reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Ha, gazy to ja mam swoją droga. Ale coraz częściej jak sobie spokojnie leżę wieczorem to coś mi się tam chyba rusza. Kazałam mężoi posłuchać - mówi że tylko przelewanie się w brzuchu słyszy. To smieję się że Maleństwo pewnie żabką pływa. No zobaczymy. Pewnie za tydzień, dwa będzie już to wyraźniejsze. Dopiero teraz z rosnącym brzuchem i poczuciem zawartości w środku dociera do mnie że ta ciąża to "na prawdę". Bardzo na nią czekałam, a wciąż wszystko mnie zadziwia.
Pozdrawiam, dzięki za podpowiedzi.
a

reklama
No tak, tak się cieszyłam ,ze moj maluch taki hozy, ze tak biega (mąz czuje jak szaleje w brzuchu) a zaczął w 14-tym tygodniu... a teraz wszystkie "ciotki" mnie straszą, ze napewno to wczesniak będzie :-[ . Tak sobie sie pocieszam, ze to moja 2 ciąża i może dla tego wczesniej czuję... ale....moze rzeczywiscie mu tam niedobrze? :(

Ja pierwsze ruchy odczuwałam ok. 22 tc czyli dośc późno :(..hmmm. może to dlatego że nigdy nie należałam do zbyt szczupłych i i moja dzidzia musiała nabrac więcej siiły żebym mogła poczuc ruchy :D :D :D

Witam!!
Ja jestem w 20tc ale jeszcze nic nie czuje :-[
Mam nadzieje że poczuje na dniach bo nie moge sie doczekać.
Pozdrawiam

hej!!
Uświadomcie mnie proszę jak to jest z liczeniem ruchów maleństwa. Od którego tygodnia powinnam zacząć je liczyć? Wiem że jest coś takiego że liczy się ile ruchów w ciągu godziny. Proszę o szczegóły.
Pozdraiwam

Ja jestem w 33 tc. i nie licze ruchow dziecka. To nie jest obowiązkowe. Z częstotliwością a jaką rusza się moja dzidzia szybko bym się zgubiła!!!!!!!!!!!!! :)))))))

Anecik, to chyba jak po terminie i nie w ciągu godziny a w ciagu dnia?? Ale tylko tak myślę. Nie wydaje mi sie prawdopodobne liczenie ruchów w kazdej godzinie, najczęsciej przeciez aktywnosć maluszka zalezy od Twojego trubu zycia i tego co robisz: czy chodzisz, czy siedzisz itp.

czesc dziewczyny ciezaroweczki..ja jestem w 23 tyg. i juz tak od 20 moj Maluszel zaczal szalec!!czasami jak z nienacka mi przyfasoli, szczegolnie jak spokojnie sobie leze to az mi serducho podskakuje, ale i tak uwazam ze jest to niepowtarzalne uczucie....i jakbym sie mogla spytac o co chodzi z tym liczeniem ruchów????z gory dziekuje:)

Ja nie licze zadnych ruchow dzidzi - mam łożysko z przodu i wszystko jest wytłumione więc nie czuje za wiele. Wiem jednak (wykazalo to USG) ze malec szaleje w brzuszku i prawdopodobniej jak nabierze wagi moglabym nie nadazyc z liczeniem tych ruchow :laugh:

reklama
witajcie!

ja ruchy malenstwa wyczulam juz w 17 tc ;D ale to podobno temu ze chuderlak ze mnie byl :p co do liczenia ruchow dziecka to takie cos zlecono mi jak bylam w szpitalu i to od 30 tc. liczylo sie ilosc ruchow dzidzi od 16-17 a pozniej od 20-21- albo w innych wyznaczonych przez nas godzinach-w ten sposob okreslano niby tryb dobowy malenstwa i czy jest z nim wszytko ok.sama w domu nigdy nie liczylam skoro czuje jak malec rozrabia to nie potrzeba mi statysyk by wiedziec ze ma sie dobrze :)

Do góry