reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

Witam!Mój synek za tydzien skończy pół roku i już od prawie 2 tygodni ząbkuje (przynajmniej tak mi sie wydaje, bo ma twrde, lekko spuchnięte, ale nie zaczerwienione dziąsełka, no i często coś gryzie, jest marudny). Dziś wieczorem dostał gorączki 38,8 i od razu podałam mu Efferalgan. Niedawno sprawdzałam mu temperaturkę i miał 37,8. Zastanawiam się czy powinnam iść do doktora jeżeli nie ma innych objawów typu kaszel, katar, zaczerwienione gardełko? A jezeli tak to po jakim czasie - w książkach różnie piszą, np. jeżeli utrzymuje się ogrączka powyżej doby lub 3 dni? Co powinnam zrobic? Pozdrawiam

reklama
W takim wieku to żadnej gorączki nie można lekcewarzyć, prawdopodobnie bedzie to trzydniówka, moja tez ją przechodziła wtym okresie, ale ja wylądowałam w szpitalu, ponieważ młoda miała zawsze infekcje bakteryjne, dzieki pobytowi w szpitalu, dziecko zostało gruntownie przebadane, napewno pobyt w szpitalu jest stresujący ale wydaje mi się że pod opieką lekarzy matka będzie spokojniejsza, chociąz w tym okresie gdzie mamy tyle zachorowań na grypę nie wiem czy jest dobrym wyjściem pobyt w szpitalu.

Napewno trzeba zadzwonić do lekarza i zapytać sie co robić dalej.

Wydaje mi się, że potrzebna jest konsultacja lekarska. Ja też czekałam z wizytą u lekarza. Przez 3 dni gorączkował, byłam pewna, że to trzydniówka. Nie było innych objawów, więc byłam spokojna. Niestety bardzo się myliłam :(

Dziewczyny mają rację - przy ząbkowaniu raczej rzadko zdarza się gorączka, a jeśli już, to nie taka wysoka. Ja bym się wybrała do lekarza, choćby dla własnego spokoju.

pozdrawiam
nikita

Dziękuję wszystkim za odpowiedź i pomoc! Z maluszkiem byliśmy na pogotowiu, bo nasza pani doktor nie chciała przyjść na wizytę a w prywatnej przychodni lekarze sie pochorowali, a to był weeken. Okazało sie, że to nie tylko ząbkowanie, ale maly złapał infekcję noska, i na migdałkach miał dwie białe plamki. Teraz juz jest dobrze, bo temperatura zniknęła a jedyne co Maciusia denerwuje to te wyrastające ząbki. Pozdrawiam

http://Mój mały ma już 7 miesięcy, siedzi ale ząbków jeszce nie ma, choć gryzie co mu pod rękę podejdzie? U Waszych dzieci kiedy pojawił się pierwszy ząbek?

Witam! Jestem Monia :laugh: Mój Ignaś miał niecałe 3 miesiące jak mial już 2 jedynki na dole, ale to różnie bywa nie masz się co przejmować. Na wszystko przyjdzie pora.
Pozdrawiam ;)

Ignacy

Oj ja mnie i mojego maluszka to jeszcze czeka.Ale chcialam sie spytac od kiedy zaczyna sie zabkowanie?Bo moj maluszek ma dwa miesiace i i 12 dni i zaczyna sie slinic-czy to normalne?

Witam! Ślinienie jest jak najbardziej normalne, dziąsła przygotowują się do zębów.
Mój maluszek mial niecałe 3 m jak znalazłam w buzi dwie jedynki :laugh:
Pozdrawiam Monia

Ignacy

reklama
Hej, mój skarb ma dwie dolne jedyneczki śliczne, śnieżnobiałe. Zauważyłam je 27 stycznia ( 25 stycznia skończył 5 miesięcy) po kąpieli gdy zabrałam się do masowania dziąsełek....
Tezraz jest bardzo marudny, budzi się w nocy z paluszkami w buzi, ogólnie mało sypia więc pewnie wkrótce "wymacam" następne ;)
Pozdrawiamy gorąco

Do góry