reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

reklama
u nas zabki wyszly dokladnie 19 maja pierwszy i 23 maja drugi ;-) objawy przeoczylam, slinil sie to fakt ale nie zawsze to bylo zwiazane z zabkami ;-) teraz chyba wychodza gorne zabki i maly baaardzo marudzi :-(

Dziewczyny, mam wielki problem. Moja córeczka od kilku dni jest strasznie marudna, PŁACZE CHOĆ ZAWSZE BYŁA SPOKOJNA, WCIĄŻ BIERZE rączki do buzi, jakby była głodna, a wiem, że sie najada, bo robi to po posiłku, a ma 9 tygodni i je około 140ml mieszanki. mam wrqażenie, że bolą ją dziąsła. Z prawej strony do góry dziasła mają takie dziwne białe zabarwienie. Nie wiem, czy są obrzmiałe, ale białe napewno. Czy to mogą być ząbki???? Czy to nie za wcześnie???? Pomóżcie....

pysia25 a może malutka ma pleśniawki w bużce.To taki biały nalot jak po mleczku(mogą być pojedyncze plamki),który nie schodzi gdy się potrze np. pieluszką.Pleśniawki mogą boleć,lub drażnić dzidzię i wtedy się denerwuje.Zwroć na to uwagę.Mój synek miał pleśniawkę na wewnętrznej stronie wargi i bardzo się denerwował,ale szczególnie podczas ssania piersi.Pędzlowałam mu Cebionem i po 2 dniach zniknęła bez śladu.Bo na zabkowanie chyba za wcześnie,choć zdarzają się dzieci ząbkujące w 3 miesiącu życia,a objawy mogą być kilka tygodni wcześniej.

Rozalko, dzięki za odpowiedź. Natka miała pleśniawki po powrocie ze szpitala. SmaROWAŁAM JEJ BUŹKĘ aftin i przeszło a też miała je na wewnętrznej stronie dolnej wargi. A teraz ma to na dziąsełku zx prawej strony, choć dziś juz nic jej tam chyba nie przeszkadza, bo nie jest marudna i ładnie je mleczko. A cebion jej daję 5 kropelek z zalecenia lekarza, więc chyba pleśniawki to nie są.

Witam jestem tu nowa:-) mam córeczkę która ma 9 i pół m-ca i nie ma ani jednego ząbka:confused2: i nie wiem czy mam się tym niepokoic czy jest to normalne, słyszałam że jak wszystkie ząbki idą na raz to też jest nie dobrze:-(

mojemu synkowi wyszedł pierwszy ząbek dzień przed pierwszymi urodzinami a ślinił się 6 miesięcy wcześniej , nie masz się czym martwić:-D:-D:-D

reklama
Do góry