtańszych wózków po te wypasione, plus foteliki samochodowe, łóżeczka, materacyki, pościele itp.

reklama
u mnie problem z wyborem wozka odpada bo bede miec po starszym synku x-landera xa
jak sie drugie urodzi to syn bedzie mial 2,5 wiec albo kupie taka specjalna dostawke albo bedzie na piechote za raczke z nami chodzil :)

ja też mam xlandera tylko xt czyli trójkołowca... poradziłam mi przyjaciólka która go ma i akurat trafił się używany bo nowy w takim zestawie jak mam ze wszystkimi dodatkami kosztuje ok.2000zł ja jestem zagranica wiec przesylke bym musiala doliczyc. A tak mam wszystko za 1100zł spacerówka,gondola,fotelik wpinany również do stelaża i śpiworki do spacerówki i gondoli(w zime na pewno sie przyda),2 pokrowce przeciwdeszczowe, parasolke i torbe do gondoli. Wszystko w naprawde dobrym stanie.

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: MURA 4 (zestaw 3w1) 2011 wózek spacerowy + gondola + fotelik Maxi Cosi CITI

ja pochwalę się swoim wyborem:) akurat sam wózek będziemy kupować w salonie firmowym na miejscu, żeby serwis był blisko, no i obiecali nam rabacik:) teraz cieszę się że już wiemy co kupimy, bo znowu muszę leżeć i nie wiem, czy kiedyś jeszcze będzie taki dzień, że będę mogła pobiegać po sklepach i próbować różne modele...

Jaki kolor wózka jest najlepszy? czarny smutny.. czerwone wózki są podobno brzydkie.. chociaż osobiście w czerwonych nie widzę nic złego.

Munie ładnie sie prezentuje ten twój wózek:-) co do kolorów napewno jestem PRZECIW rózowym i niebieskim wózkom. Mnie czerwone sie nie podobaja- chociaz lubie ten kolor to wydaje mi sie taki "kurewski";-) Ja jeszcze nie wiem jaki kolor wybiore (bo nawet jeszcze modelu nie wybrałam) ale napewno beda to kolory: beź, ciemna zielen, stonowany fiolet, braz... któras z dziewczyn wrzucała taki mix kolorów, cos w tym stylu (kolor i model wybrany przypadkiem:-)) http://www.swiatwozkow.pl/tako-jumper-x-gleboko-spacerowy-kolor-ck05-1szt-p-4368.html
takie zestawy kolorów i wzorów tez wygladaja ciekawie:-)

A ja własnie jedyne jakie ogladam wozki to czerwono czarne/granatowe

i wiem ze na 98% taki bedziemy miec :-)

wiec mysle ze to zalezy po prostu od ulubionej kolorystyki przyszlej mamy :-D

Poświęciłam wczoraj kilka godzin na wózki, wiem już jaka waga jest odpowiednia, jaki wózek mniej więcej chcę, nie chciałabym nowego. Widziałam u znajomej wózek z Allegro używany w bardzo dobrym stanie, przegladam oferty:

Maxi Cosi
Chicco
Graco
gtx espiro(koleżanka ma, prowadziłam dziecko i wózek bardzo fajny)

Taaa kolor wózka też ciągle o tym mysle:) chociaz jeszcze sie nawet ostatecznie nie zdecydowałam na model ani firme:) Z tych bardziej nowoczesnych modeli najbardziej podobają mi się te czarne, grafitowe ciemnoszare...i w cale nie wydają mi się smutne...tylko martwie sie jak to bedzie latem, jak buda bedzie taka ciemna pewnie bedzie maleństwu przygrzewać....podobają mi sie tez zielone z tych ciemniejszych ale to juz tak chyba bardziej dla chłopca...Z klasycznych granatowe brązowe bezowe...dobrze ze mamy w czym wybierać...
Co do wózka to teraz aktualnie po głowie krążą mi dwa nieprzerwanie roan marita (klasyczny) no i od jakiegos czasu xlander XA sporo ich ostatnio widzialam na zywo...w wersji z gondola i z spacerówką z malutkim dzieckiem i juz z takim większym wydaja sie być bardzo wygodne zarówno dla pchajacego jak i pasażera:) na początku nie brałam tego wózka pod uwagę w ogóle a teraz proszę....na decyzję mamy jeszcze troche czasu...ale juz w połowie października chciałabym juz sie nie zastanawiac jaki..w listopadzie planujemy zakup:)

reklama
Do góry