reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

A ja tak nietypowo spytam przy temacie zębów :-) Nasza Ania od 3 dni jest wyjątkowo niespokojna, marudna i zła. Co prawa ślini się jak "mops" już od dłuższego czasu (kilka ładnych tygodni), w użyciu nonstop są gryzione palce, zabawki itp. ale od tych 3 dni szczególnie w nocy widać, że zębory chyba są tuż tuż. Marudzi, śpi bardzo niepokojnie, popłakuje, a jedynym "pomgaczem" jest krem na ząbkowanie, czym smarujemy jej rozpulchnione dziąsła co pomaga na kilkadziesiąt minut. Ale pytanie moje dotyczy czegoś innego, może i głupie, ale czy przy "ostrym"ząbkowaniu można iść na szczepienie? Ania była chora i musieliśmy odwlec 3 szczepienie hexą, od choroby minęło już prawie 2tyg., to teraz zaczyna się ząbkowanie, a przy nim też czytałem są i gorączki, wymioty, i inne gorsze rzeczy.

reklama
Oli przez 5 tygodni mila katar i kaszel-ale gardło oki, osłuchowo super, mocz oki, morfologia oki . goraczki brak-dzekco usmiechniete wesole, apetyt, alergia wykluczona ... .. . .chyba z 4 razy byliśmy u pediatry..............tylko górne jedynki się przebiły i jka ręką odjął katar i kaszel .Jak wychodziły mu gorne 2 to wymiotował ..........
A teraz idą zeby bezobjawowo-reguły nie ma
A katar to czesto się zdarza, bo jak dzieco ząbkuje to ma osłabiony organizm i łatwo się wszytko przyplątuje

pedro

Ja osbiście bym nie zaszczepiła dziekco które przry ząbkowaniu ma katar, gorączkuje itp......myślę ze dobry peditra odradzi.Ale jesli nic sie nie dzieje to szczepic
Z tym ze np po antybiotyku trzeba odczekac ok 4 tygodni newet 6 zanim sie zaszczepi dziecko......po wirusowce tez
A Oliś po urodzeniu był bardzo chory i wszystkie szczepienia mial odroczone o prawie 4 miesiące........................i wszystko jest oki:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Witam moj synek gdy skonczyl 2-miesiace zaczal sie slinic i wkladac raczki do buzi.,i tak do tej pory (ma 4 miesiace).Ostatnio zauwazylam ze wychodza mu 2 zabki na dole i dokucza mu swedzenie i bol dziasel ,probowalam dac mu gryzaczek silikonowy ale nic z tego, on woli swoje raczki:-),co moge zrobic?

Witam moja olivia tez zaczela sie slinic w wieku 3 mies.brac wszystko do buzki ale pierwszy zabek wyszedl jej w 6mies.zycia polecam przy zabkowaniu psikac 1raz tantum werde i dentinox zel jest najlepszy na zabkowanie pozdrawiam:-)

Tak, nam pediatra zaleciła...........bo to znieczula bo zawiera mentol.....................2 razy dziennie śmiało można prysnąć po razie.......na prawdę skuteczne

nasze zdiecia
dziewczyny coś skutecznego na ząbkownie , pomocy

reklama
Do góry