reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Witam wszystkie Mamy te już i te przyszłe. Z tego co czytałam w 17t.ciąży odczuwać można ruchy płodu jako (niby burczenie:baffled:,albo problemy z perspaktyką jelit),a co właśnie przeczytałam na ten temat,że to mogą być ruchy płodu:tak:. Ja mam trochę inny problem... i z góry bym prosiła wszystkie doświadczone Panie o pomoc,bo niby wszystko ok,ale jestem w 17t.c.od ostatniej miesiączki i martwi mnie to,ponieważ jestem szczupła,praktycznie nie widzę zarysów brzuszka:frown::no2:(jedynie zawsze na wieczór wypycha mi brzuch-gdy jestem po całym dniu obżarstwa). martwi mnie to trochę,ponieważ miesiąc temu jak bylam u lekarza,byłam w 13t.c.a maleństwo takie malutkie jak na przełomie9-10t.c.(oglądałam na necie zdjęcia usg,tydzień po tyg). Proszę o pomoc!:-(
Kochana przeciez mozesz przejksc sie prywatnie do gina i niech ci zrobi usg i sprawdzi jak to jest z dzidzia :)....

mi tak naprawde brzusio wybilo po 25tc, wiec kochana rozmiarem brzusia wogole sie nie przejmuj ;)...
ja ruchy poczulam bardzo wczesnie le z tego co wiem przy pierwszej ciazy normalnie czuje sie ruchy tak okolo 20-21tc wiec luzik ;)... Trzymaj sie

reklama
czemu wiecej, ja place miedzy 50 a 70zl, a i zdarza sie ze nie place jak nie mam :)... ale jak powiedzialam ja mam aniola za gina :)....
i od poczatku chodze co 3tyg i mieisecznie to mnie wychodzi ok. 70 czasami jak wypadna dwie wizyty w miechu to 140zl ---> zaden majatek, a u mnie wogole sie nie przelewa :)...
Zgubił mi się ten temat ;) Widzisz u mnie wizyty mniej więcej 100-130zeta. Miesięcznie chorobowego mam...200zet więc starczyłoby mi już tylko na witaminy i balsam przeciw rozstępom ;) (i tak nie działa).
jestesaniolkiem poważnie pępek Ci wychodzi??
Mój chłopak teraz ułożony jest na szerokość i cały czas czuję jakby biegał mi po lewym boku ;)

Musze się Wam pochwalić bo wczoraj późnym wieczorem po raz pierwszy zostałam konkretne,silnie skopana przez Maleństwo! :-) Wcześniej odczuwałam delikatne ruchy ale nidy nie były one jakioś silnie odczuwalne.Czułam tylko,że mi sie tam Maluszek troche wierci ;) Za to wczoraj był to już pierwszy przejaw agresji wobec mamy hehe :-p Dotykając dłonią brzucha miałam wrażenie,że mi ją Skarbek wypycha bądź poprostu uderza w nią jak w worek treninowy hehe :-)
Powiem Wam,że wzruszyłam się w tym momencie...:rolleyes2:
Mój chłopak akurat był w tym czasie w łazience i omineło go pierwsze kopanko ale myśle,że jeszcze nie raz będzie mógl byc świadkiem podobnych zdarzeń :tak:

Jestemaniołkiem bez obrazy ale nie dziwię że ze ten twój lekarz taki tani jak wciąż ci zmieniał zdanie na temat płci dziecka!! To świadczy o dużej niekompetencji lekarza jeśli chodzi o czytanie USG. To nie moje zdanie lecz doświadczonych lekarzy;-)

w 19tc nie bylo nic widac miedzy nozkami, sprawdzalismy pare razy, powiedzial mi: na 85% dziewczynka, ale moze byc tak ze jajeczka jeszcze nie "wyszly".... Pozniej maly zakrywal nozkami, i dopiero w 28tc pokazal co tam ma....

ciekawe czy twoj "doswiadczony" lekarz zrobilby tyle dla ciebie ile ten moj dla mnie... chcialabym to widziec!! Gratuluje tego ze oceniasz ludzi po takich rzeczach a zwlaszcza to jakimi sa specjalistami!!!
Ciekawe co powiesz o ginie ktory ciezarnej mowi ze ma byc chlopiec i trzyma sie tego do konca a przy porodzie okazuje sie co innego!!!!!!

ehhh jezeli uwazasz ze cena oddaje "doswiadczenie" to brawo!
Moj gin traktuje mnie nie jako "bankomat" ale jako czlowieka!!!
KONIEC

No cóż to nie moje zdanie ale kilku specjalistów ginekologów. Bo ja tam się nie znam na tym. A w ciąży miałam do czynienia z gin. fachowcami, specjalistami od róznych wad płodu i każdy na moje pytanie o pomyłkę na temat płci reagował tak samo. Już nie będę pisała jak. A moj lekarz zrobił dla mnie baaardzo dużo. Licytować się nie będę. I myślę że nie jesteś fachowcem zeby podważać ich zdanie. BEZ ODBIORU.

Ja mojego maluszka poczułam w 14 tc.Czułam jak mi się tam wierci:-)Teraz to już doskonale odczuwam jak przepływa sobie z jednego końca na drugi,jak się rozpycha.W pierwszej ciąży czułam ruchy jakoś w 17tc.Teraz wiedziałam juz na co czekam.Już nie muszę mówić,że jestem w ciąży,bo to widać gołym okiem.Brzusio nabrał ładnego kształtu i wystaje,gorzej ze spodniami,trzeba kombinować;-)

reklama
Oj taki sposób na mnie nie działa, bo ciągle mi spodnie z tyłka spadają· Noszę ciążowe i nie narzekam :-)

Do góry