reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wybór wózka dla naszego maleństwa:)

ja zwracam uwagę :

- mieszkam pod lasem, osiedle domków..drogi polne, czyli wózek z dobra amortyzacją na pompowanych dużych kołach

- wózek musi miec skrętną oś, lub kółka przednie ..zawracać będę na miejscu

- musi być lekki i wytrzymały..bo będą wozić syna ..jego bracia i juz mówią, że ma być sprzęt do crossa..hheheh poza tym pamiętam jak mąż z nimi biegał w wózku po lesie

- kolor wózka..taki bym mogła zaprać gąbką upaćkaną spacerówkę od wafelka i by po zapieraniu nie zostawały mi kolorowe plamy ew. zacieki

- wygląd..i tu podoba mi się xlander, ew. nowy tako

- wytrzymałość..konstrukcja z wahaczem, koła..i tu tylko Hauck to ma, trudno dostępny wózek

- banalnie prosty i tani wózek z kołami pompowanymi, lekki wydawał się...to te z polskich typu..Kunert, Maked..itd. tylko ten wygląd mnie odrzuca

- ja potrzebuję wózka, dla jednego dziecka, ale gdy kupowałabym na początku rozwoju rodziny..kupiłabym wózek by wychować dwójkę

- dla mnie wózek może być używany..ale te co oglądam cenią się..albo maja jakiś mankament..i się wkurzam...np. xlandery..większość nie ma odwracanej spacerówki do mamy..a ja latem chce dzida wozić..już na leżacą w spacerówce..poza tym czu nie są to wózki przereklamowane?..nie wiem podoba mi się kolor desert....i wiem, że sprzdedam go jak odchowam dziecko..bo widze na allegro jak się biją o nie...

- tyle...waga, funkcjonalność, wygląd, marka tez by można się cieszyć nim i sprzedać ewentualnie

reklama
Ja na szczęście do sklepu wybrałam się z siostrą :) ktora ma dzidzie i wiedziała na co zwrocic uwage i co w jej wozku przeszkadzało:) Wiekszosc z tego co napisała betibeti pokrywa sie z tym o co moja siostra wypytywala badz sama sprawdzala w sklepie.Tylko u nas wózek potrzebny do miasta a w lato na drogi polne.Wiec patrzac na nasze chodniki wchodzily w gre tylko pompowane opony i skretne przednia os,
waga stelaza i gondoli/spacerowki, mieszkam na 2 pietrze,
ile miejsca zajmuje stelaz po zlozeniu i jak zdejmuje sie kółka (zeby nie bylo problemu z wlozeniem do bagaznika)I tutaj rowniez wazne jak zdejmuje sie gondole/spacerowke ze stelaza :)
Tyle ode mnie :)

jeżeli nie przekreślacie wózka używanego i chcecie mieć taki ktory jest łatwo sprzedać, to myślę, że możecie rozważyć wózek maxi cosi mura 4 - ja kupiłam akurat nówkę, ale tak jak czytam Twoje wymagania betibeti to chyba wszystkie spełni - nie jest jedynie ultralekki - ale też nie jest ciężki - waga przeciętna - przed zakupem duzo nim manewrowałam w sklepie i jest w porównaniu do innych bardzo latwy do prowadzenia - jest tez podobny do xlandera, bo oba porownywalam - jedynie kolorystyka jest mniej atrakcyjna

swoja droga to pochwale sie Wam testem ktory wymyslil moj maz na wozki - trzeba sprawdzić czy jedną ręką latwo unosi się przod wozka - i czy jedną ręką jesteśmy w stanie nim skręcić - to drugie akurat nie ma znaczenia przy skretnych kólkach przednich, ale to pierwsze to manewr ktory bedziemy wykonywac na kazdym krawezniku i dziurze - ja w sklepie jedną ręką bez problemu podniosłam tylko dwa wózki - mure 4 maxi cosi i emmaljungę nitro city, poza tym trzeba brac tez pod uwage fakt, że jak bedzie dzidzia w srodku to jeszcze więcej siły będzie trzeba włożyć w wózek przy prowadzeniu

a ja naszukałam sie w necie i nagadałam ze gondola ma być duża i kupiliśmy zupełni coś innego, ale był niedrogi,
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-babysafe-style-2w1-2012-i1916861003.html

a dokupiliśmy fotelik maxi cosi+adaptery, bo jak poszlam do sklepu to dopiero wtedy dowiedzialam sie ze foteliki w zestawach nie maja wszystkich certyfikatów i mimo ze sa dopuszczone do ruchu to nie sa tak bezpieczne jak fotelik za >500 zł
wózek kupiliśmy czarny z czerwienia za 1100 zł a z fotelikiem wysżło 1700
no ale foto nie odzwierciedla niestety tego wózka
cena tego wózka jest mniejsza na rynku bo to producent początkuący i daje konkurencyjną cene, zobaczymy czy zakup sie sprawdzi. mimo ze nie kupowalismy sami tego wozka to nie chcialam naciągać dziadka ;) a podobał mi sie laret bo jest super jednak z tym fotelikiem wysżło >2000 zł

Ostatnia edycja:
betibeti co do quinny freestyle ostatnio na niemieckim ebay chodzila czerwona nowka po 111-140 euro z fotelikiem, oczywiscie z gondolka, adapterami do montarzu, folia przeciw deszczowa i moskitiera, torba i cos tam jeszcze bylo, warto zajrzec i tam. W przeliczeniu nie wychodzi za drogo^^ oryginalnie pakowany, 2 lata gwarancji dawal koles na niego.
Znow zapomnialam maja opcje sciagania pokrycia do prania w pralce gondolka i spacerowka rowniez.
o matko jeszcze skleroza mi sie przyplatala w ciazy :D
Ja tez szukam quinny ale speedi jest wyzszy a dla moich panow to wazny argument dla ferrari ;-), bo juz sie licytuja ktory bedzie jezdzil z Niunia :D

podrzuce pare linkow dla porownania

1 jest speedi ale nie moj kolorek
http://www.ebay.de/itm/QUINNY-SPEED...en_Buggies&hash=item19ca7f7e47#ht_4398wt_1396

nie co tanszy rowniez speedi

http://www.ebay.de/itm/QUINNY-SPEED...en_Buggies&hash=item2315e3a0a9#ht_9948wt_1396

2 freestyle nowka w sklepie cos po przeliczeniu okolo 1400 za to kompletna
http://www.ebay.de/itm/Freestyle-Co...n_Buggies&hash=item1c1f3093eb#ht_21619wt_1163
p.s.

patrz pod kinderwagen kombi

p.s.II

przymierzalismy sie do quinny 3 kolowcow i powiem szczerze, ze sie swietnie prowadza sa bardzo zwrotne, nie za ciezkie na aluramie speedi ma dodatkowo hamulec reczny, chyba na lesne przechadzki po gorkach to nie jest zly pomysl, freestyle nie ma tego hamulca za to posiada wiekszy kosz na zakupy.

Ostatnia edycja:
szczerze to zgłupiałanbym jakbym naoglądała się więcej wózków. moja koelzanka na wypady w las polecała roana, niby sketnych kół nie ma, ale podobno swietnie sie prowadzi bo ma duże koła, i swietnie amortyzuje, wada jak dla mnie, kosz w postaci tacki,,, płytki jak dla mnie, ale ma cene super korzystna i do tego wybór kolorów mega duzy

ja mam tez x-landera xa ale kolor ocean.kupilam tylko w innym sklepie ale cenowo za 3 rzeczy to samo 1749zl.fotelik mam inny.do tego kupilam torbe do wozka bo w komplecie jest taka mala saszetka.za wszystko z transportem dalam 1927zl.ciesze sie ze najdrozszy zakup jest juz za nami.

reklama
no dla mnie kosz i torba miały znaczenie, moze nieczęsto sie przyda, ale zamierzam spoacerować i wyjezdzać, wiec torba jak ulkał bo mam duza, kosz też spory :)
jutro jadę odebrać w niedziele zamówionuy dziś czekał juz w sklpeie

Do góry