reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Już czuję ruchy mojego syneczka. Pierwszy raz poczułem ok 20tc To niesamowite uczucie!! Po prostu coś wspaniałego. Teraz mój mąż nie może się doczekać aż go poczuje ale wiemy, że to pewnie jeszcze troszkę potrwa pewnie bo maleńki jest umiejscowiony nietypowo głęboko (lekarz mówi ze to nic złego) a w dodatku mam troszkę ciałka. No ale w każdym razie tatuś czeka cierpliwie!!
Dziewczyny, a kiedy wasi mężczyźni pierwszy raz wyczuli ruchy maleństwa?? jaki czas po was??

f2942d5eaa.png

ci-26312.png

0a562d96cb.png

reklama
heja,
ja swojemu mężczyźnie przykładam regularnie dłoń do brzucha i mówię mu kiedy kopie. na początku nie za każdym razem czuł ale teraz już tak, pewnie dlatego, że są już bardziej intensywne ;-)
polecam ten sposób paulinka_229

Ostatnia edycja:
Jestem w drugiej ciąży i poczułam ruchy dziecka już w 14 tygodniu - wiem to na pewno, bo znam już to uczucie (w poprzedniej ciąży, mimo, że byłam pierwiastką, czułam dzidzię również bardzo szybko - około 15-16 tyg. a wcale nie należę do najchudszych :)). Teraz jestem na początku 17 tyg. i już czuję dziecinkę bardzo wyraźnie, zwłaszcza jak ubiorę coś bardziej obcisłego - chyba dzidzi to się niezbyt podoba :D

Dla mnie teraz jest to pierwsza ciaza i podobnie jak ty za pierwszym razem poczułam swoje malenstwo w 16 tygodniu, ale lekarz stwierdził ze niemozliwe... a ja juz teraz wiem ze miałam racje.

Zależy dziewczyny które rodzą pierwszy raz ruchy mogą poczuc dopiero w 20 tygodniu ciąży i wtedy też może określic czy to chłopczyk czy dziewczynka a jesli dziewczyna jest poraz drugi w ciąży ruchy czuje już w 16 tygodniu.Ja je tak czułam z począdku takie przelewanie w brzuszku później takie delikatne kopnięcia no a później prawdziwe kopniaki :-)

a ja 15-16tc obudziłam się w nocy i nie mogłam spać...leżę i leżę i myślę sobie o dzidzi...a tu nagle puk w brzuch:tak:.Aż mnie sparliżowało!!! Ale potem doszłam do wniosku że to na pewno nie to, Ze to powietrze sobie spaceruje. Ale jednak w 18tyg jak poczułam już wyraznie stukanie od środka i nie miałam wątpliwości że to moje kochanie....przypomniałam sobie, że to co poczułam wtedy w nocy to to samo:tak:

Witam :-) ja pierwsze ruchy maelnstwa poczułam w 18 tc i to siedząc przed komputerem.... heheh ze szczęścia mało nie spadłam z krzesła... teraz maluszek odzywa sie dość często ....wspaniałe uczucie... Pozdrawiam przyszłe mamusie :tak:

reklama
Ja pierwsze ruchyba dzidzi poczułam w 20 tyg ciąży równiez siedziąc przed komputerem :-) Siedziałam i przeglądałam stronki na temat tego kiedy powinno sie poczuc pierwsze ruchy dziecka ponieważ martwiłam sie że jeszcze nie czuje :) Moje maleństwo chyba czuło że mama sie denerwuje i postanowił dać znac o sobie :) Gdy poczułam pierwsze ruchy popłakałam sie ze szczęścia i nie mogłam sie doczekac kiedy mąż wróci z pracy by mu o tym powiedzieć , jak wrócił to cieszył sie razem ze mną :) Teraz z niecierpliwością czekam aż maleństwo przyjdzie na swiat termin mam na 18 lutego :) Ale dnia kiedy poczułam pierwszy ruch nigdy niezapomne :) Cudowne przeżycie :-D:-D:-D:-D

Do góry