reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

A ja tak nietypowo spytam przy temacie zębów :-) Nasza Ania od 3 dni jest wyjątkowo niespokojna, marudna i zła. Co prawa ślini się jak "mops" już od dłuższego czasu (kilka ładnych tygodni), w użyciu nonstop są gryzione palce, zabawki itp. ale od tych 3 dni szczególnie w nocy widać, że zębory chyba są tuż tuż. Marudzi, śpi bardzo niepokojnie, popłakuje, a jedynym "pomgaczem" jest krem na ząbkowanie, czym smarujemy jej rozpulchnione dziąsła co pomaga na kilkadziesiąt minut. Ale pytanie moje dotyczy czegoś innego, może i głupie, ale czy przy "ostrym"ząbkowaniu można iść na szczepienie? Ania była chora i musieliśmy odwlec 3 szczepienie hexą, od choroby minęło już prawie 2tyg., to teraz zaczyna się ząbkowanie, a przy nim też czytałem są i gorączki, wymioty, i inne gorsze rzeczy.

reklama
Oli przez 5 tygodni mila katar i kaszel-ale gardło oki, osłuchowo super, mocz oki, morfologia oki . goraczki brak-dzekco usmiechniete wesole, apetyt, alergia wykluczona ... .. . .chyba z 4 razy byliśmy u pediatry..............tylko górne jedynki się przebiły i jka ręką odjął katar i kaszel .Jak wychodziły mu gorne 2 to wymiotował ..........
A teraz idą zeby bezobjawowo-reguły nie ma
A katar to czesto się zdarza, bo jak dzieco ząbkuje to ma osłabiony organizm i łatwo się wszytko przyplątuje

pedro

Ja osbiście bym nie zaszczepiła dziekco które przry ząbkowaniu ma katar, gorączkuje itp......myślę ze dobry peditra odradzi.Ale jesli nic sie nie dzieje to szczepic
Z tym ze np po antybiotyku trzeba odczekac ok 4 tygodni newet 6 zanim sie zaszczepi dziecko......po wirusowce tez
A Oliś po urodzeniu był bardzo chory i wszystkie szczepienia mial odroczone o prawie 4 miesiące........................i wszystko jest oki:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Witam moj synek gdy skonczyl 2-miesiace zaczal sie slinic i wkladac raczki do buzi.,i tak do tej pory (ma 4 miesiace).Ostatnio zauwazylam ze wychodza mu 2 zabki na dole i dokucza mu swedzenie i bol dziasel ,probowalam dac mu gryzaczek silikonowy ale nic z tego, on woli swoje raczki:-),co moge zrobic?

Witam moja olivia tez zaczela sie slinic w wieku 3 mies.brac wszystko do buzki ale pierwszy zabek wyszedl jej w 6mies.zycia polecam przy zabkowaniu psikac 1raz tantum werde i dentinox zel jest najlepszy na zabkowanie pozdrawiam:-)

Tak, nam pediatra zaleciła...........bo to znieczula bo zawiera mentol.....................2 razy dziennie śmiało można prysnąć po razie.......na prawdę skuteczne

nasze zdiecia
dziewczyny coś skutecznego na ząbkownie , pomocy

reklama
Do góry